Balsamico odrezak by Laka kuharica
Uvijek me privuku njeni recepti zaista maštoviti fini , nekad možda teško povezivi sastojci a i saznam nutritivne vrijednosti tog jela (ili po naši koliko ću se zdebljati ili smršaviti ha,ha).Tako me je i privukao ovaj Balsamico odresak s kašom od graha i salse u kojem nisam ništa mjenjala jedino na kraju ona kaže odresak preliven s malo salse u mom slučaju je to više jer sam vam ja ovisnik o salsi.
Sastojci potrebni : 4 goveđa filea
3 1/2 žlice balsamico octa
4 rajčice
1/2 crvene paprike
1/2 malog luka
2 žličice maslinovog ulja
500 g fažola
2 žlice soka od limete (pod obavezno)
2 žlice peršina
2 češnja češnjaka zgnječena
1 žlica bosiljka
crni i bijeli papr i sol
Odreske staviti 30 min u staklenu posudu u kojoj je ocat i fino obložiti file s jedne i druge strane i ostaviti da se mariniraju.Rajčicu, papriku, kapulu, dinstati na maslinovom ulju i dodati pola žličice octa.Sve fino začiniti crnim paprom i solju i dinstati.Grill tavu premazati uljem i file ispržiti ovisno kako ih volimo.Kada su gotovi pustiti da odleže par minuta.
Češnjak kratko poržiti na maslinovom ulju i dodati fažol koji energično gnječimo dodati sok limete ,bijeli papar i sol i sve fino pomiješati.Moram napomenuti da me je ovaj dodatak limete oduševio u fažolu tako lagana kiselost u doticaju s fileom po meni savršeno.Topla preporuka za ovaj fini ručak koji je zaista gotov u 40 min.Klinci su njurgali kad su ugledali skoro paštetu od fažola ali kad su probali sve im je sjelo na mjesto.
Sastojci potrebni : 4 goveđa filea
3 1/2 žlice balsamico octa
4 rajčice
1/2 crvene paprike
1/2 malog luka
2 žličice maslinovog ulja
500 g fažola
2 žlice soka od limete (pod obavezno)
2 žlice peršina
2 češnja češnjaka zgnječena
1 žlica bosiljka
crni i bijeli papr i sol
Odreske staviti 30 min u staklenu posudu u kojoj je ocat i fino obložiti file s jedne i druge strane i ostaviti da se mariniraju.Rajčicu, papriku, kapulu, dinstati na maslinovom ulju i dodati pola žličice octa.Sve fino začiniti crnim paprom i solju i dinstati.Grill tavu premazati uljem i file ispržiti ovisno kako ih volimo.Kada su gotovi pustiti da odleže par minuta.
Češnjak kratko poržiti na maslinovom ulju i dodati fažol koji energično gnječimo dodati sok limete ,bijeli papar i sol i sve fino pomiješati.Moram napomenuti da me je ovaj dodatak limete oduševio u fažolu tako lagana kiselost u doticaju s fileom po meni savršeno.Topla preporuka za ovaj fini ručak koji je zaista gotov u 40 min.Klinci su njurgali kad su ugledali skoro paštetu od fažola ali kad su probali sve im je sjelo na mjesto.
ottima e soprattutto bellissima presentazione!
OdgovoriIzbrišiSavršena izvedba. Slažem se da su Katarinini recepti apsolutno u skladu sa imenom njenog bloga-Laka kuharica. Da čovek tako kuva treba puno, puno iskustva, pa da se sve svede na minimum, osim ukusa. Bravo!
OdgovoriIzbrišiIzgleda jako primamljivo, divno!
OdgovoriIzbrišiUgodan vikend susjeda:)
Hvala ti na lijepim riječima, a još više hvala na odličnoj prezentaciji i opisu jela. Zaista mi je drago da ti ovo svidjelo, a i klincima da se svidjelo. Divne su ti fotke! Pusa!
OdgovoriIzbrišiSve je idealno ispalo.Probacu svakako ovaj recept.Balzamik volem:)
OdgovoriIzbrišifantastično!
OdgovoriIzbrišiBravo, odličan izbor recepta i prekrasna izvedba i prezentacija. I meni se jako sviđaju Katarinini recepti, posebno kombinacije sastojaka.
OdgovoriIzbriši