Liker od jagoda
Recept sam pronašla na coolki od Pomoravke i jedino što sam promijenila je količina šećera i dodala maraschino umjesto preporučene vodke ili rakije.
Liker 350 ml crnog vina
250 g šećera (200 g šećera)
350 g očišćenih jagoda
100 ml rakije, vodke (maraschino)
Zakuhati vino i u zakuhano vino dodati jagode prethodno oprane i narezane na četvrtine.Poklopiti posudu i pustiti da odstoji 48 h.Nakon 48 sati procijedite vino s jagodama ,ja sam ih i malo zgnječila.Prokuhajte vino sad s dodatkom šećera dok se šećer ne otopi.Ohladite ga i u vino dodajte žesticu.
A ovaj prekrasan scrapbook sam dobila od svoje drage sestrične i naravno odmah mi se uklopio u foto priču a i ona je valjda zakuhala jagode u vinu za ovaj fini liker.A ja čekam ljeto čekam sunce i to ono pravo da odem na svoj najdraži otok i da napunim baterije.Zima mi je ove godine bila posebno duga a i ružna i hladna.
A dok ne dočekam ljeto odmaram u svom vrtu uz ovaj fini liker i kockicu leda i naravno uz dobru knjigu a u daljini dernjava Mama nema ovoga, Mama gladan sam ,Mama gdje je ovo..
A meni samo treba malo mira, možda malo tišine ne puno samo malo.
Nemam vremena imam osjećaj ni za one male stvari koje mi toliko znače da opet mi je došlo do glave moram malo stati na loptu..Definitivno.
I to već danas.
Joooj, obožavam jagode, kao i sve ostalo s jagodama! odlična ideja! :)
OdgovoriIzbrišiNemam puno povjerenja u recepte na Cool (na žalost), ali ako si ti ovo radila i dobro je, bilježim i radim dok još ima jagoda. Odlično!
OdgovoriIzbrišiŠto se mira tiče, vjeruj mi, doći će nekako pre brzo i odjednom više nitko neće tako često i uporno zvati "Mama..." To ti kažem samo zato da lakše podneseš ovo stanje sada. Nije da žalim za tim vremenima (sada me djeca trebaju za drugo), nego jednostavno: sve prolazi tako brzo.
Draga moja, liker od jagoda mi je došao ko naručen, znaš ono... Žensko društvo, a za ono drugo potpisujem Katarinu, sve je istina što kaže.
OdgovoriIzbrišiTaman si liker uklopila kako bih i ja napravila - knjiga, cvrkut ptica i lagano pijuckanje. Fotke mi se jako sviđaju!
OdgovoriIzbrišiJako fin liker, savrsen za uzivanje u vrtu uz dobru knjigu! Zima je bila ruzna, hladna, i ja bih sve dala za nekoliko opustenih dana na moru ove godine. Nazalost, istrosili smo se na svadbi u februaru pa ove godine nista od odmora.
OdgovoriIzbrišiodličan liker, koliko može stajati i dal se drži u hladnjaku??
OdgovoriIzbrišiNe držim ga u frižideru već kao i sve likeru u tamnom i hladnom.
IzbrišiI ja potpisujem Katarinu što se tiče mira i ostaloga a ovaj liker je stvarno pravo fin. Ali, ja tako rijetko popijem žesticu ...
OdgovoriIzbrišiooo Ovo je super ideja. Ja inače volim domaće likere. Prvom od dunja, pelinkovac od borovnica od drena, od kafe ali ovaj još nisam i moram da požurim dok ima jagoda. Hvala na receptu!!!♥♥♥
OdgovoriIzbrišiMogu si samo zamisliti ukus ovoga likera,predivan je boja mu je posebna,poklon ti se stvarno savršeno uklopio u foto priču, baš divan post:)
OdgovoriIzbrišiLiker super izgleda i meni je interesantan što se radi od vina i rakije zajedno. Radila sam ga do sada samo na bazi rakije.
OdgovoriIzbrišiNadam se da si našla svoj komadić mira u svome vrtu uz čašicu ovog finog likera !
...ajme divno!!..ovo svakako moram isprobati!!
OdgovoriIzbriši...prekrasne fotografije!!..:)
...svrati ne moj blog...čeka te nagradica... ;))
...lijep pozdrav ostavljam.. :)
Super izgleda, moram isprobati!
OdgovoriIzbrišiZa mene sasvim nova kombinacija sastojaka i jako mi se dopada kao i ovaj tvoj poklončić koji se tako fino uklopio u fotografiju.
OdgovoriIzbrišiKrasan blog! Jako mi se svidja recept za ovaj liker.
OdgovoriIzbrišiŽao mi kaj nisam prije vidjela dok je bila sezona jagoda.
Al isprobati ću ga definitivno. Lp
Mljac! :) I ovo bilježim, a fotke su ti tako romantične!
OdgovoriIzbriši