Rolada od špinata


Uvijek su me privlačile te rolade od špinata ili čak i od ajvara tako su mi izgledale sočne i fine pune boja a i okusa tako da me je ovaj zadatak baš oduševio tako da sam baš s guštom krenla u izradu ove rolade po receptu naše Jelene koja je tako fino opisala  slikom i rječju.A zaista rolada je jako fina možda čak malo  zasitna sa ovako finim punjenjem.
Biskvit- 4 žutanjka
               180 ml kiselog vrhnja
               prašak za pecivo
               žličica soli
              5 žlica brašna
              400 g svježeg špinata
              4 bjelanjka
Pošto je placa puna mladog špinata ova rolada je došla u najbolje vrijeme.Špinat očistiti i oprati i spustiti u padelu da pusti vodu ,kad ohladi dobro ga ocijediti.Ali jako dobro što je i Jelena napomenula.Umutiti žutanjke, kiselo vrhnje, prašak za pecivo, sol i špinat i ma kraju snijeg od bjelanjka.


Peći na 180 C u onoj tepsiji od pećnice oko 15 min do 20 min.Kada je fino pečen  zamotati ga u vlažnu krpu.Iako sam ga ja prvo zamotalu u alu foliju pa tek onda u krpu.
Fil za roladu 450 fete sira
                    450 g mazivog sira
                    400 g šampinjona
                    200 g prešane šunke
Fil sam malo promijenila s time da nisam stavila cijelu količinu feta sira većsam tio dio zamijenila s sirom za mazanje i da dodala sam kapare.Premazala sam ga ostatkom namaza i posula sirom i ukrasila cvjetićima od šunke,kapara i kisele kapulice.


I da skoro sam zaboravila da je današnji datum izlaska posta a koji non-stop pogledavam s desne strane i još se čudila tolikim divnim slikicama ove divne rolade koje su se pojavile danas a zasigurno će i kod mene biti čast gost i tako da se s zadovoljstvom pridružujem ovom krugu igrica Kuvarijacija u kojem sam zaista uživala u novim okusima ,prvenstveno mislim na okus špinata  koji mi se sviđa.

Primjedbe

  1. Prekrasno ti izgleda rolada Dilajla, sve pohvale!
    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Dilajla, danas sam baš počastvovana vašim izvedbama i gledam ih sve kako su slične a sve različite. Ja isto volim rolate, jer se veliki broj gostiju može poslužiti, a jako su zasitni, i još se mogu napraviti unapred. Ove ružice su ti baš, ali baš elegantne. Više mi liče na ruže majske. Fil možeš kako želiš prilagođavati. Ja sam jednom od ovog rolata pravila dva minijaturna. Rolovala sam sa svake strane do stredine, onako za na boc. Hvala na isprobavanju. Sve ste bile sjajne!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan ti je rolat , baš si ga super napravila ! A ja sam posebno oduševljena ružicama od šunke, jako lijepo si ih formirala i ukrasila rolat.

    OdgovoriIzbriši
  4. Rolat je stvarno dobar i mislim da je ovaj krug igrice bio veoma uspesan i ukusan!;)) Iako nazalost ovog puta nisam stigla da ucestvujem, svejedno sam uzivala u obilasku vasih blogova i razgledanju fotkica...Jelena ima odlicne recepte i neceme je menjati!;))) Pozdrav za obe majstorice i sve ucesnice ovog kruga!:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa tvoja rolada, djeluje izdašno i veliko. A ikebana od šunkice ti je famozna.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako ti je lijepo ispao rolat. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Dilajla, predivno je!! I ove ružice su mu dale poseban touch!!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi