petak, 11. svibnja 2012.

Mali zvrkovi od tikvica

Kao prilog ili jako brz i jednostavan ručak a opet ga možete složiti po stanju svog frižidera.Ali tikvice ipak morat imati...


Sastojci 3 tikvice srednje veličine koje prerežete tanko nožem ili kao ja na ribežu na kojem ribam kupus.Sviđa mi se kako je tikvica tanko ispala.Na površinu naravno čistu posložite jednu trakicu tikvice pa na pola te tikvice stavite drugu tikvicu pa treću i četvrtu.Na početak stavite fetu sir i lagano zarolajte zvrkiće.U nauljenu vatrostalnu zdjelu stavite zvrkove i stavite ih peći u toplu pećnicu na 180-200C.E sad ćemo pripremiti preljev za tikvice koji se sastoji od 3 jaja, 2-3 žlice kiselog vrhnja, na vrh noža bijelog papra,naravno soli i žlicu brašna.Ja sam još stavila dvije žlice parmezana.


Kad su se tikvice lagano zapekle nakon cca 20 minuta zaliti ih preljevom i pustiti još 20 minuta da se fino zapeku i zarumenu.Naravno da možete dodati šunke,pršuta,paprike sve po vašem guštu i uživati u ovom zaista finom i jako lijepom prilogu.Original recept možete pročitati i vidjeti ovdje

.
Nama su danas bile kao prilog mesu s roštilja i šta bi reć idealno su se sljubile.A mora se priznati i fotogenične su.



Broj komentara: 18:

  1. Obično nastane gužva kad se i tikvice pripremaju na roštilju kao prilog mesu s roštilja, tako da su ovi zvrkići idealni

    OdgovoriIzbriši
  2. Izgleda zelo zelo okusno in preprosto, kot nalašč zame.
    100% bom preizkusila in če paše zdraven roštilja potem pa itak the best!


    8:)

    OdgovoriIzbriši
  3. super izgledaju, a jednostavni za pripremu! volim takve recepte =)

    OdgovoriIzbriši
  4. Izgleda fantastično, ovo probam uskoro, baš sam se žalila kako više ne znam koji bih prilog radila! Ilina

    OdgovoriIzbriši
  5. Vidjela sam kod bise,odmah mi se svidio..ja sam stavila feta sir da mi se marinira i kupila sam cherry rajcica ,pa cu i n jih da ubacim ;) jedva cekam da probam !!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tvojoj kombinaciji još će biti i puno bolje.

      Izbriši
  6. Pravila sam jednom nesto slicno, ali ovo je jos bolje! Cim krenu tikvice, probacu!!! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni su već zapale za oko,baš dekorativno i ukusno jelo:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas su mi simpaticne te "ruzice" od tikvica, samo me mamite sa slikama (i ti i Bisa;), stavljam ih na listu za sto skoriju probu.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da mamimo s sličicama ovako finim prilogom.

      Izbriši
  9. Kako divno izgleda, ovo se mora probati

    OdgovoriIzbriši
  10. Obožavam fetu i tikvice, sada dok sam čitala i gledala ovaj post došao je Filip i rekao "ja bi ovo jeo", obavezno moram probati! Izgleda jako fino i lijepo!

    OdgovoriIzbriši
  11. odlična ideja, kad sam vidjela prve fotke pomislila sam da su sirove a njih ne ljubim pa mi je baš bilo drago kad si ih zapekla!

    OdgovoriIzbriši
  12. Jako mi se sviđa i izgledom, a sve skupa baš po mom.

    OdgovoriIzbriši
  13. Jednostavno, jako dekorativno i sigurno preukusno! Super!!!

    OdgovoriIzbriši