U posjeti kod Mirjane
Ja mogu reći da je Mirjana moja stara prijateljica s coolke i zaista uživam u njenim receptima jer su spravljeni baš s ljubavlju i imam osjećaj iako provodi puno vremena u kuhinji da je to njena istinska ljubav u kojoj se je ona našla.Za razliku od nje ja sam kuhinju otkrivala malo pomalo iako sam uživala u maminoj kuhinji a u tatinoj gurmaskoj sam baš guštala i sad mi je žao da nisam više propitkivala i vrzala se u kuhinji jer neki recepti su otišli s tatom ali malo pomalo ih vraćam ,kuham ih i kuham dok se ne osjeti ta ljubav koju je on imao prema hrani i da još jedna stvar njegova čista kuhinja.Kako je kuhao odmah je čistio a mami je znao reći da joj treba sto padela bespotrebnih.E tu ljubav prema hrani i uživanju nekako osjetim u njoj i njenim zaista divnim receptima.
Ovo je njen Tart sa lukom i pomidorima gdje je podloga tj. prhko tijesto toliko fino i prhko da ga toplo preporučam a nadjev radite po želji.
Tijesto 265 g brašna
125 g hladnog maslaca
1 žutanjak
60 ml hladne vode
Tijesto fino izraditi da bude elastično i treba ga pustiti da se odmori cca 10 min.Tijesto razvaljati i promjeru 32 cm ,staviti na lim za pečenje i preko toga stavimo nadjev u mom slučaju od sušenih pomidora,pršuta,maslina ,dinstanih gljiva i kapule koje sam dinstala na malo ulja do zlaćane boje i naravno uz dodatak sira.Stranice malo uzdignemo da dobijemo oblik malog škartoca i pečemo na 200 C oko 35 min dok tijesto fino ne porumeni.I uživamo u mirisima i okusima.
Potrebno vam je 4 komada pilecih prsiju
3 pune zlice zelenog pesta (od bosiljka ili peršina)
80gr krem sira
2 zlice ricotta sira
100gr krusnih mrvica-napraviti od dan starog kruha
cerry paradajz-po volji
saku pinjola(koliko moze stati u vas dlan)
saku bazilike
I na kraju dolazi šećer na kraju zaista pravi šećer Mirjanin Cheese s okusom limuna zaiata neponovljiv s okusom limuna i malo gorčine koji baš meni paše i zapečenim snijegom.
Potrebno je 250gr keksica od maslaca
140gr maslaca
500gr krem sira
150gr secera
300ml kiselog vrhnja
1 zlica korice od limuna-
2 zlice limunovog soka
3 jaja(cijela)
Snijeg od bjelanjka 3 bjelanjka
150 g šećera
Kekse sameljite i uz dodatak maslaca ih utisnite u oblik za tortu i malo podignite stranice.Sve druge sastojke fino spojite u multipraktiku dok ne dobijete smjesu bez grudica.Dobivenu smjesu prelijte u kalup ,izravnajte površinu i stavite peći na 160 oko 45 min.Kasnije nemojte izvaditi kolač iz pećnice već ga ostavite u pećnici s oškrinutim vratima oko 2 h.Ostaviti da se ohladi a za to vrijeme istući snijeg od 3 bjelanjka s dodatkom šećera i staviti zapeći snijeg na 200 c dok fino ne dobije bojicu.
Ovo je njen Tart sa lukom i pomidorima gdje je podloga tj. prhko tijesto toliko fino i prhko da ga toplo preporučam a nadjev radite po želji.
Tijesto 265 g brašna
125 g hladnog maslaca
1 žutanjak
60 ml hladne vode
Tijesto fino izraditi da bude elastično i treba ga pustiti da se odmori cca 10 min.Tijesto razvaljati i promjeru 32 cm ,staviti na lim za pečenje i preko toga stavimo nadjev u mom slučaju od sušenih pomidora,pršuta,maslina ,dinstanih gljiva i kapule koje sam dinstala na malo ulja do zlaćane boje i naravno uz dodatak sira.Stranice malo uzdignemo da dobijemo oblik malog škartoca i pečemo na 200 C oko 35 min dok tijesto fino ne porumeni.I uživamo u mirisima i okusima.
