nedjelja, 9. ožujka 2014.

Krekeri, krekeri volimo ih svi...


Da krekere volimo ih sve i rado ih imam u nekoj staroj limenoj kutiji, a Stella ih rado uzima i za marendu. Ovi su od kiselog tijesta po Dajaninom receptu kojeg uvijek imamo u frižideru i stalno ga
osvježavam i rado mijesim i kruh i pogačice a evo i krekera. Zaista jako fini, aromatični i topla preporuka. Iako ako nemate kiselog tijesta jednostavno upotrijebite 20 g kvasca.


Tijesto 500 g brašna 
250 g vode 
150 g kiselog tijesta 
20 g meda
90 g maslinovog ulja
12 g soli
malo ružmarina, vlasca, bazilike, origano

Kiselo tijesto nakidajte i pomiješajte s vodom i pustite smjesu 20- 30 min da odomori.
Dodajte med, ulje a zatim i brašno te sol i izmješajte tijesto da postane glatko. Kad ste ga umijesili pustite da se diže dok ne udvostruči svoj volumen. Uzmite 1/4 tijesto i razvaljajte ga na masnom papiru veličine tepsije u kojoj će se peći a debljina tijesa da bude 3mm. Nabockajte ga dobro vilicom te razrežite oštrim nožem na kvadratiće vaših krekera.


Preljav za krekere 25 g vode
              25 g maslinovog ulja
5 g soli
saezam. kim po želji
Premažite silikonskim kistićem krekere ovom mješavinom te ih po želji posupajte suhom mješavinom po želji, upotrijebite začine koje volite tipa origana, bazilike, peršina te dodatno posipajte sjemenkama koje volite i naravno imate u svojoj kuhinji. Pecite krekere u zagrijanoj pećnici na 200 C, Dajana je napisala da se ostave još dizati pola sata ali sam ih ja direktno stavila peći u pećnicu.


Ispali su savršeni hrskavi izvana s finim okusom maslinovog ulja i bazilike te sjemenkama crnog i bijelog sezama. Original recept možete naći kod  Dajane i zaista ćete uživati u ovim finim krekerima.

Broj komentara: 11:

  1. Divno izgledaju, pa još med u njima.:) Obožavam keksiće sa susamom.

    OdgovoriIzbriši
  2. odlični...iskreno volim ne imati takvih stvari u kući jer im ja ne mogu odoliti...a kada su djeca tu, onda je poželjno

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvuče jako fino. A tvoje slikice baš mame da ih odmah sutra isprobam!

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasni su. Moram pručiti to kiselo tijesto, nikako da se odlučim pozabaviti njime.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiselo tijesto je odlična stvar koju imaš uvijek u frižideru i kad je aktivan samo ga osvježavaš jadanput na tjedan, odličan za kruh, pogače, pizze. Vrijedi probati.

      Izbriši
  5. Mmmm odlični, moji bi to sve potamanili...

    OdgovoriIzbriši
  6. O da, krekere i to ovakve kao što su tvoji sigurno volimo, ovo se ne bi dugo zadržalo :) Kiselo tijesto nisam pravila i planiram se malo oko toga pozabaviti, a biti će i ovih krekera, baš dobro i lijepo izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  7. of course like your web site however you need to check the spelling on several of
    your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the reality nevertheless I'll certainly
    come back again.

    Feel free to surf to my weblog :: Massage Parlour London (Cosmewiki.Org)

    OdgovoriIzbriši
  8. Every weekend i used to pay a visit this web site, because i want enjoyment, since this this site conations
    genuinely nice funny data too.

    My website ... best probiotic ()

    OdgovoriIzbriši
  9. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši