subota, 23. siječnja 2010.

Slonovo uho



















Sastojci koji su vam potrebni za ovaj divni kruhić :

80 dkg brašna
2 male žličice soli
5 malih žličica šećera
1/2 litre mlijeka
12 žlica ulja
1 paketić svježeg kvasca
250 dkg putra/margarin
sezam ili lan po želji




Zanimljiv naziv i jako privlačan svima a vrlo rado viđen gost na mojem stolu.
Priprema kao igra ,vrlo zanimljiva i nadasve laka.



Kvasac rastopite u malo toplog mlijeka s dvije male žličice šećera i tri žličice brašna,
pustite da si digne a u međuvremenu pripremite brašno,sol,dodajte ostatak šećera,uzdigli kvasac i mlijeka a potom i ulje.Umijesite tijesto i pustite da odmara dok ne udvostruči se.Razvaljajte tijesto i šalicom radite krugove (šalica od mlijeka veća).Sad svaki krug premažite putrom i slažite u kalup za tortu tako da ih posložite u krug ,sredinu upotpunite ostatkom tijesta.
Posipajte sezam i lan i stavite peći cca 45-50 min na 180 -200 stupnjeva dok blago ne zarumeni.

Na stolu prekrasan kao ukras a samo je riječ o još jednom kruhu


2 komentara:

  1. Baš mi se sviđa ovaj kruh. Inače volim domaći kruh iznad svega ali kada ga napravim onda i pretjeram!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pičić ko kolačić a kolačić ko slonovo uho.

    OdgovoriIzbriši