Rolada s dekoriranim biskvitom




izabrana za ovomjesečnu igru kuVarijacija koje se odvija diljem našeg lijepog Balkana ( bar se nadam ) a ovaj mjesec je izabrana ova divna rolada s cool Tamarinog bloga ave dulcis i ja se odličila priključiti. Iako je narvno postojao plan i program sve je palo u vodu pa i iz tog razloga u zadnji čas pisanje posta, postavljanje fotkica i pridruživanju ekipi u utiscima o roladi.
Meni je ona super okusom nije ni teško i gledam druge kreativke i one nisu imale problema dapače nisam ih ni ja imala ali ja imam problem s crtanjem jer ja hoću svašta nešto a na kraju ispadne svašta ništa . Ukratko moje Stella je to ovako komentirala pa ova ti je rolada izgledom kao da su se djeca iz vrtića igrla kredom. Dobro...ipak postoji i drugi put a ova je rolada i to zaslužila.

Uzorak na roladi 1 bjelanjak
                           30 g šećera
                           40 g brašna
                           60 g omekšalog maslaca
                           boje po želji, koristila sam crvenu i zelenu boju u gelu s tim da sam ozorak podijelila na dva ista dijela i ukapala par kapi boje , pomiješala
Bjelanjak pomiješati s šećerom, brašnom te omekšalim maslacom dok ne dobijete ujednačenu smjesu.Ja sam još dodala i boje kako sam napisala gore da dobijem šaru u boji.Na pleh koji ćete peći položite masni papir te radite šare po svojoj volji ili koristiti šablone koje možete naći ovdje.Ja sam smjesu istresla u male vrećice i škarama izrezala mali vrh. to su bile u mom slučaju pisaljke. Kad ste šare lijepo izradili i bili zadovoljni ili manje zadovoljni ali što je tu odložite pleh u frizer dok ne izradite biskvit za roladu.


Biskvit za roladu  4 jaja
                          1/2 šalice šećera
                          1/2 šalice brašna
                          1/4 šalice kakaa
                          60 g otopljenog maslaca
Žutanjke pomiješati s šećerom te dodati rastopljeni maslac, brašno i na kraju kakao prah. Bjelanjke uz dodatak malo soli umutite u snijeg i lagano dodajte smjesi s žutanjcima. Izvadite pleh iz frizera te lagano smjesu za biskvit prelijte preko šara.Nikako nemojte previše razmazivati smjesu da ne podignete i postojeće šare. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 C oko 8-10 min.

Nadjev za roladu 250 g mascarponea
                          50 šećera u prahu
                        100 g otopljene čokolade na vodenoj kupelji
                         1 dcl ruma


Sve sastojke ručno pomiješajte u jednoličnu smjesu i njome nadjenite roladu, možete u nadjev izrezati na komadiće šarene žele bonbone ili šaku grubo narezanih lješnjaka, oraha.
Lijepo roladu zarolajte i divite se svom djelu ha,ha tu mislim na sebe.
Ali moram priznati da sam uživala u izradi ove roladice.

Primjedbe

  1. Aaaa pa baš je lep, šaren! Svaka čast na trudu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam se pitala da li će netko koristiti boje za dekoraciju. Meni je krasna, bez obzira na to što Stella kaže.
    P.S. Malo mi je čudno gledati neku drugu roladu na "mom" pladnju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Si vidjela čak imamo isti pladanj a pošto mi u Rijeci imamo tako veliki izbor dućana s kuhinjskim potrebštinama nije ni čudo zar ne..

      Izbriši
  3. :)) jako lijepa..ja se sve spremam..Sandra

    OdgovoriIzbriši
  4. Dilajla i tvoj rolat je izuzetno lep...mene ove šareni rolati oduševljavaju.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ajme, prekrasna je, jako mi se svidja print u boji, bas je nekako poseban, a tek cokoladni fil, mmmm.. divan krug zaista, bas mi je drago da smo ucestvovali.:))))

    OdgovoriIzbriši
  6. Ajme Dilajla kakav je divan,spremam se i evo me ako je još što ostalo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Super je roladica, meni se baš sviđa kako si je ukrasila i što si koristila boje, sada mi je žao što se nisam i ja okušala, ali stignem jednom :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično je ispala ovako s bojama, baš ste sve bile vrijedne, obavezno ću probati, jedini mi je problem ovaj zamrzivač jer baš nemam mjesta...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi