Torta od sira s jagodama by Jasenka


Čim sam ovaj recept pročitala u našim Repetama htijela sam ga napraviti jer obožavam te torte od sira i razne varijante Cheesecake-ova ali me je privukao ovaj preljev od jagoda,Zašto ovako odličnom kolaču teba neki preljev kad je i ovako fin bez ikakvih dodataka ? E da i dočekala ja i prve domaće jagode i krenula otkrivati misteriju..


Za podlogu 200 g čokoladnih keksa
                  100 g otopljenog maslaca
Nisam imala čokoladne keksiće pa sam samljela digestive keksiće i u smjesu dodala 2 žlice čokolade u prahu,
otopila maslac i sve fino utisnula u kalip za tortu s time da sam i s strane digla stranice keksićima.Staviti u frižider.
Nadjev od sira 1 kg svježeg krem-sira
                        200 g šećera
                          35 g brašna
                            5 jaja
                           0,8 dcl slatkog vrhnja
                           1 žličica arome vanilije
U visokoj posudi pomiješajte svježi krem sir s brašnom i šećerom.Miješajte mikserom i pomalo dodajte 1 po 1 jaje i na kraju umiješajte tekuće vrhnje koje je u mom slučaju ostalo na kuhinjskoj podlozi i kad sam tortu stavljala u pećnicu skužim da ja nisam stavila slatko vrhnje u smjesu.Kremu izlijtu na keksiće i kalup za tortu stavite u tanji lim i stavite peći 15 min na 170 C a potom 90 min na 120 C.


Obloga 2,5 dcl kiselog vrhnja
             30g šećera (ja sam stavila staub)
             1/2 žličice arome vanilije

Pred kraj pečenja topli kolač zalijte oblogom i odstavite u pećnici još cca 15 min na 120C.

Preljev od jagoda 250 g jagoda
                              60 g šećera
                                6 žlica vode
                                2 žličice škrobnog brašna
Nasjeckajte oprane jagode i zajedno s šećerom ih stavite kuhati na laganu vatru cca 10 min a škrobno barašno razrijedite s vodom i pomiješajte da ne bi ostalo grudica i primiješajte i njega jagodama.Lagano kuhajte dok se divan miris jagoda širi vašom kuhinjom i još onako toplog biste polizali.


Izvadite ga iz pećnice i pustite da se dobro ohladi ,najbolje u frižideru 12 h.Također i umak od jagoda treba biti hladan pri posluživanju.I da se vratimo na početakk priče definitivno ovaj dodatak jagoda činio vaj cheescake neponovljivim s ovim domaćim mirisnim jagodama zaista pun pogodak i zahvaljujem našj  Jasenki 
na zaista divnom receptu i zato još dok ima jagoda navalite.E da i to slatko vrhnje koja sam zaboravila nisam osjetila da fali u gotovom nadjevu ,možda bi samo nadjev bio malo više kremastiji.

Primjedbe

  1. Ja sam opsjednuta fotkama, a tvje druga i treca su bozanstvene!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasno, torta i fotke!
    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj kako lepo izgleda, ne nedostaje zaboravljena pavlaka i ovako je sigurno preeeukusno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim ove tvoje sexi osunčane fotke, dođe mi da svoju plazmu poližem!

    OdgovoriIzbriši
  5. wow, kako si ga predivno napravila!!!a nemas pojama kako mi je tek drago da si izabrala bas njega i da ti se svidja:) a preljev s jagodama je onaj final touch. vrhnje koje si zaboravila je stvarno mala kolicina, pa ne igra bas neku ulogu, ja sam ju radila vec nekoliko puta i zadnji put nisam imala slatkog vrhnja pa sam stavvila ono za kuhanje i naravno da nema nikakve razlike. Hvala ti puno na ovoj predivnoj izvedbi i fotkama:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Uh, fotke su fantasticne a tortica predivno izgleda, sad bih odmah otrcala po kasicicu i gricnula jedan komadic sa slike... bas ste uzivali!;)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepo izgleda, pravim prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
  8. Nema da fali.Slikama si dočarala kolač samo tako!!!!:)))))

    OdgovoriIzbriši
  9. Zbilja je prekrasan, divno si ga snimila i sada lagano slinim za njim. Doduše, još više za ovim pužem sasvim gore koji se uvijek pokaže kada otvorim tvoj blog. Ovo je divno, ali puž je remek-djelo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Dilajla, predivno!! Meni se baš dopada ovaj preljev do jagoda koji mu daje posljednji touch!! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Gustosa e perfetta :9
    ciao buona settimana ciao

    OdgovoriIzbriši
  12. Prekrasna ti je torta !
    I ja sam ljubitelj cheesecake-a u svim varijantama, sada baš mjerkam Mirjanin recept sa borovnicama koji ću vjerovatno isprobati. A doći će i ovaj na red :)
    Baš si je odlično napravila !!

    OdgovoriIzbriši
  13. Savršeno izgleda, a preljev zvuči neodoljivo ukusno. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne znam kako mi je ovo promaklo, ali čarobno-čarobno izgleda... slike su neverovatne da zastaje dah... navrati mila do mene čeka te nagradica :)))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi