Tapioka s kokosom i narom


Nisam stigla prošli mjesec sudjelovati u  Ajme koliko nas je s temom nara ali me to nije spriječilo da probam recept s bloga Moja slatka kuhinja  i finog recepta Tapioke s kokosom i narom a pogotovo što moja Stella obožava tapioku.
Također ja uvijek tapioku namočim ali kako je Nataša napisala i da nije potrebno tako sam i napravila i kuhala je malo duže i ispala je jako fina. Moj jedini dodatak i grijeh je pola mahune vanilije kojoj sam ostrugala sjemenke i kuhala zajedno s tapiokom.


Sastojci 200 ml kokosovog mlijeka
              200 ml vode
                 60 g tapioke
                 80 g šećera
                  1 nar
               kokos za dekoraciju

Vodu i kokosovo mlijeko s dodatkom šećera na laganoj vatri zakuhati te dodati perlice tapioke, kuhati 15-20 min na laganoj vatri ali uz stalno mješanje. Tapioku servirati u malim zdjelicama ili ukrasnim čašama, pustiti da se ohladi a potom dodati nar te kokosovog brašna za dekoraciju.

A onda guštati a da pogledajte i Natašine fotke jer to je bio jedan od razloga što sam spremala tapioku.


Primjedbe

  1. nisam ju dugo jela, zapravo probala sam ju samo jednom. jako lijepo izgleda kod tebe!

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivno izgleda u tvojoj izvedbi. Meni se bas dopada ovaj tvoj dodatak vanile koji se jasno vidi na slikama, koje su takodje fenomenalne:))

    OdgovoriIzbriši
  3. Mogu misliti kako je ovo fino! Davno sam probala tapioku, kad sam ju dobila na poklon i oduševila sam se, ali ovde je nema za kupiti... :( Prelepo!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja sam davno probala, super su ti fotke!

    OdgovoriIzbriši
  5. Tapioku jako volim i davno je nisam pravila, ali ću uskoro. Divne slike.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ok, to je čisto po mojem okusu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super si pripremila tapioku i podsjetila me koliko dugo je nisam pravila i jela, odlična kombinacija, a i ja bi sigurno dodala malo vanilije !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi