Dobra knjiga ili razmišljanje o životu...i jedan cheesecake
Jučer sam dobila knjigu koju sam pročitala u 2 sata a od ta dva sata sam dobrih pola sata jedva vidjela i čitati od suza koja su mi klizale niz obraze i naučila životnu priču od 5 staklenih kugli koji sačinjavaju naš život.Ukratko radi se o jednoj doktorici koja u 33 godini doživi infarkt i odluči promjeniti svoj život iz temelja a poučena pričomsvojeg dobrog prijatelja u kojoj svaka kugla predstavlja segment vašeg života.Jedna kugla predstavlja rad, druga obitelj, treća prijatelje, četvrta zdravlje a peta čestitiost.I sad zamislite život žonglirajući kuglama od kojih je jedna gumena i ta je rad koja se neprekidno odbija i vraća ,a sve druge su staklene i koje svojim padom se ili malo oštete, okrhnu ili u najgorem slučaju se razbiju.I tako živite svoj život žonglirajući kuglama s malo više sreće ili manje .Istina tako bolna kao i kugle kojim upravljate a sad je na nama da ih zavrtimo u pravilnom krugu.Da se vratm na knjigu iako je promjenila svoj život ,zaljubila se i rodila prekrasnog mališana njeno tijelo nije moglo iizdržati ja bih rekla sreću koja joj se zadesila i umrla u 36 godini ali ovo vam pišem da kad odete u knjižnicu uzmete ovu knjigu i odvojite 2-3 sata da stanete malo i zamislite se. Knjiga je inače Jamesa Pattersona (za kojeg sam ja smatrala da pisac thrillersa) Suzannin dnevnik za Nicholasa, nad ovom knjigom sam se zamislila i dala mi je za razmišljati iako čak takve knjige rijetko i čitam ali...
Ovaj ali ostavljam Vama pa ako i netko pročita knjigu drago bi mi bilo da napiše koji redak svojeg razmišljanja.
Neki dan sam naletila u ormaru na jednu kanticu kondeziranog mlijeka i sjetila se jednog tako jednostavnog a dobrog recepta naše Ljilje koje je izdala na coolki Dulche de leche cheesecake.E sad cheesecake ja obožavam i imam na svom blogu par isprobanih recepta i zaista su svi bili jako fini Ružin s zapečenim snijegom i okusom limuna, Jasenkina s preljevom od jagoda, Savršen cheese by Melrose u kojima sam zaista uživala e a ovaj je malo malčice drugačiji iako su ga moji doma s oduševljenjem prihvatili kod mene ovaj put postoji mali ali..
A zašto dulche de leche oboožavam ali u ovoj kombinacije mi nešto fali iako su svi sastojci tu.
Podloga 2 šalice samljevenog keksa cca kod mene 200 g
100 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera (izbacila)
Kekse samljeti i utisnuti u podlogu zajedno s rastopljenim maslacom.
Krema 690 g namaznog sira (koristila basu sir iz domaće izrade)
4 jaja
1 konzerva dulche de lechea
Ja sam konzervu kuhala cca 2 h da bi dobila dulchedeleche koji sam pomiješala s sirom i potom u smjesu dodala jedno po jedno jaje i fino izmiksala u homogenu smjesu.Pekla sam cca 45 minuta na 170 C.Kad se tortica ohladila staviti je u frižider da se lijpo ohladi a potom je ukrasiti šlagom.
Po izvornom receptu Ljilja ju je i prelila čokoladom koju sam ja izostavila.
Ovaj ali ostavljam Vama pa ako i netko pročita knjigu drago bi mi bilo da napiše koji redak svojeg razmišljanja.
Neki dan sam naletila u ormaru na jednu kanticu kondeziranog mlijeka i sjetila se jednog tako jednostavnog a dobrog recepta naše Ljilje koje je izdala na coolki Dulche de leche cheesecake.E sad cheesecake ja obožavam i imam na svom blogu par isprobanih recepta i zaista su svi bili jako fini Ružin s zapečenim snijegom i okusom limuna, Jasenkina s preljevom od jagoda, Savršen cheese by Melrose u kojima sam zaista uživala e a ovaj je malo malčice drugačiji iako su ga moji doma s oduševljenjem prihvatili kod mene ovaj put postoji mali ali..
