Repete ili kako odgovarati na pitanja..



Ova pita me je naprosto oduševila još od kad sam je vidjela na Majinom blogu a i ovaj je recept objavila u Repetama a to i on zaslužuje.Ne mogu reći ni da je pita a nije ni biskvit nešto između ali jako, jako fino.

Sastojci  16 listova za savijače
                3 jaja
              300 g šećera
              200 ml ulja
              200 ml mlijeka
              200 g glatkog brašna
                1 prašak za pecivo
                1 vanilin šećer

Mikserom umutite jaja s dodatkom šećera i vanilin šećera a potom dodajte mlijeko i u lje a na kraju prosijano brašno s pecilnim praškom.Listove razvucite jedan po jedan i premažite lagano s biskvitnom smjesom a na to položite i drugu koru koju isto premažite a na nju stavite nadjev koji sam ja radila s naribanim jabukama i cimetom.Odložite i savijaču i na isti način zamotajte i preostale listove.Pećnicu uključite na 180 C a savijače premažite uljem i stavite peći dok ne porumene.Još tople posipajte štaub šećerom-


Maja je radila nadjev s banama i malinama tako de je ogulila banane i uzdužno ih raspolovila i pokapala limunovim sokom.Savijaču je posipala bananama i malinama i tako zamotala te stavila peći.

Taman sam uživala u vašim odgovorima u igrici koje je kružila našom blogsferom kad me je Zora počastila da se i ja malo zamislim i možda izvučem neke receptiće iz zaborava i odgovorim na 7 zanimljiva pitanja pa krenimo redom.

1.Najljepši post-Rapska torta




2.Najpopularniji post -Torta od maka


3.Najkontraverzniji post -Prijateljstva


4.Post koji je najviše pomogao -Zapečena pita od jagoda


5.Iznenađujuće uspješan post-Marunada



6.Post koji nije dobio zasluženu pažnju -Slonovo uho


7.Post kojim se najviše ponosim -Kocke od naranči


i na kraju šećer pet postova kojim proslijeđujem ovu igricu

Astal kuhinja moje ravnice
Blue Hortensia
Za prste polizati
ZondraArt
Tristo čuda

Primjedbe

  1. Mmmmm, prekrasne fotke, pogotovo ona prva sa piticom, a dobro je sto mozemo da se podsetimo nekih lepih recepata!;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Prvo ova pita me bacila u trans kako primamljivo i izvrsno izgleda,a i ostale fotkice iz ove igrice su fantazija,zahvaljujem ti na ovoj igrici koju prihvaćam i u najskorije vrijeme ću se pozabaviti odgovorima..pusa draga ti leti:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Gdje god okrenem komentare za tu pitu, svi ju hvale. Očigledno sam pred par godina naletila na krivi recept ili sam stavila krivo voće (mislim da su bile borovnice).

    Drago mi je da sam proškicala postove iz linkova, posebno marunadu (koju jedva čekam).

    OdgovoriIzbriši
  4. Lepa je pita zaista.Nisma je jos pravila.Meni se od tvojih radova najvise dopada Kocka od naranci;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Pita je stvarno super i univerzalna, drago mi je da ti se dopada, i ja sam njen propagator, jer meni je bila nešto neobično, a opet nekako poznato. Pre par dana sam imala goste, slavili klincu šesti rođendan, i napravila sam biskvit-pitu, kao dodatno slatko posluženje pored torte, pola rolni sam napunila rendanom bundevom sa malo cimeta, to je klasično dobro, a pola sam napunila šljivama! Iseckala šljive na kockice, promešala sa dve-tri kašike šećera da malo omeknu i puste sok, i bogati time filovala. Odlične su šljive u piti, kao blaža verzija pite od višanja. Sa jabukama je još nisam pravila, a stigle su domaće jabuke sa placa, pa će biti i toga :)

    Pozdrav!
    Maja

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve izvedeno do savrsenstva; moram probati Rapsku tortu!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lijepo je vidjeti i tvoje postove u ovoj igrici :) Rapska torta je nešto što sam dvaput probala i oba puta se iznova zaljubila u nju :)
    I ovu pitu već škicam neko vrijeme!

    OdgovoriIzbriši
  8. I mi smo pravile ovu pitu i to u kombinaciji sa jabukama. Zaista je dobra! I ukusna, a i puno je ima!!! :) Pravicemo jos koji put sa nekim drugim kombinacijama...

    Pozdrav i od mene! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odličan izbor postova, evo sjedim i "parim oči" iako se već odavno spremam leći spavati... Pita me jako privlači, a kocke od naranči sam već odavno "snimila"...:D Ma sve je fino!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Sem si napasla oči, zavonjala čudovite dišave, v želodcu luknjo dobila in še sreča da nisi v bližini drugače bi še kakšen dekagram pridobila...

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako dobar odabir, gledam i gledam i gledam... ma, ogladneh:)))

    OdgovoriIzbriši
  12. Divno ! Baš divan izbor postova kao i sve u postovima. Kod tebe me uvijek posebno oduševi Rapska torta !

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja sam u nekoliko navrata htjela ovu pitu napraviti, ali uvijek se nešto izjalovilo ili sam se predomislila u zadnji čas. krajnje je vrijeme da ju napokon probam.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi