Kocke od naranče
Ovo je jedan od receptića koji godinama koristim i pravim ili u obliku kocki ili u ovom slučaju u obliku torte.
Imam nekoliko svojih kojih ni za glavu ne mjenjam jer znam da su provjereno dobri a jako jednostavni i nadasve jako fini.Kod ovog kolača me je privukao u biti biskvit tako nježan i jako aromatičan a pošto smo još u dubokoj zimi da i iskoristimo one silne naranče koje imamo.
Biskvit 4 jaja
200 g šaćera
125 ml ulja
200 ml narančinog soka
200 g glatkog brašna
na vrh noža pecilnog praška
Miksati cijela jaja s šećerom kada posvijetli dodati ulje i sok od naranče 125 ml a ostatkom ćete natopiti biskvit.Dodati prosijano brašno s pecilnim praškom ,fino izmiješati i peći na 180 C cca 40 min ili zavisno o vašoj pećnici.Dok se peče biskvit krećemo u izradu želea.
Žele 200 ml narančinog soka
3 žlice šećera
2 svjetla preljeva za tortu
Imam nekoliko svojih kojih ni za glavu ne mjenjam jer znam da su provjereno dobri a jako jednostavni i nadasve jako fini.Kod ovog kolača me je privukao u biti biskvit tako nježan i jako aromatičan a pošto smo još u dubokoj zimi da i iskoristimo one silne naranče koje imamo.
200 g šaćera
125 ml ulja
200 ml narančinog soka
200 g glatkog brašna
na vrh noža pecilnog praška
Miksati cijela jaja s šećerom kada posvijetli dodati ulje i sok od naranče 125 ml a ostatkom ćete natopiti biskvit.Dodati prosijano brašno s pecilnim praškom ,fino izmiješati i peći na 180 C cca 40 min ili zavisno o vašoj pećnici.Dok se peče biskvit krećemo u izradu želea.
Žele 200 ml narančinog soka
3 žlice šećera
2 svjetla preljeva za tortu
Iscijedite naranče da dobijete 200 ml soka u to dodajte 3 žlice šećera i pomiješajte s dva paketića svjetlog preljeva za torte , dodajte 250 ml vode i pomalo zakuhajte.Dok ne zakuha lagano miješajte da vam se ne stvore grudice ,potom maknite s pećnice i izlijte u lim koji ste obložili alu folijom. .Smjesa je jako tekuća ali ne brinite brzo se stvrdne na hladnom.Kada se stvrdnula samo je podignite s folijom i lagano preokrenite i isjeckajte je na male komadiće.Te komadiće želea ćete staviti u kremu a malo ih i ostavite za dekoraciju.
Krema 2 čašice kiselog vrhnja
150 g štaub šećera
2 vanilin šećera
400 ml slatkog vrhnja
Slatko vrhnje umutite u šlag i lagano dodajte kiselo vrhnje pomiješano s štaub šećerom ,sve lagano izmješajte i u tu smjesu dodajte komadiće želea.Biskvit lagano natopite s narančinom sokom i na to stavite kremicu.Lagano je zagladite a s njom stvarno možete raditi što vas volja jer je podatna i kako je ugladite ona stoji.Ukrasite je povrh želeom i uživajte.Što stoji više u frižideru je i bolja.
Ovo mi se jako, jako sviđa. Ovaj žele, pa to je stvarno genijalno. Nikad mi ne bi palo napamet da je to to gledajući foto. Ovaj kolač je u pravo vrijeme, naranđe u punoj sezoni. Volim voćne kolače, ovo svakako radim.
OdgovoriIzbrišiPrelepo draga !!!!
OdgovoriIzbrišiIzgleda savršeno :))) boja je prekrasna :)
OdgovoriIzbrišiovaj žele je i mene privukao u receptu, odlično si ovaj kolač skožila, mirisan, lagan i osvježavajuć!
OdgovoriIzbrišiEto, sve smo oduševljene želeom. Ne da kolač nije predivan, mogu da zamislim miris i ukus narandži u ovo zimsko doba. Ali koristiti preliv za tortu je genijalno. Ja bi prvo pomislila da se radi o želeu u prašku. Prelepo!
OdgovoriIzbrišiJako osvježavajuće i fino izgleda tortica!
OdgovoriIzbrišiJoj, izgleda fantastično! Baš lepa i ukusna poslastica.
OdgovoriIzbrišiizgleda predivno, mnogo mi es svidja ova kombinacija sa zeleom! :)
OdgovoriIzbrišiE' bellissimo ti è venuto davvero bene, brava
OdgovoriIzbrišiciao :)
Zaista odlično i prekrasnog izgleda. Toliko narančinog soka sigurno daje savršenu aromu. Jako mi se sviđa!
OdgovoriIzbrišiUf ovo zbilja odlično izgleda, a jako mi se sviđaju fotke ovako osunčane. :)
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda, prekrasno i sunčano!
OdgovoriIzbrišiInteresantno i izgleda jako ukusno! Obozavam fotke!
OdgovoriIzbrišiPredivno,sve prirodno u kolacu !!
OdgovoriIzbrišiuvijek kad vidim ovako odrezsanu tortu, sjetim se titanica...odlicno izgleda!
OdgovoriIzbrišiKuvanje je poslednjih meseci postalo moja omiljena zabava, a glavni izvor recepata za isprobavanje je internet. Tako se desi da intenzivno pretrazujuci sajtove, ustanovim da sam recept negde vec videla. To je slucaj i sa ovim, objavljenim na coolinarika sajtu jos 2009. godine. Za razliku od Vas, tamo je naveden i izvor- Dr Oetker, a objavila ga je Lufi. Ako ste to bas Vi, izvinjavam se.
OdgovoriIzbrišiInace, recept cu probati za vikend, samo cu ga sada sacuvati pod originalnim imenom.
http://www.coolinarika.com/recept/kocke-od-limuna/
Na mojim stranicama je također obajvljen recept
OdgovoriIzbrišihttp://www.coolinarika.com/preview/recept/730839/ koji je i objavljen prije nego ga je i objavila lufi,inače kako vidite uvijek navodim autora recepta ako ga znam ili ako koristim recept iz nekog časopisa.Ovaj recept koristi moja mama koja nije znala od kuda ga je dobila ili prepisala jer je napisan već godinama u njenoj knjižici.
Evo me i k tebi nakon dugo vremena, pa da počnem od onog što mi je ukralu pažnju, ali nisam stigla komentirati. Ovo izgleda baš kao moj tip kolača, kremast, a citrusan. Predobro! Obavezno probam!
OdgovoriIzbrišiI usput, kako ja volim anonimne dušebrižnike. :( Ako nemaš petlje iza onoga što drobiš stati imenom, ne mrči gaće!
Samo da prijavim! :) Uz sve druge kolače i slatkiše koje sam protekli tjedan radila, što po zadatku, što slobodnim izborom, našao se i ovaj i planuo je.
OdgovoriIzbrišiSinoć sam ga pak u 11 navečer za nositi danas na posao radila u čokolada biskvit - ribizl žele varijanti ( imala sam ribizla u dubokom i iscijedila sok, pa napravila žele) i isto je odličan!
Definitivno recept koji ću još reciklirati. Ovaj dio sa kiselim vrhnjem i mileramom je zapravo medovik-krema, ali ga slatko vrhnje ublažava, a žele, ovisno kojeg izabereš, daje veseli izgled i kiselkastu notu.
Sve u svemu super! :)
A lijepo iznenađenje da jako je fin i s drugim želeima ja ga radim i s jagodama,odličan kontrast.
OdgovoriIzbriši