A zašto dulche de leche oboožavam ali u ovoj kombinacije mi nešto fali iako su svi sastojci tu.
Podloga 2 šalice samljevenog keksa cca kod mene 200 g
100 g maslaca
2 žlice smeđeg šećera (izbacila)
Kekse samljeti i utisnuti u podlogu zajedno s rastopljenim maslacom.
Krema 690 g namaznog sira (koristila basu sir iz domaće izrade)
4 jaja
1 konzerva dulche de lechea
Ja sam konzervu kuhala cca 2 h da bi dobila dulchedeleche koji sam pomiješala s sirom i potom u smjesu dodala jedno po jedno jaje i fino izmiksala u homogenu smjesu.Pekla sam cca 45 minuta na 170 C.Kad se tortica ohladila staviti je u frižider da se lijpo ohladi a potom je ukrasiti šlagom.
Po izvornom receptu Ljilja ju je i prelila čokoladom koju sam ja izostavila.
Autor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiVeć prema tvojoj najavi slutim da je knjiga stvarno tako dobra da ju neću moći ispustiti iz ruku. Čitala sam njegove Prve žrtve. Sutra žurno u knjižnicu.
OdgovoriIzbrišiCheesecake volim, ali ne i ddl.
izgleda jako primamljivo, lijepo je ukrašen. Cheesecake volim u gotovo svim varijantama!
OdgovoriIzbrišihvala na preporuci za knjigu, uživaj u tjednu!
p.s. pažljivo s kuglicama!
joj kako mi se jede upravo cheesecake! izgleda savršeno!!! pada mi šećer i rastu zazubice iz sekunde u sekundu... ;)
OdgovoriIzbrišiStrašno volim čitati knjigu kada mije neko preporuči. hvala, draga. A Cheesecake je izvrstan. Volim ali nisam odavno pravila, imam jednog koji neće probati zašećereni sir:)
OdgovoriIzbrišiPassei para ver a receita do dia.
OdgovoriIzbrišiUma doçura...
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
♥ •˚。
°° 。♥。
●/ ♥•˚。˚
/❤
/ \ 。˚。♥
Nisam jos pravila desert sa "dulce de leche" ali ovaa tvoja tortica izgleda tako finoo... knjigu sam citala pre par godina, secam se da je bila jako tuzna, i sada razmisljam gde sam je ostavila ili sam je nekome mozda posudila na citanje, jer je ne vidim na polici, moracu da je potrazim.;))
OdgovoriIzbrišiImam dosta knjiga J. Pattersona (faza krimića) i pregledavala sam u Algoritmu i ovu knjigu, ali nisam je odabrala jer sam već duže vrijeme u fazi čitanja o životima žena u 60-im godinama (The Help nije loša knjiga, ali može se pogledati i film) ili o životu žena u islamskim kulturama. A kolač kao ovaj je bezvremenski!
OdgovoriIzbrišiHvala ti na preporuci za knjigu,svakako ću je pročitati..a ovaj kolač malo je reći da izgleda izvrsno:)
OdgovoriIzbrišiHvala na preporuci za knjigu. Volim takve teme jer me stvarno ponekad nateraju na razmisljanje... Ako ju procitam, javicu utiske.
OdgovoriIzbrišiKnjiga me zaintrigirala baš, baš... morat ću je potražiti! A cheesecake... ne treba ništa dodatno o njemu govoriti- mmmmmmmm!
OdgovoriIzbrišiČitala sam recenzije za knjigu, mislim da je bila i veliki hit. Odbio me je kraj, ne volim kada uporni borci izgube bitku za život. Znam da bih plakala kao kišna godina.
OdgovoriIzbrišiObično i ne čitam štivo u kojem mi neko treba davati preporuke kako da živim vlastiti život, kako da žongliram tim kuglicama. Iskreno, nemam pojma što ne čitam takvu literaturu, ali jednostavno je tako. Nisam joj istina dala ni šansu.
