srijeda, 17. ožujka 2010.



Ovaj mjesec se istražuje Cooketin blog u kojem zaista ima što i pročitati a i napraviti.Njeni recepti s jabukama su me oduševili bili slatki ili slani ,počevši od Pileće jetrice s jabukama za koju nisam imala hrabrosti i upustiti se u igru ali sam zato odabrala Teleća jetrica s jabukama i mislim da je to dobitna kombinacija bar za mene i moje jer jetricu obožavaju i baš me zanima kako će reagirati na ovaj divan i zanimljiv recept jetrica i jabuke...Ovim receptićem se pridružujem igri koju je pokrenula mamajac s bloga Cooks and Bakes.


Potrebni sastojci : 800 g teleće jetrice
sol po želji
papar po želji
3-4 jabuke
glavica luka

Jabuke očistite i narezati na kolutiće ,također i luk narezati na kolutove.
Na zagrijanom maslu dinstati luk i jabuke , u isto vrijeme malo popržiti jetricu koju sam ja naglo prepržila uz dodatak malo bijelog vina,posolila i popaprila i uz dodatak jabuka i kapule dobila zaista divnu kombinaciju malo kiselkastu ali divno paše uz jetricu.
Pun pogodak a kao prilog pire krumpir.Doma svi zadovoljni a i nisu se baš čudili jabuci koja je ipak za njih samo voće.

1 komentar:

  1. Hvala puno sto si nam se pridruzila!

    Odlican izbor recepta. Ja sam vec dve stavri pravila sa tog bloga i bilo je i vise nego odlicno.

    OdgovoriIzbriši