Japanska torta od sira
Neponovljiva, fina i uvijek je radim po istom receptu Andree s bloga Voće i povrće iako s toliko jednostavnih sastojka dobijete tortu mekanu kao paperje a finu i ukusnu.Kod mene s preljevom od džema bazginih bobica ukuhanih u par žlica vode i s dvije žlice ruma.Čista simfonija.
Biskvit 250 g kremastog sira (abc,zbregov)
50 g malsaca
140 g šećera
100 ml mlijeka
60 g brašna
20 g gustina
6 jaja
sok polovice limuna
prstohvat soli
Preljev od džema ili pekmeza kojeg obožavate uz dodatak malo vode, ruma i ukuhati ga.
Sve sastojke izvadite prije iz frižidera da budu sobne temperature.Razdvojite žutanjke od bjelanjka.
Bjelanjke s dodatkom šećera i prstohvatom soli umutiti u snijeg.Kremasto umutiti kremasti sir s dodatkom maslaca.Dodati limunov sok a potom jedan po jedan žutanjak.Umiješajte mlijeko a potom gustin i brašno koje ste prethodno prosijali.Kalup s tortom s odvojivm dnom dobro obložiti alu folijom i to više puta da vode ne uđe u kalup.Pećnicu zagrijati na 150 C.Veću posudu u koju može stati vaš kalup za tortu napunite vrućom vodom.Kalup stavite u posudu s vodom i satvite u pećnicu na 60 min i nipošto nemojte za to vrijeme otvarati pećnicu.Tek nakon tog vremena možete provjeriti s štapićem da je sredina pečena.
Pustiti biskvit da se malo prohladi a onda ju odvojiti od stijenka kalupa. Posipati je štaub šećerom i preliti preljevom po želji.Moja ju Stella voli i s kuglicom sladoleda. A potom uživati...
A sutra drage dome pustite sve kućanske poslove i u laganu šetnju jer iako je zima kod nas je već par dana vrijeme tako lijepo s burom i još ostatkom snijega koji se lagano topi.
Ugodan ostatak vikenda.
Već dulje vrijeme merkam ovu japansku sirnu torticu, e sad sam sigurna da ću ju uskoro napravit, djeluje jako fino. A što se tiče šetnje i vremena, kod nas je koma, danima sivilo. Uživaj i za nas.
OdgovoriIzbrišiOja to bo naslednji izziv... škoda je le to da ga ta trenutek ne morem narediti, ker sem pravkar porabila kremast sir.
OdgovoriIzbrišiAaaaaaaaaa...Divno izgleda, ovo odmah prepisujem u svoju knjižicu i probam raditi prvom prilikom! Prekrasno!!!! Ilina
OdgovoriIzbrišiJako jako dugo već planiram da je napravim, i ni sama ne bih mogla opisati kako to da još uvijek nisam... Izgleda divno i šuškavo i mekano i jaako privlačno :)
OdgovoriIzbrišiZaista topla preporuka da se napravi japanska torta od sira.
OdgovoriIzbrišiTako dobro izgleda ova torta,već dugo,dugo zbilja planiram praviti,e sada si ju odmah bilježim za probu:)
OdgovoriIzbrišiDivno izgleda, baš mami.
OdgovoriIzbrišikrasno, volim sir u kolačima
OdgovoriIzbrišiOva tortica baš mami. Ja sam je videla kod Mihaele i od tada planiram da je napravim. Nikako da stigne na red.
OdgovoriIzbrišiP.S
Draga Dilajla sve hoću da te pitam da li si pravila panettone?
Jesam i zadovoljna i to jako, napisati ću i blog o tvom receptu i Dajaninom.
OdgovoriIzbrišiAjme kako ovo odlično izgleda i fotke su genijalne!
OdgovoriIzbrišiNikako da napravim tu tortu a setim se kad je neko isproba, sa tim divnim tamnim prelivom od bobica izgleda san snova.:)))
OdgovoriIzbrišikako je divna!
OdgovoriIzbrišiWOW ispala ti prekrasno!
OdgovoriIzbrišiJako mi je drago da si zadovoljna ovim receptom, meni je to jedan od najdražih kolača. :)
Hvala ti na podsjetniku na ovu tortu od sira, imam zabilježen recept i sada sam shvatila da je još nisam isprobala , ali to ću čim prije ispraviti. Ti si je super napravila, sviđa mi se torta, a sviđa mi se i ovaj odličan preljev, sve skupa baš za uživati u finom slatkom zalogaju !
OdgovoriIzbrišia kako se može recept isprintati?
OdgovoriIzbrišiSvi su već napravili ovu finu tortu, a šta ja čekam??? Stvarno je super jednostavna, a izgleda tako sočno i meko.
OdgovoriIzbrišiEvo da ja dam prijedlog za printanje: najlakše vam je kopirati tekst u Word na kompjuteru. Ili u u Notepad. Tamo radite sa tekstom što vas je volja, maknete slike, smanjite ili povećate slova... pa printate u obliku koji vam najviše odgovara. Ja rijetko kada koristim opciju za print na samim blogovima. Radije kopiram tekst, pa ga uredim po svojoj volji i printam u obliku koji troši što manje boje :)
Draga moja Dilajla SEM JO SPLEKLA. Fantastična! fantastična!
OdgovoriIzbrišiNa moje veliko presenečenje, ko sem prebrala recept,,, peči v pekaču, in ga položi v večji pekač v katerem je vroča voda. No tukaj pa nekaj ne štima sem si rekla in sem jovo na novo prebrala recept... in ja res je pekač v pekač kjer je vrela voda... jao hudo...
Ženske fantastičen je! z gozdnimi sadeži in s sladoledom.
Baš mi je drago da si guštala jer je stvarno jako fin ili sam ja malo i subjektivna jer volim sir u bilo kojem kolaču ali to ovaj zasigurno nije.
Izbriši