Prošle sedmice je u Drugom profilu bila Mirjana Krizmanić(znam da je najčitanija u Hrvatskoj, uz onog što je napisao Ljubavologiju, a za kojeg sam čula kada je bio kod Stankovića). Skoro da sam se navukla da je nađem u nekoj formi elektroničke knjige pa da je pročitam i to sve u paketu.
Od Mirjanke Krizmanić sam čitala Tkanje života koja je kod nas bila mjesecima na vrhu ali iskreno nije me se dojmila jer knjiga nema prave ljudskosti i dubine već čista filozofska raspravljanja o životu koja je tako teško primjeniti na svkodnevnicu ali za razliku od njenih knjiga nju volim jako gledati i slušati.Zanimljivo zar ne..
IzbrišiNisam je čitala, ali i mene je kao osoba veoma dojmila. Vjerujem da su njena predavanja na fakultetu zaista zanimljiva. Više puta, u više prilika sam je slušala ostavlja dojam drage osobe i inteligentne snažne žene. ne čudi me što ti je drago slušati je.
IzbrišiHvala z apreporuku za knjigu. Torta izgleda super. Samo pitanje negdje kod nas si kupila kondenzirano mlijeko? Ako da gdje? Tražim ga već neko vrijeme ali nisam ga nigdje pronašla.
OdgovoriIzbrišiNisam kod nas ga nema kad odem u Italiju kupim par kantica pa ih imam uvijek u zalihi ,iako ga je neko vrijeme bilo kad nas u Kauflandu ali ga više nema.
IzbrišiPetra, kondenzirano mlijeko možeš napraviti kod kuće. Recept možeš pronaći na blogu Baker's Corner na ovom linku: http://dajana-bakerscorner.blogspot.com/2011/10/food-gallery-homemade.html
IzbrišiCheesecake nam je omiljena vrsta kolača i sigurna sam da bi nam se svidjelo i sa kondenziranim mlijekom.
OdgovoriIzbrišiPročitala sam ovu knjigu i reagirala jednako kao i ti, bez obzira na suze za svaku je preporuku ! Kao i ovaj cheesecake, odličan je i prekrasno izgleda !
OdgovoriIzbrišiMaravilhoso é ser mulher!
OdgovoriIzbrišiCom altos e baixos, sorrisos e lágrimas.
Parabéns pelo nosso dia!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°`♥✿⊱╮
Volim pročitati sve knjige, zašto ne, u životu traba sve probati da bi znao što voliš a što ne, što želiš a što ne... Čini mi se da je ovo knjiga koju bi ja jako voljela pročitati jer ima dana u godini kada se i ja zamislim nad svojim životom, koliko vrimena potrošim nervirajući se oko sitnica, ponajviše onih poslovnih, i kada se čovjek zapita da li je zdravlje toga vrijedno... Jako mi se sviđa tvoj kratki sadržaj :)
OdgovoriIzbrišiCheesecake sam počela obožavati prije tek nekoliko godina, do tada siru u kolačima nisam htjela niti primirisati. Nisam probala ovakav spoj s kondeziranim mlijekom pa ti samo mogu reći da ti jako lijepo izgleda :)
Unquestionаbly іmagіnе thаt whiсh
OdgovoriIzbrišiyοu stated. Yоur favoгіte justificаtіon appeагed to bе on the net
the easiеst thing to rеmember of. I ѕay tο
you, I certаinly get аnnoyed ωhilst
othеr people think about іssueѕ thаt thеy ϳust do
nοt rеalize about. You managed to hіt the nail uρon the
top аnd dеfinеd out the entire thing with no need side effect , folks
can taκe a signal. Wіll ргobably
be agaіn to get mоre. Thanks
My blog; simply click the following post
What's up, its pleasant post regarding media print, we all be familiar with media is a enormous source of data.
OdgovoriIzbrišimy webpage - gh56jan.blogspot.dk
Heya i'm for the primary time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I'm hoping to offeг somethіng agаin
OdgovoriIzbrišiand aid оthers like yοu helpеd me.
My web blog - Recommended Site
Administrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiAdministrator je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiThere are numerous causes why individuals favor this belt.
OdgovoriIzbrišiAlso visit my blog post - Www.Rtkfriends.com