Balsamico odrezak by Laka kuharica

Uvijek me privuku njeni recepti zaista maštoviti fini , nekad možda teško povezivi sastojci a i saznam nutritivne vrijednosti tog jela (ili po naši koliko ću se zdebljati ili smršaviti ha,ha).Tako me je i privukao ovaj  Balsamico odresak s kašom od graha i salse u kojem nisam ništa mjenjala jedino na kraju ona kaže odresak preliven s malo salse u mom slučaju je to više jer sam vam ja ovisnik o salsi.
Sastojci potrebni : 4 goveđa filea
                             3 1/2 žlice balsamico octa
                             4 rajčice
                             1/2 crvene paprike
                             1/2 malog luka
                             2 žličice maslinovog ulja
                             500 g fažola
                             2 žlice soka od limete (pod obavezno)
                             2 žlice peršina
                             2 češnja češnjaka zgnječena
                             1 žlica bosiljka
                              crni i bijeli papr i sol
Odreske staviti 30 min u staklenu posudu u kojoj je ocat i fino obložiti file s jedne i  druge strane i ostaviti da se mariniraju.Rajčicu, papriku, kapulu, dinstati na maslinovom ulju i dodati pola žličice octa.Sve fino začiniti crnim paprom i solju i dinstati.Grill tavu premazati uljem i file ispržiti ovisno kako ih volimo.Kada su gotovi pustiti da odleže par minuta.


Češnjak kratko poržiti na maslinovom ulju  i dodati fažol koji energično gnječimo dodati sok limete ,bijeli papar i sol i sve fino pomiješati.Moram napomenuti da me je ovaj dodatak limete oduševio u fažolu tako lagana kiselost u doticaju s fileom po meni savršeno.Topla preporuka za ovaj fini ručak koji je zaista gotov u 40 min.Klinci su njurgali kad su ugledali skoro paštetu od fažola ali kad su probali sve im je sjelo na mjesto.

Primjedbe

  1. ottima e soprattutto bellissima presentazione!

    OdgovoriIzbriši
  2. Savršena izvedba. Slažem se da su Katarinini recepti apsolutno u skladu sa imenom njenog bloga-Laka kuharica. Da čovek tako kuva treba puno, puno iskustva, pa da se sve svede na minimum, osim ukusa. Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  3. Izgleda jako primamljivo, divno!

    Ugodan vikend susjeda:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala ti na lijepim riječima, a još više hvala na odličnoj prezentaciji i opisu jela. Zaista mi je drago da ti ovo svidjelo, a i klincima da se svidjelo. Divne su ti fotke! Pusa!

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve je idealno ispalo.Probacu svakako ovaj recept.Balzamik volem:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Bravo, odličan izbor recepta i prekrasna izvedba i prezentacija. I meni se jako sviđaju Katarinini recepti, posebno kombinacije sastojaka.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi