Ta divna jesen


Napokon je zahladilo jer ja koja obožavam more i sunce sam se zasitila ove topline i jedva sam čekala da toplina malo popusti a i kupanja je bilo dosta ,tako da smo i prvi vikend ukrali i pobjegli u šumu od nas udaljenu s autom ni 30 minuta od Rijeke.Ovo je Lokvarsko jezero koje je nastalo podizanjem brane 1954 godine  i tako se uklopilo u prirodan krajolik divne crnogorične šume.A možete se šetati , voziti bicikl ili se jednostavno voziti splavom po jezeru.


Pod pokroviteljstvom Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice općine Lokve prve godine sponzorirana je ova stara splav i i na taj način su  omogućli i upoznavanje ovog bisera Gorskog Kotara jer iskreno svi idu u Fužine a ovaj biser je zapostavljen.


Prošetati kroz ovu šumu i uživati  u svježem zraku zaista je neprocjenjivo ,slobodno se prošetajte  i do Golubinjaka gdje nećete moći zagrliti kraljicu žume divovske jele  stare preko 250 godina.A možda ćete naići
i na neke sličice iz prirode koje ste i zaboravili kako izgledaju.


Inače mi volim jako biciklirati jer je staza tako položena da je i djeca zaista mogu savladati i mogu biciklirati kilometrima a da se ne žale da im je preteško i ako koji put naiđete starom cestom iz Zagreba za Rijeku skrenite za Lokve i zaista nećete požaliti a i obavezno prođite  i do Muzeja žaba.


 Moram napomenuti da većinu slika ove divne prirode je uslikala moja Stella tako da zasluge fotografiranja idu njoj. A možete zamisliti kako smo bili gladni nakon povratka kući s svježeg zraka.
Nekako sam htjela iskoristiti paprike koje sam ispekla a da ne budu na salatu pa sam 5 komada pečene paprike očistila od kožice i stavila sa strane fino meso paprike.


Piletinu narezati na veće i duguljaste komade, posoliti je i popapriti i uvaljati u senf. Piletinu dinstati na maslinovom ulju dok lagano ne dobije zlaćanu boju.Lagano dodati meso pečene paprike, stisnuti češnjak i  sve zaliti bijelim vinom i pustite cca 20 min da se lagano krčka dok ne  poprimi fine okuse paprike.


A kad je gotovo, poslužiti u mom slučaju s karfiolom salatom i mariniranim gljivama naše drage Tamare.




Moram priznati da me je ovaj ručak iako jednostavan oduševio svojim okusom.

Primjedbe

  1. Odličan ručak, baš onakav kako volim - meso i nekoliko priloga.
    Fotke prirode su krasne, taman za poželjeti otići na izlet.

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj Dilajla človek bi bil lačen tudi, če ne bi odšel k jezeru. Ob takem krožniku se ti cedijo sline četudi sediš doma pred TV.

    Pohvala tvoji Stelli!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo Lokvarsko jezero je jako lepo. Moram pitati tatu da li je nekada bio tamo ili cuo za njega, s obzirom da je studirao u Rijeci.
    A rucak je super! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj, predivnih li fotografija, a ona kukuljica, što li je već! Papica super.

    OdgovoriIzbriši
  5. Lokvarsko jezero često pohodim u šetnjama sa našim ljubimcem. Predivno je tamo, pohvala Stelli na odličnim fotkama i tebi na krasnom ručku koji si spremila za umorne šetače.

    Lijep pozdrav:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasne slike Dilajla,izlet iz snova,a ovo fino jelo je točka na i..savršeno:)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kakve fotke. Volim kako piše kupanja je bilo dosta. Ja sam se ove godine samo u tuš kabini kupala pa mi je genijalno kako je nekome želja da se kupa a nekome je baš taman.
    Ne znam kako su mi ovi šampinjoni promakli. Odlično!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ima nesto posebno u smiraju koje donosi jesen. Lijepe fotografije :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicni recepti a sliek su fenomenalne;))Divna ti je okolina;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Došla jesen, a i ti si se ponovila s opremom bloga (ili se varam?). Fotke su prekrasne, čestitke autorici. A ni klopa nije za odbaciti, he, he:))

    OdgovoriIzbriši
  11. Jako lijepe slike. Narocito mi se svidja cetvrta. Moja strast je slikanje sitnih buba i insekata i nemam uslikano nista slicno. volim ovakve postove sa slikama sa putovanja... nekako ...kao da i ja proputujem tuda :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Kako genijalno, lici na Kanadu (znam samo sa fotki)!!! Imas li neke informacije o smjestaju i prevozu (bez auta), bas bi mogli ici tamo za neki od sljedecih odmora.

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivne slike prirode, bravo za Stellu ! a ručak potpisujem, odličan i prefino izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  14. Kakve fotke! Sve čestitke Stelli! :)
    A ručak? Za 10! Nikad nisam jela ovakvu kombinaciju piletine i crvene pečene paprike i izgleda baš primamljivo. Marininrane gljive sam spremala za zimu, pa i to imam. Fali mi samo karfiol i gozba može da počne. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Prekrasne fotke draga! A ručak ostavlja bez daha, baš volim, volim ovakve stvari kada malo zahladi...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi