utorak, 30. ožujka 2010.

Pašta s kozicama





Zaista ništa revolucionarno ali meni drago jelo ,brzo gotovo finog okusa i mirisa ,prije sam rado dodavala i pidoće (dagnje) ali od kad sam dobila jaku alergiju (kasnije se ispostavilo na sve školjkaše ) ne koristim ih više osim na buzaru mojim dragima.I danas sam dobila svježe kozice,doduše nije ih bilo jako puno ali to me nije dalo smesti,pogotovo jer ni sunca nije bilo danas puno.




Potrebno je :250 g pašte (ja sam koristila u dvije boje)
250 g očišćenih kozica
3 režnja češnjaka
2 dcl slatkog vrhnja
1 dcl salse
peršina
mali čepić vinjaka
1 trokutić Zdenka sira





Pašti skuhajte al dente u zasoljenoj vodi .Kozice na maslinovom ulju pomalo dinstajte ,dodajte slatko vrhnje i salsu od pomidora a potom lagano i druge sastojke ,par minuta sačekajte da se sastojci prožmu a onda dodajte i vinjak i časak sačekajte da vinjak ispari.Na kraju dodajte i trokutić Zdenka sira da dobijete kremastu strukturu.Od začina sam dodale bijelog papra i malo vegete .




Pomiješajte s paštom i naravno uživajte..

Broj komentara: 6: