Pesto pužići
Od kako sam ih prvi put vidjela morala sam ih napraviti tako su mi izgledali mekani i jako fini a pošto sam već radila par receptića od drage Merium s coolke nisam ni u njih sumnjala jedinao sam je pesto radila sama a ona je upotrebljavala kupovnu verziju.Inače ja pesto radim u ogromnim količinama i uvijek ga imam zamrznutog u frižideru (zlu ne trebalo).
Tijesto 400 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
250 ml vode
2 žlice ulja (koristila maslinovo)
Sve suhe sastojke pomiješati i dodati mlaku vodu te umijesiti podatno tijesto i pustiti da odstoji cca 30 min dok se lijepo ne nadigne.Tijesto razvaljati tanko i premazati pestom te raditi male pužiće.Znači razvaljati tijesto u male kvadrate, premazati pestom i sjedne i druge strane zarolati te oštrim nožem po sredini zarezati.
Premazati pužiće vodom te posuti sezamom,makom i lanom.I iskreno neznam koja mi je varijanta bolja.Peći ih 200C oko 30 min ili vi već znate kako vaša pećnica radi.Zaista tako jednostavni a fini pesto pužići a toplo preporučam i verziju od rige koju možete naći na Majinom blogu Dalmatia Gourmande.Jako fin spoj kozjeg sira mlade rikule i puno pinjola naravno.
Tijesto 400 g brašna
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
250 ml vode
2 žlice ulja (koristila maslinovo)
Sve suhe sastojke pomiješati i dodati mlaku vodu te umijesiti podatno tijesto i pustiti da odstoji cca 30 min dok se lijepo ne nadigne.Tijesto razvaljati tanko i premazati pestom te raditi male pužiće.Znači razvaljati tijesto u male kvadrate, premazati pestom i sjedne i druge strane zarolati te oštrim nožem po sredini zarezati.
Premazati pužiće vodom te posuti sezamom,makom i lanom.I iskreno neznam koja mi je varijanta bolja.Peći ih 200C oko 30 min ili vi već znate kako vaša pećnica radi.Zaista tako jednostavni a fini pesto pužići a toplo preporučam i verziju od rige koju možete naći na Majinom blogu Dalmatia Gourmande.Jako fin spoj kozjeg sira mlade rikule i puno pinjola naravno.
Pužići izgledaju jako privlačno i ukusno.
OdgovoriIzbrišiSavršeno, hvala ti na na ovom odličnom receptu, pužići prekrasno izgledaju!
OdgovoriIzbrišiUgodan vikend i lijep pozdrav:)
Ovo izgleda tako fino i aromatično. Čekam sezonu bosiljka pa da ga i ja ponovo zamrznem ali ove godine u većoj količini. Majin pesto od rukole je zaista divan, a naročito u sezoni kada nema svežeg bosiljka.
OdgovoriIzbrišiKod mene bosiljka ina cele godine
OdgovoriIzbrišiKad je napolju hladno selimo se u sobu na prozor:)
Pesto obozavam ..probacu ovako.Hvala;)
super je ideja uvijek imati pesta u škrinji. odlični su pužići
OdgovoriIzbrišiPuzici su jako slatki i stvarno cu morati da jednom napravim pesto, nisam ga dosad pravila a toliko se finih stvari moze uraditi sa njim...fotke su stvarno dobre!;)))
OdgovoriIzbrišiPužići su prekrasni, baš je zgodno što svaki ima drugi posip.
OdgovoriIzbrišiPredivno si ih napravila!
OdgovoriIzbrišiRecept je odličan, samo pola sata dizanja, to je pravo. Odlično izgledaju. Bilježim!
OdgovoriIzbrišiOdlično ! Super recept, super pužići, sviđaju mi se kombinacije ! Jako lijepo si ih napravila, super mi izgledaju !
OdgovoriIzbrišiMeri ima tako savršene recepte, uopće ne sumnjam da su ti se dopali ovi pužići :)
OdgovoriIzbrišilijepo izgledaju! onako bas za neki vrtni party :-)
OdgovoriIzbriši