Ariana kocke
Ove kocke su poklon mojoj prijateljici ,htjela sam uklopiti sve sastojke koje ona voli i mislim da sam i uspijela.Lagane i tope se u ustima jedino nisam mogla dočekati pa sam ih uslikala nakon par sati iako su puno ljepše kad odstoje cijelu noć u frižideru.Cijelu subotu sam se družila s mojim cool curama u Ravnoj Gori i zaista uživala u malim ćakulama meni dragih ljudi koje sam imala prilike upoznati prije ,meni dragim curama iz Rijeke s kojima guštam na kavici a sad sam imala i upoznati i neke druge drage ljude.
Ali uživala sam i prirodi ,pravim goranskim šumama tako gustim da jedva i zrake sunca prođu kroz njihovo granje.
Uz šumu mi veže i vožnja bicikolm koju sam tek naučila voziti prije godinu dana i ne ispuštam je iz ruku.Po skrivećki sam je vozila da mi se klinci ne smiju ali moram odati priznanje mojoj boljoj polovici što je stvarno imao strpljenje za mene i na kraju sam provozila. Uspjeh....Često se idemo voziti u Fužine oko jezera tako je smirujuće i uvijek hladnije čak i do 5-8 C nego u Rijeci.A tu gdje živim u Kastvu bicikl je čak i nemoguće voziti jer je cijeli kraj malo uzbrdo pa nizbrdo.Zato koristim blizinu Gorskog kotara i skoro svako toliko evo nas u ovom prelijepom kraju.
I zaista uživamo i ljeti a i zimi a i klinci vole to vrijeme kad smo svi skupa.
A da se vratimo na moje kocke i što je sve potrebno za izradu.
Kore paket lisnatog tijesta
Kore razvucite ,nabockajte dobro i stavite peći dok lagano ne porumene.
Preljev od šumskog voća 500 g šumskog voća (borovnice,ribizle,kupine,jagode)
2 svjetla preljeva za tortu
3 žličice ruma
5 žlica šećera
Voće pomalo kuhati dok ne pusti sok ,dodati 3 žlice šećera i tek kad zakuha i rum.Preljev za torte pomiješati s 2 žlice šećera i 2,5 dcl vode i pomalo ukuhati u voće.Lagano mješati i kad zakuha staviti s strane.
Krema od mascarpone 500 g mascarpone sira
5 jaja
100 g šećera
2 vanilin šećera
Bjelanjke s prstohvatom istući u snijeg.Žutanjke s obje vrste šećera lagano miksati dok ne posvjetle i ne udvostruče volumen ,pomalo dodati sir i na kraju bjelanjke.
Na kore ide prvo preljev od šumskih bobica a potom mascarpone krema i na kraju opet kora posuta s štaub šećerom.
Taman nakon lijepe šetnje da malo povratimo kalorije koje smo izgubili zar ne...
Ali uživala sam i prirodi ,pravim goranskim šumama tako gustim da jedva i zrake sunca prođu kroz njihovo granje.
Uz šumu mi veže i vožnja bicikolm koju sam tek naučila voziti prije godinu dana i ne ispuštam je iz ruku.Po skrivećki sam je vozila da mi se klinci ne smiju ali moram odati priznanje mojoj boljoj polovici što je stvarno imao strpljenje za mene i na kraju sam provozila. Uspjeh....Često se idemo voziti u Fužine oko jezera tako je smirujuće i uvijek hladnije čak i do 5-8 C nego u Rijeci.A tu gdje živim u Kastvu bicikl je čak i nemoguće voziti jer je cijeli kraj malo uzbrdo pa nizbrdo.Zato koristim blizinu Gorskog kotara i skoro svako toliko evo nas u ovom prelijepom kraju.
I zaista uživamo i ljeti a i zimi a i klinci vole to vrijeme kad smo svi skupa.
A da se vratimo na moje kocke i što je sve potrebno za izradu.
