Zapečena pita od jagoda


Obožavam proljeće i iskoristim kad god mogu da uteknem ne placu ,jer je predivna s obiljem cvijeća mojim omiljenim tulipanima a pogotovo sada kada se sve crveni od jagoda.Jagode volim u kolačima dok ih moja djeca najviše vole ili u sladoledu ili jagode same s običnim šećerom (zamisli ti deserta).Ovo je jedna obična pita s prhkim tijestom ali okusom...

Prhko tijesto 15 dkg brašna
1/2 žlice pecilnog brašna
7,5 dkg maslaca
6 dkg šećera
1 vanilin šećer
1 jaje
1 žličica naribane korice limuna
1 žličica naribane korice naranče

Nadjev 1/2 kg jagoda
15 dkg šećera
2 žličice krušnih mrvica
3 bjelanjka


Umijesite prhko tijesto,zamotajte u foliju i pustite da odleži u frižideru 1 h,potom ga razvaljajte i stavite ga peći na 175 C,specite ga dopola,pospite ga krušnim mrvicama,posložite na njega jagode narezane na listiće i naravno oprane,pecite još cca 10 min a potom na to stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka koji ste istukli s 15 dkg šećera,vratite u pećnicu da snijeg dobije zlatnu boju.


Jagode ja ne šećerim iz razloga jer u snijeg od bjelanjaka ubacim onih 15 dkg šećera ali ako volite slađe slobodno ih uvaljajte u šećer i onda na ušećerene jagode stavite čvrsti snijeg od bjelanjaka.



Ovaj recept šaljem Zoki s bloga Pans and Pots i namjernici koju je odabrala ovaj mjesec a to su fine i sočne jagode i tako se pridružujem ovomjesečnim Ajme koliko nas je s velikim zadovoljstvom.

Primjedbe

  1. Uh,uh,uh gdje me nađe sa svim ovim tulipanima i prhkim jagodama :)...Divno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pita ti je krasna, ali ja se ipak slažem s tvojom djecom: jagode su najbolje a la wild, uz malo štauba. Općenito, voća kao jagode čisto mi je žao u kolačima. I inače najviše volim svježe voće, bez ičega, a naročito šlaga.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo predobro izgleda ! Jako volim kolače od jagodam, a ova kombinacija sa prhkim tijestom i bjelanjcima na vrhu je zbilja odlična ! Odličan recept !

    OdgovoriIzbriši
  4. Super je tortica,deca naravno jagode vole jagode "solo",ali ovaj kolač je prva liga!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi