Ela kolačići

Mali, prhki s punjenjem po želji ali ja sam se ovaj put držala recepta i mislim da nisam
pogriješila. Prekrasni u svojoj jednostavnosti.


I obavezno ih radite s mašću, ja sam prvi put stavila maslac ali razlika je zaista  velika 
i vrijedi se potruditi i naći mast da se umijesi odlično tijesto s kojim možete raditi što god
želite.Ja sam tijesto razvaljala a potom s kalupom za raviole radila krugove, punila 
nadjevom i preklapala.Naravno možete raditi krugove i manjom šalicom , preklopiti i 
s vilicom utisnuti zubiće.



Tijesto 720 g brašna
           300 g masti
              2 žutanjka
           200 ml mlijeka
          1 pecilni prašak
            
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto i odložite ga u frižider na bar pola sata
do 45 minuta.

Nadjev 250 g mljevenih oraha, badema (imala sam orahe)
               2 žlice ruma
            korica limune ili jedne naranče
          100 g šećera
          100- 150 ml mlačnog mlijeka




Mljevene orahe pomiješajte s šećerom i koricom limuna ili naranče, Dodajte rum i mlijeka 
koliko traži od onih 100-150 ml da dobijete gusti nadjev (kao za orehnjaču).
Razvaljajte tijesto nakon što se odmorilo i radite krugove a zatim ih i punite nadjevom, 
preklopite i  vilicom utisnite zubiće. Pecite u već zagrijanoj pećnici na 180 C dok blago ne porumene a potom ih vruće uvaljajte u šećer u prahu.


Inače recept je od moje drage Zrinke i uz njene Krešente ovo su mi jedni od omiljenijih malih kolačića.
A pašu uz ovaj starinski tanjur koji sam našla kod Darijeve bake nekako zabačenog i stjeranog u kut.
Uredila ga malo s zlatnim sprejem našpricala držač i dobila divan stalak.

Primjedbe

  1. Kolačići su divni zajedno sa ovim stalkom kojeg si divno uredila,prekrasno sve izgleda:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno izgledaju i sigurno su savršeno prhki, zbog masti. Kako nema toga što bi me navelo da jedem ili nešto radim s mašću (ne podnosim miris i gotovo), mogu eventualno probati ipak s maslacem:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj s maslacem isto tako će biti prhki i fini.

      Izbriši
  3. Jako mi se sviđa ovaj romantični stalak i kolačići su se odlično uklopili. Radim nešto slično s maslacem, ali morat ću isprobati ovaj tvoj recept s mašću.

    OdgovoriIzbriši
  4. Prhki kolacici su mi u grupi najdazih. Divna kreacija!

    OdgovoriIzbriši
  5. OPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
    Ovo nije normalna objava koju svakodnevno vidite na internetu gdje ljudi daju lažne izjave i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnom izjavom, nazvat ću ovu situaciju u kojoj živim svjedokom kako možete dobiti svoj kredit kada ispunjavate uvjete tvrtke. Zaista nije važno imati dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, poslujemo 24 sata online i pružamo kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da ih posjete ili kontaktiraju putem
    E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
    WhatsApp za Europu: +385915608706
    WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
    Nakon što ih kontaktirate, javite im da vam je gđa. Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obećanje da ću nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelje ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći za ovu ponudu i da se događa ovog BOŽIĆA.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi