Mali zvrkovi od tikvica
Kao prilog ili jako brz i jednostavan ručak a opet ga možete složiti po stanju svog frižidera.Ali tikvice ipak morat imati...
Sastojci 3 tikvice srednje veličine koje prerežete tanko nožem ili kao ja na ribežu na kojem ribam kupus.Sviđa mi se kako je tikvica tanko ispala.Na površinu naravno čistu posložite jednu trakicu tikvice pa na pola te tikvice stavite drugu tikvicu pa treću i četvrtu.Na početak stavite fetu sir i lagano zarolajte zvrkiće.U nauljenu vatrostalnu zdjelu stavite zvrkove i stavite ih peći u toplu pećnicu na 180-200C.E sad ćemo pripremiti preljev za tikvice koji se sastoji od 3 jaja, 2-3 žlice kiselog vrhnja, na vrh noža bijelog papra,naravno soli i žlicu brašna.Ja sam još stavila dvije žlice parmezana.
Kad su se tikvice lagano zapekle nakon cca 20 minuta zaliti ih preljevom i pustiti još 20 minuta da se fino zapeku i zarumenu.Naravno da možete dodati šunke,pršuta,paprike sve po vašem guštu i uživati u ovom zaista finom i jako lijepom prilogu.Original recept možete pročitati i vidjeti ovdje
.
Nama su danas bile kao prilog mesu s roštilja i šta bi reć idealno su se sljubile.A mora se priznati i fotogenične su.
Sastojci 3 tikvice srednje veličine koje prerežete tanko nožem ili kao ja na ribežu na kojem ribam kupus.Sviđa mi se kako je tikvica tanko ispala.Na površinu naravno čistu posložite jednu trakicu tikvice pa na pola te tikvice stavite drugu tikvicu pa treću i četvrtu.Na početak stavite fetu sir i lagano zarolajte zvrkiće.U nauljenu vatrostalnu zdjelu stavite zvrkove i stavite ih peći u toplu pećnicu na 180-200C.E sad ćemo pripremiti preljev za tikvice koji se sastoji od 3 jaja, 2-3 žlice kiselog vrhnja, na vrh noža bijelog papra,naravno soli i žlicu brašna.Ja sam još stavila dvije žlice parmezana.
Kad su se tikvice lagano zapekle nakon cca 20 minuta zaliti ih preljevom i pustiti još 20 minuta da se fino zapeku i zarumenu.Naravno da možete dodati šunke,pršuta,paprike sve po vašem guštu i uživati u ovom zaista finom i jako lijepom prilogu.Original recept možete pročitati i vidjeti ovdje
.
Nama su danas bile kao prilog mesu s roštilja i šta bi reć idealno su se sljubile.A mora se priznati i fotogenične su.
Obično nastane gužva kad se i tikvice pripremaju na roštilju kao prilog mesu s roštilja, tako da su ovi zvrkići idealni
OdgovoriIzbrišiIzgleda zelo zelo okusno in preprosto, kot nalašč zame.
OdgovoriIzbriši100% bom preizkusila in če paše zdraven roštilja potem pa itak the best!
8:)
super izgledaju, a jednostavni za pripremu! volim takve recepte =)
OdgovoriIzbrišiIzgleda fantastično, ovo probam uskoro, baš sam se žalila kako više ne znam koji bih prilog radila! Ilina
OdgovoriIzbrišiVidjela sam kod bise,odmah mi se svidio..ja sam stavila feta sir da mi se marinira i kupila sam cherry rajcica ,pa cu i n jih da ubacim ;) jedva cekam da probam !!!
OdgovoriIzbrišiU tvojoj kombinaciji još će biti i puno bolje.
IzbrišiPravila sam jednom nesto slicno, ali ovo je jos bolje! Cim krenu tikvice, probacu!!! :)
OdgovoriIzbrišiI meni su već zapale za oko,baš dekorativno i ukusno jelo:)
OdgovoriIzbrišiBas su mi simpaticne te "ruzice" od tikvica, samo me mamite sa slikama (i ti i Bisa;), stavljam ih na listu za sto skoriju probu.:))
OdgovoriIzbrišiBaš mi je drago da mamimo s sličicama ovako finim prilogom.
IzbrišiKako divno izgleda, ovo se mora probati
OdgovoriIzbrišiObožavam fetu i tikvice, sada dok sam čitala i gledala ovaj post došao je Filip i rekao "ja bi ovo jeo", obavezno moram probati! Izgleda jako fino i lijepo!
OdgovoriIzbrišiovo je stvarno odlična ideja!
OdgovoriIzbrišiodlična ideja, kad sam vidjela prve fotke pomislila sam da su sirove a njih ne ljubim pa mi je baš bilo drago kad si ih zapekla!
OdgovoriIzbrišiGenijalno izgleda.
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa i izgledom, a sve skupa baš po mom.
OdgovoriIzbrišiJednostavno, jako dekorativno i sigurno preukusno! Super!!!
OdgovoriIzbrišifelice giornata...ciao
OdgovoriIzbriši