nedjelja, 2. studenoga 2014.

Pečene paprike, feta sir i nešto fino....


Drage moje dok ih ima još mislim na rog paprike šteta ih ne iskorisiti u ovom finom namazu od moje drage snajkice za društvo ili samo za sebe kad se zaželite nečeg finog.

Sastojci 4 pečene paprike
              1 režanj češnjaka
              75 g feta sira
              2 žlice maslinovog ulja
              prstohvat origana, ja sam još dodala i par listića svježe bazilike
              malo soli ako feta nije dosta slana 



Ispecite paprike na 220 C i kad su reš pečene pokrijte ih najlon vrećicom nekih 15-20 min lakše ćete im oguliti koru. Kad ste ogulili koru pustiti ih na cjedilu da se višak soka ocijedi. Paprike ubacite u blender ili ih smrvite štapnim mikserom , dodajte natrganu feta sir, maslinovo ulje, češnjak te baziliku i origano. Fino ih usitnite i dodajte malo soli ako vam nedostaje. Također ako vam je namaz možda pregust dodajte još malo maslinovog ulja.
Mažite namaz na tostirani kruh ili kao ja s štapićima od sira tamanite iz staklenke.
Namaz možete spremiti u staklenke, preliti malo maslinovog ulja preko i guštati u njemu 5-7 dana
Dobar tek..





Broj komentara: 5:

  1. Ovo je baš odlično! Sviđaju mi se svi sastojci i sigurna sam da je baš fino. Bilježim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Po sastojcima već vidim da bih ovaj namaz obožavala. Nadam se da ću ga sljedeće godine i napraviti

    OdgovoriIzbriši
  3. odlična ideja. zasigurno je namaz fenomenalan !

    OdgovoriIzbriši