Prhke neodoljive šubarice...
Drage moje koje ste na dijeti zanemarite ovaj recept ili zanemarite dijetu.Jer kad uzmete jednu poželjeti ćete uzeti još jedan pa još jedan....Tako su fine i prhke i jednostavno se tope u ustima.
Divan recept lp-l-t-mame kojeg je objavila na coolki i napisala da je to kolačić njenog djetinjstva iako ja nisam nikad probale ove već one klasične ali sad ove definitivno zamjenjuju one s biskvitnim tijestom.
Tijesto 2 jaja
5 žlica šećera
80 g maslaca na sobnoj temperaturi
290 g brašna
1 prašak za pecivo
Jaja i šećer pjenasto umutiti, dodati maslac a potom i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.Zamijesiti tijesto koje se ne lijepi za ruke ako vam je potrebno još brašna da umijesite tijesto koje se ne lijepi slobodno ga dodajte ali meni se odmah fino umijesilo.Odmah ga valjati na debljinu 3-4 mm i oblikovati krugove šalicom za liker od 4 cm moja je bila prečnika 4,5 cm.Peći ih u zagrijanoj pećnici svega 5 min da zadrže lijepu svjetlu boju.Malo će se i napuhnuti i izgledati kao male kapice.Bilo mi je dostatno krugova za dva velika lima od pećnice.
Nadjev 250 g mljevenih oraha
1 dcl mlačnog mlijeka
150 ml šećera
1 vanilin šećer
120 g maslaca
Mlijeko zagrijati s oba dvije vrste šećera i u smjesu kad se ohladi dodati mljevene orahe a potom i maslac.Lagano pomiješati i staviti malčice u frižider da se krema stisne a mi ćemo prirediti glazuru od čokolade za koju nam je potrebno 200 g čokolade i 5 žlica ulja koje ćemo lagano zagrijati dok se čokolada ne otopi.
Uzeti jedan poklopčić filovati ga s žlicom nadjeva od oraha, poklopiti s drugim poklopčićem i lagano ga s strane zarolati u rastopljenu čokoladu a potom u mljevene orahe ili kao u mom slučaju u kokos.Inače meni osobno još mi je i bolja kombinacija s kokosom.Pustiti da se čokolada malo stisne a potom uživati.Iako su sutradan puno bolji ako naravno dožive drugi dan uz moja tri terminatora.
Uživajte u vikendu drage moje
Dilajla
Baš su neodoljive! Nisam još imala priliku probati prhke šubarice.
OdgovoriIzbrišiFenomenalno izgledaju ,ni ja nikada nisam probala prhku varijantu šubarica:)
OdgovoriIzbrišiLijep vikend ti želim:)
Božanstveno!
OdgovoriIzbrišiovo je divno, prekrasno izgledaju, sigurno su i njam, jedino što ja ne volim raditi te pojedinačne kolače, ali zato ću Steli popiti krv da ih napravi! ;) Ilina
OdgovoriIzbrišiuuu stvarno odlicno izgledaju.. podsjecaju me malo na chupavce--vjerovatno zbog kokosa kojeg bas nisam ljubitelj, ali recept stavljam u fascikl "probati" =))
OdgovoriIzbrišipozdrav od sugradjanke! ;)
Divno, ide na probanje :)
OdgovoriIzbrišiThese are great photos, and really inspiring,
OdgovoriIzbrišiSvidja mi se prhka verzija, podsecaju me malkice na islere upravo zbog prhkih keksoca, volim ovakve kolacice koji se mogu fino grickati uza caj:))
OdgovoriIzbrišiDivno izgledaju, odlicno zvuci recept, nesto sto cu sigurno isprobati.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgledaju
OdgovoriIzbrišiOdlicne su ti ove subarice. Ja ih jos nisam pravila a volim ih. Prelepe i fotke, prosto mame :)
Izbrišifenomenalne su...od kad sam ih probala...skoro uvijek su na programu za neku prigodu...zahvalno je što se mogu napraviti i nekoliko dana prije...što više odstoje bolje su...nećete požaliti...probajte.
IzbrišiNisam nikad pravila prhke subarice, ali mislim da bi mi se dopale vise od obicnih... Divne su!
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda, volim "prave" šubarice a sigurna sam da su i ove prefine.
OdgovoriIzbrišiRadila sam šubarice ili zimske kape ali ovakve sa prhkim tijestom nikada nisam ni jela. Sigurno ću ih probati i to sa kokosom jer mi orasi daju neki gorčinu!Izgledaju divno!
OdgovoriIzbrišivjeruj Jana,ne znam dal će sa kokosom biti toliko dobre...jer upravo im orasi i čokolada daju tu posebnost..probaj
IzbrišiOvo izgleda prefino. Svakako ću isprobati. Svaka čast!
OdgovoriIzbrišiRadila ove šubarice za Božić i savršene su...sigurno ću ih ponoviti!
OdgovoriIzbriši