Crumble od jagoda

Na šta vas podsjeća pjesma Skyfall od Adele mene ne crumble  i to baš od jagoda a kad jedem crumble onda slušam njene pjesmu iako da zaista nema veze veze jedno s drugim. Ali to je ona kad te jedna riječ, kretnja, zvuk ili čak i miris vrati u neke sretnije dane ili čak možda i misli ili čak i u prošlost.


A sad treba iskorisiti jagode koje su tek počela a puna ih placa. I da nikako ne zaboravite napraviti Pomoravkin predivan Liker od jagoda i da skuhajte odmah duplu dozu jer liker ide kad se žensko društvo skupi i naravno malo opusti.
Crumble 110 g brašna
              90  g hladnog maslaca
             110 g kokosa
               60 g šećera
               1 žličica pecilnog praška
Pomiješajte brašno s kokosom te šećerom dadajte hladan maslac i na kraju žličicu pecilnog praška te među prste umijesite mrvičasto tijesto.
U prikladne zdjelice stavite na dno 500 g narezanih jagoda na četvrtine prethodno ispranih pod vodom posipajte ih krupnim šećerom koji ste prethodno pomiješali s ekrstraktom vanilije ili dodali vanilin šećer  koji ste pomiješali s običnim šećerom. A na njih namrvite tijesto dok jagodice ne budu pokrivene mrvičastom smjesom.


Zagrijte pećnicu na 200 C pa u nju stavite posude dok se na površini ne stvori fina smeđa korica.
Nakon 25-30 min izvadite ih iz pećnice i ipak ostavite da se malo ohlade a onda uzmite malu žličicu pustite vama dragu muziku i guštajte.
           

Primjedbe

  1. Mljac, mljac. Radim jedan mrvičasti kolač u koji ide kokos, a nikad mi nije palo na pamet u crumble staviti kokos. Hvala za ideju!

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivan je, najviše volim ovakve voćne kolaće. Mene Skyfall podsjeća na zaista odličnog Bonda, sasvim drukčijeg od prijašnjih i jako dobrog!

    OdgovoriIzbriši
  3. crumble s bilo kojim voćem: uvijek dobrodošao kod nas. krasan je!

    OdgovoriIzbriši
  4. izvrsno i uvijek dobro došao kolač.... slike su predivne, koliko svjetla! vidi se da je konačno proljeće došlo.... skoro kao da je ljeto.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican lagani i brzi desert; sa bilo kojim sezonskim vocem je jednako dobar. Vjerujem da mu jagode daju divnu boju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Divota od deserta,ova kombinacija mi se baš sviđa:)

    OdgovoriIzbriši
  7. nažalost kod mene još uvijek nema domaćih jagoda
    puna je tržnica onih uvoznih, ali ovaj recept spremam

    OdgovoriIzbriši
  8. Mmmmm crumble, baš ga volim u svim mogućim kombinacijama voća, a ove ljetne varijante kao što je ovaj sa jagodama su mi posebno drage. Ovaj kod tebe mi tako dobro izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  9. Ajme! Ovo moram probati, jedino me zanima koje bi još voće moglo s tim kad jagode odu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako voliš jabuke, šumsko voće, banana, kruške , šljive varijanta ima bezbroj samo ovisi od voća koje voliš.

      Izbriši
  10. Odličan crumble! Od kad sam ga prvi put probala, postala sam pasionirani obožavalac ove poslastice! Sa jagodama još nisam probala, uskoro ću obavezno!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi