subota, 16. svibnja 2015.

Limun torta

Toliko je kod nas često na stolu i zaista zaslužuje da se nađe na mom blogu ova tako fina i aromatična torta od prhkog tijesta s kremom od limuna a recept moje drage Evore.


Prhko tijesto 300 g brašna
                      150 g šećera
                         2 jaja
                        90 g maslaca
                       1 žličica pecilnog praška

Zamijesite tijesto od navedenih sastojka, oblikujte kuglu i stavite u frižider pola sata da se odmara.

Krema od limuna 50 ml ocijeđenog soka od limuna
                             250 ml vode                     
                             50 g maslaca
                             50 g gustina
                            180 g šećera
                             2 jaja


Staviti kuhati vodu, maslac, šećer i gustin te pomalo zagrijavati i miješati dok se krema ne skuha tj zgusne. Pustiti da se ohladi. Kada se ohladi krema dodati 2 jaja te sok od limuna i pomiješati fino u kremu. Razvaljati tijesto i utisnuti ga u namašćen pleh. Stranice malo više obložite tijestom da vam krema ne iscuri . Stavite zajedno peći tijesto s kremom od limuna na 180 C oko 45 min dok tijesto ne bude lijepe boje a krema fino zgusnuta.


Inače torta je kod mene isprobana i s sokom od naranče kao i mandarina i neznam iskreno koji mi se okus više sviđa.

Broj komentara: 5:

  1. Mnogo lepo, kako sočno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  2. baš djeluje dobro...pošto moj sin voli limun evo meni ideje...hvala ti!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Savršeno izgleda, kao sunce na tanjuru, tako je nekako popucala.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmm, mora da je fina i baš rustikalno izgleda

    OdgovoriIzbriši