utorak, 9. ožujka 2010.

Hobotnica na gulaš

Kod mene se riba puno jede ne iz razloga jer smo s mora već ju ja stvarno volim,da li kuhanu,na gradele ili friganu i iz tog razloga je čest gost na mom stolu.
Ovo je jedan od načina kako ju je moj tata pripremao a ja sam ga gledala kao mala.
Tate više nema , ali je ostao dio njega u meni pa i preko njegove kuhinje koju je on s užitkom pripremao.

Sastojci za gulaš

1,5 kg hobotnice
3 velike kapule
4-5 režnja češnjaka
svežnjić svježeg peršina
4-5 list lovorike
par listića ružmarina
2-3 pomidora
1-2 dcl bijelog vina
malo soli
malo vegete

Hobotnicu najbolje smrznuti prije upotrebe bude mekša kad se skuha.
Opranu skuhati u express loncu,kada je skuhana narezati je na komadiće,vodu u kojoj ste je kuhali ne bacajte.
Zdinstajte kapulu , češnjak ,dodajte hobotnicu narezanu na komadiće ,podlijte vodom u kojoj ste je kuhali , dodajte zaćine ,podlijte vinom,stavite 2 cijela pomidora da se raskuhaju i ostavite da se pomalo krčka.

Možete narezati 1-2 krumpira na kockice i ubaciti ili skuhati palentu i naravno uživati.

2 komentara:

  1. moji bas ne vole ribu,ali se svejedno 1x na tjedan nade na nasem stolu,htjeli oni ili ne !!:)
    Ovo pamtim i cim nadem shodno za pripremu,isprobavam !!:))

    OdgovoriIzbriši
  2. kako mi je drago da si nam se i ti pridruzila u ovim vodama, dobrodosla:)) hobotnicu naprosto obozavam i ovaj receptic spremam na sigurno:)

    OdgovoriIzbriši