Piletina punjena kremastim pestom
3 pune zlice zelenog pesta (od bosiljka ili peršina)
80gr krem sira
2 zlice ricotta sira
100gr krusnih mrvica-napraviti od dan starog kruha
cerry paradajz-po volji
saku pinjola(koliko moze stati u vas dlan)
saku bazilike
Pileća prsa očistiti od masnoće i zatim na dužoj strani napraviti džepić u koji ćemo staviti pomiješani sir s pestom,posoliti i pobiberiti.Uvaljati svaki komad mesa u krušne mrvice i staviti u tepsiju u kojoj ćemo meso peći.Dodati pomidore,preliti s maslinovim uljen i fino peći dok ne dobije rumenu boju.Ja sam pekla do fino rumene boje i poslužila uz fino kuhane prokulice.I za stolom su svi šutjeli a to zanači samo jedno.
I na kraju dolazi šećer na kraju zaista pravi šećer Mirjanin Cheese s okusom limuna zaiata neponovljiv s okusom limuna i malo gorčine koji baš meni paše i zapečenim snijegom.
Potrebno je 250gr keksica od maslaca
140gr maslaca
500gr krem sira
150gr secera
300ml kiselog vrhnja
1 zlica korice od limuna-
2 zlice limunovog soka
3 jaja(cijela)
Snijeg od bjelanjka 3 bjelanjka
150 g šećera
Kekse sameljite i uz dodatak maslaca ih utisnite u oblik za tortu i malo podignite stranice.Sve druge sastojke fino spojite u multipraktiku dok ne dobijete smjesu bez grudica.Dobivenu smjesu prelijte u kalup ,izravnajte površinu i stavite peći na 160 oko 45 min.Kasnije nemojte izvaditi kolač iz pećnice već ga ostavite u pećnici s oškrinutim vratima oko 2 h.Ostaviti da se ohladi a za to vrijeme istući snijeg od 3 bjelanjka s dodatkom šećera i staviti zapeći snijeg na 200 c dok fino ne dobije bojicu.
Da znas da bi ona mogla glatko otvoriti skolu kuvanja ili neki restoran.Uspeh zagarantovan.Evo ja bih se prijavila kao prvi ucenik.Vidim iz tvojih dela da si i ti uznapredovala.Odlicno:)
OdgovoriIzbrišiSad sam već i u srednjoj ha,ha..
OdgovoriIzbrišiKako ovo predivno izgleda, oduševila si me svojim receptima i prijedlozima! Hvala ti puno:)
OdgovoriIzbrišiŽelim ti lijep vikend, pozdrav Kastvu:)
Hvala što si mi skrenula pažnju na tart koji je meni nekim čudom promaknuo (nije ni čudo jer sanjam Mirjanine pogače).
OdgovoriIzbrišiI ja pozdravljam Kastav, budući da mi je u susjedstvu ;-)
Wow, oduševljena sam postom i fotkama, pogotovo ovom predzadnjom, a zazubice su mi narasle kad sam pročitala da je još i s okusom limuna :)
OdgovoriIzbrišiDivno :)
Divan je izbor recepata a desert na kraju me je oborio s nogu, pogotova ona fotka gde je sve servirano sa grancicom hortenzije kao dekoracijom!;))
OdgovoriIzbrišiU principu se palim na slano iako obožavam slatko, ali slatkog je ionako previše na svim blogovima. No, ovaj puta me je zapalio baš kolač: divno izgleda, a i ja volim sve s limunom. Ono što si isprobala slano od Mirjane sigurno je isto super jer ona zbilja ima odlične recepte.
OdgovoriIzbrišiBravo, odličan izbor si napravila i sve izgleda jako fino. Ipak, i ja se priklanjam kolaču, fantastično si ga napravila, bjelanjci na vrhu izgledaju super !
OdgovoriIzbrišiSlike su odlične !
Fino fino !!!
OdgovoriIzbrišitart je prekrasan, piletina izgleda jako sočno a
OdgovoriIzbrišicheese cake je divan s ovi zapečenim šaumom
He,ja se izgubim po pitanju prhkog tijesta,njega volim ,a nadjev moze biti i slani i slatki ,za to ne marim toliko!!!
OdgovoriIzbrišislika koja me je zaista ,zaista odusevila je upravo cheesecake,prelijep je !!!!!
Fantastično! Oduševila si me izborom ali, ovaj cheesecake ... izgleda božanstveno:)
OdgovoriIzbrišiPrekrasan izbor recepata,ne znam koji bih prije željela probati,sve je savršeno....jako mi je drago da sam u tvom kutku i da te pratim,znam da si ti prava maherica u kuhinji zato je i blog ovako bogat divnim receptima..pusa draga!
OdgovoriIzbrišiTart od limuna ste uradili savrseno!Vrhunski izgleda!
OdgovoriIzbriši