Kore paket lisnatog tijesta
Kore razvucite ,nabockajte dobro i stavite peći dok lagano ne porumene.
Preljev od šumskog voća 500 g šumskog voća (borovnice,ribizle,kupine,jagode)
2 svjetla preljeva za tortu
3 žličice ruma
5 žlica šećera
Voće pomalo kuhati dok ne pusti sok ,dodati 3 žlice šećera i tek kad zakuha i rum.Preljev za torte pomiješati s 2 žlice šećera i 2,5 dcl vode i pomalo ukuhati u voće.Lagano mješati i kad zakuha staviti s strane.
Krema od mascarpone 500 g mascarpone sira
5 jaja
100 g šećera
2 vanilin šećera
Bjelanjke s prstohvatom istući u snijeg.Žutanjke s obje vrste šećera lagano miksati dok ne posvjetle i ne udvostruče volumen ,pomalo dodati sir i na kraju bjelanjke.
Na kore ide prvo preljev od šumskih bobica a potom mascarpone krema i na kraju opet kora posuta s štaub šećerom.
Taman nakon lijepe šetnje da malo povratimo kalorije koje smo izgubili zar ne...
Pa tu je puno boja i prepuno vitamina, prava poslastica...
OdgovoriIzbrišidrago mi je da si se dobro provela u Gorskom kotaru i uživala na Cool okupljanju (vidjela sam slikice i na Coolki :). Slike koje si nam ovdje pokazala su baš predivne i dočaravaju tu prirodnu ljepotu koja se rijetko gdje vidi.
OdgovoriIzbrišiA kocke, odlične su, sviđa mi se recept a izgledaju baš predivno !!
Kocke izgledaju kao da samo čekaju da uskoče u usta! Mora da su fenomenalne. A i izlet je očito bio super, divna priroda. Baš lijepo!
OdgovoriIzbrišiSuper su mi ta cool okupljanja, odlicna prilika za upoznavanje novih ljudi :) Kocke izgledaju odlicno!!!
OdgovoriIzbrišiGorski Kotar volim odavno ,ali nikad nisam imala priliku da bar vikend tamo provedem...poslastica je divna i svida,puna voca i finog sira !!:)
OdgovoriIzbrišiKrasne kocke a i fotke.
OdgovoriIzbrišiVidjela sam fotke sa okupljanja i vidjela sam i tebe na njima! Krasna si žena! :)
OdgovoriIzbrišiOve kocke prosto mame, nježne, slasne, krasan kolač, namijenjen prijateljici i nadam se da joj se dopao. :)
Ovo izgleda tako savršeno!!!! :)
OdgovoriIzbrišiKolač mi izgleda prekrasno i sigurna sam da je tvoja prijateljica zaslužila da joj ga posvetiš i kreiraš nešto zaista posebno za nju.
OdgovoriIzbrišiBicikl vozim samo po gradu i nisam za vožnju po šumi ili gorama, zato ti čestitam.
Divan post...Na mom blogu te čeka nagrada, ukucaj http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html
OdgovoriIzbrišiPrekrasno izgledaju ove kocke a i ove slike su stvarno užitak za oči!
OdgovoriIzbrišiTek se sada upoznajem sa Vašim blogom. Savršeno. Ono što bih napravila ovih dana jesu ove prelepe Ariana kocke. Imam jednu molbu: kako doći do ovog svetlog preliva za tortu? Zamolila bih za objašnjenje. Za penastu tortu od maka tražilo se parče više u našoj kući. Pozdrav
OdgovoriIzbrišiEvo ga http://www.oetker.hr/hr-hr/nasi-proizvodi/dodaci-za-kolace/preljevi-za-torte/preljev-za-torte-fix-svijetli.html
Izbrišinadam se da sam pomogla,inače ima ga i od proizvođača Podravke.
Baš mi je drago da guštate u mojim receptima a ako ne nađete preljev javite mi pa ću vam ga poslati poštom