petak, 23. travnja 2010.

Gastrodivin blog

Ovaj mjesec sam uživala u Gastrodivinom blogu jer su mi njeni recepti prije privukli pažnju počevši od suhih pomidora koje sam prije kupovala i trošila lovu a onda sam s tim sušenim pomidorima počele eksperimentirati i uvijek me oduševi taj okus jer miris ne osjetim već godinam zbog neuspjele operacije sinusa.A mogu reći da sam i uživala čitajući njene tekstove, e da ima još jedna stvar obožava rigu a ja sam luda za njom (iako nisam odabrala njene recepte s rigom) e i tako  sam se odlučila pridružiti igri koju je pokrenula mamajac s bloga Cooks and Bakes.


Kao prvi recept sam odabrala Proljetni kruh s pršutom i sušenim pomidorima e sada pomidora je bilo u izobilju a pršuta ni u tragovima a morate me i shvatiti cijeli dan sam bila u vrtu i kad sam ušla u kuću dobrano je prošlo 7 navečer a meni pao na pamet ovaj kruhić.
Treba vam 3 jaja
150 g mekog brašna
50 g kukuruznog brašna
5 feta pršta (kod mene ni jedna)
100 g svježeg sira
100 g gaude
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
3 sušena pomidora (kod mne bar 5-6)
sol,papar
kadulja,mažuran,origano i ja dodala par kapara


Jaja umutite s mlijekom i dodatkom ulja,dodajte svježi sir, nagratanu (izribanu) gaudu, na kockice isjeckan pršut, sol, papar, kadulju, isjeckane sušene pamidore. U to dodajte obje vrste brašna i prašak za pecivo. Po vrhu ukrasite sa malo pršuta, kadulje, sušenih pamidora te pospite sa malo origana i mažurana. Pecite 45 min na 180 C i kad je gotovo poslužite toplo. Zaista jako aromatičan kruh i jako fin i onaj pršut s početke priče uopće nije ni falio.

Drugi recept koji sam odabrala su bile Pupaste kukuljice koji sam radila po izvornom receptu šta će reći da sam imala sve sastojke a jelo je božanstveno tako jednostavno a tako fino ,pekla sam kukuljice na grill tavi ali slijedeći put ih stavljam ne žar.
Potrebni sastojci    •300 gr pilećih fileta
                               •1 pakovanje «Zdenka» sira
                               •1 pakovanje na listove narezanog hamburgera (oko 200 gr)
                               •začin «provaslanske trave
                               •sol, papar




Ajme šta je bilo fino a kao prilog sam poslužila restani krumpir s porilukom od naše yupieye.

I zadnji recept koji sam odabrala ,da moram priznati kad sam ih printala bili ih je malo više ali nisam uhvatila vremena za sve te ljepote iako ću morati istražiti i desertni dio, bile bi Gratinirane punjene tikvice jako fine kao prilog u mom slučaju ali i kao samostalno jelo.Treba malčice za pripremu dok to sve izribaš,pripremiš i posložiš ali...fino,fino.

Sastojci •3 srednje ili veće tikvice
              •2 krompira
              •1 poriluk ili jedna kapula
              •10 dkg blitve
              •1 kiselo vrhnje
              •10 dkg gaude
              •1 vrećica parmezana
              •10 dkg sitno sjecane slanine
              •1 paprika
             •bili luk, pretusimul
             •sol, papar


3 komentara:

  1. odličan odabir, a ja sam oduševljena sa proljetnim kruhom . Nema veze što si stavila manje pršuta, meni svakako predivno izgleda . A tu su i sušene pomidore koje obožavam :) . I pupaste kukuljice i tikvice si odlično napravila, jako dobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve izgleda, i čak do ovdje, miriše "divastično"!

    OdgovoriIzbriši
  3. Aj, Dilajla, nije još deset ujutro, a ja sam nakon ovog gladna k'o zvijer. Odličan izbor! I stvarno miriše sve do ovamo! :)

    OdgovoriIzbriši