Patin petnaesti -Knedle od povrća


Evo nas drugom krugu istraživanja velikog Patinog kuvara u krugu igrica koje je pokrenula Milkica pa evo i mene. Lako je danas kuhati kad imate ispred sebe točan recept ili ako ste već iskusna kuharica znati što treba napraviti kad stvari krenu nizbrdo e a što kad nemate točan recept, naravno ni slike a ajmo reći da ste dobra kuharica a čitate Patin kuvar u kojem u  većini slučajeva i bez mjera a slika naravno da i nema pa me je baš zanimalo kakve će knedlice od povrća na kraju ispasti.


U receptu piše da se koristi po 100 g povrća sezonskog koji se nađe na pijaci kod mene je to bilu sve u količini od 100 g mrkve, celera, brolkule, rog crvene paprike, svježih šampinjona.  Sve povrće sam fino oprala, narezala na sitne kockice sve jednake veličine koje sam na ulju izdinstala te malo pomalo poljevala temeljcem od povrća da povrće omekša. Tri stara peciva sam narezala na male kockice i na vrućoj tavi koju sam premazala s mašću fino prepržila. U drugoj zdjelici umutiti dva jaja s dodatkom mlijeka i brašna da dobijete gustoću tijesta  za noklice (znači gušće od onoga koji radite za palačinke). Dodati preprženo pecivo u povrće te sve pomiješati s tijestom od mlijeka i jaja. Raditi male kuglice s pobrašnjenim rukama i skuhati ih u puno slane vode. Nakon par minuta kada isplivaju vaditi ih van.  Od začina sam dodala malo soli, papra i kosanog peršina.


U izvornom receptu knedle od povrća se poslužuju tako da se preliju maslacem s preprženim prezlama a preko njih se nastruže sir.
Ja sam svoje poslužila uz fini gulaš jer sam si mislila ako budu presuhe fino će se uklopiti u dobar gulaš.

Dobre strane kneda od povrća- meni jako ukusne uz povrće koje sam ja koristila, sviđa mi se hrskavost starog peciva u njima i uz gulaš po meni pun pogodak

Loše strane- puno suđa koje treba oprati, ako se jedu same meni dosta suhe znači treba saft ili preljev preko njih. Mislim i da je velika količina pa knedlica ispadne jako puno tako da ili treba smanjiti gramažu povrća ili vrstu povrća ( možda najbolje do 3 vrste povrća)

Primjedbe

  1. Joj i meni je bilo previše suđa za pranje ...ovo ti je odlična ideja kko si ih poslužila. Volim i ja hrskavost tog prepečonog hleba ali to testo koje se dodavalo u smesu mi se nije dopalo, možda ga nisam napravila kako treba. Dobro je što smo svi različiti i što na ovaj način učimo jedna od druge. Topli pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato i baš volim ovakve igrice gdje svi možemo iznijeti svoje mišljenje koje ja volim i čuti pa naravno i ako je drugačije od mog i ne volim reći da nešto nije dobro jer ja ne volim određenu namjernicu uvijek ću rado probati i iznijeti svoje iskreno mišljenje.

      Izbriši
  2. dobra ideja da se servira sa gulašom.

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidim da ste ih i ti i Maja služile kao prilog uz neki sos ili gulaš i to je baš dobra ideja. Nama su se dopale... :) Hvala ti što si učestvovala! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Svidja mi se sto povrce divno strci napolje i sto si ga servirala uz sos. I ako su mi se knedle dopale, slazem se da su malo suvlje i da im treba kasika gulasa, al kad zagrizem i naidjem na parce preprzenog hleba, zaboravim na to. p.s ova druga slika je kao iz magazina:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako dobro izgleda ovo sa gulasom. Utisci o knedlicama su slicni kod svih koji su ih spremali. Fotkice mi se bas dopadaju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma ponekad se treba pomiriti s puno suđa, pogotovo ako se isplati zaprljati toliko suđa. Super si iskombinirala knedlice s gulašem

    OdgovoriIzbriši
  7. Super su ti ispale, a ja i inače prljam puno suđa tako da mi to ne bi bilo ništa novo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jako su mi lijepe tvoje knedle, super su boje povrća i baš su primamnjive, servirane ovako uz gulaš ručak i pol !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi