Tart by Jamie..
A onda se umiješao Jamie Oliver s receptom Crispy and delicious asparugus and potato tart koji smo Stella i ja odgledale na tv i jedva ga čekale spraviti.
Sastojci jako fini, sve prožeto sirom i šparugama a na kraju..
Za tart vam je potrebno 500 g krumpira skuhanog i protisnutog kao za pire
malo soli i svježe mljeveni papar
500 g očišćenih šparoga koje ste prethodno bučnuli u vodu na 3 min
100 g putra
200 g naribanog sira
3 jaja
3 dcl vrhnja za kuhanje
pola žličice muškatnog oraščića
4 kore za pite
Kore slažemo jednu na drugu i svaku dobro namažemo s maslacem koji smo rastopili.Višak kora odstranite ali ipak ostavite s strane da malo vise.Protisnuti krumpir pomiješajte s naribanim sirom.U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje s dodatkom muškatnog orašćića.Zajedno sljubite oba dvije smjese i nanesite nadjev preko kora.Na vrh posložite prethodno obarene šparoge i sve zajedno stavite peći na 190 dok ne dobije zlatnu boju.
Pustite da malo odstoji. A onda slijedi totalno razočarenje ,krumpir nam se nije uklopio s šparogama.Tart bez okusa čak i bljutav iako naravno kad sam ga radila sam dodala i soli i papra.Nadjev bogat vrhnjem sirom i još k tome šparoge mislim da bi puno bilo bolje rješenje nego
ovaj dodatak krumpira koji tu prevladava.Inače jako volim njegove recepte , njegovu maštu, upotrebu začina ali mislim da je puno bolja ova opcija Dajanine pite s ricottom ili Pita s šparugama s bloga What s for dessert u kojem je i još dodatak slanine, slatkog i kiselog vrhnja.A sad znam za drugi put.
A i Stella je bila razočarana jer iako nije dobra jako dobro miriši...
Predivno izgleda, slike su fantasticne, a sparoge obozavam, pa je ovo bas za mene.
OdgovoriIzbrišikoji krasan tart! uh, zavidim na ovim divljim šparogama! :)
OdgovoriIzbrišiI meni se sviđa Jamie i to pogotovo ovi njegovi zadnji recepti koje gledamo. A ovaj tart je jako zanimljiv zbog kombinacije s pire krumpirom!
OdgovoriIzbrišiČekam da kiša malo stane pa idem u šparoge!
obožavam šparoge!!iako ih ove godine još nisam brala..
OdgovoriIzbrišičudi me što ne idu u smjesu nego na nju, nisu odrvenile??
Jesu jer su šumske pa su tanje nego uzgojene, po meni bi bilo bolje da dio ide u nadjev a dio po vrhu ali da se stave pred sam kraj pečenja.
IzbrišiSuper izgleda, a mogu misliti da ste uživale..Gledam i sama često Jameia, fascinantno koliko taj čovjek uživa u spravljanju te hrane, do nijansi uživa, ali i ja gledajući ga. Baš sam danas gledala kako priprema rižoto s gljivama..naravno da su mi rasle zazubice..
OdgovoriIzbrišiTart je prava divota, slika govori za sebe, posebno još kad su u pitanju domaće Rapske šparoge, pozdrav!
Kad sam vidjela naslov prvo što sam pomislila je "super, još jedan recept za isprobati", a mislila sam da je krompir u tijestu. Žao mi je što ste ostale razočarane.
OdgovoriIzbrišiBlago tebi da šparoge možeš jednostavno nabrati:) Ovdje su skupe pod suho zlato, bilo divlje, bilo uzgojene (30 kn za 500 g). Krasno jelo, volim Jemieve recepte.
OdgovoriIzbrišiBaš mi je žao da ste ostale razočarane,ovako na prvu zvuči super,divno je što imate šparoga branih u prirodi i kod nas su skupe:)
OdgovoriIzbrišiSuper, obožavam šparoge i ja sam ih ovaj vikend brala... u Istri! Hvala na ideju za recept, stvarno je super, jako mi se sviđa!
OdgovoriIzbrišiIzvrsno izgleda,mora da jer dvostruko finija ako sam ubereš šparoge.
OdgovoriIzbrišiDobro jutro!
OdgovoriIzbrišiOtišao sam vas posjetiti!
I diviti svojim nevjerojatnim jela!
Dilajla umaótima tjedan za vas, s Bogom!
Saúdaçoesdo Brazil.
Adriano.
Bom dia!
Passei para te fazer uma visitinha!
E me encantar com seus pratos incríveis!
Dilajla umaótima semana pra Voce, com DEUS!
Saúdaçoesdo Brasil.
Adriano.
Krasan tart se napravile ! iako na kraju niste bile preoduševljene okusom, ovo tako dobro zvuči i izgleda !
OdgovoriIzbrišiA izgleda tako dobro... Verovala ili ne, ja nikada nisam probala sparoge (ni divlje ni uzgajane), ali nekako ih zamisljam u kombinaciji sa sirom, kao sto i sama kazes...
OdgovoriIzbrišiMiki da si bar bliže pa da ti pošaljem jer par dana u paketu i one nisu za ništa, zar nema u supermarketima uzgojene za kupiti ?
IzbrišiBaš mi je žao što vam se nije dopao. I ja volim Jamie, volim njegove ideje i kreativnost ali recimo recept za piri piri piletinu mi je bio prekiseo dok je portugalski tart savršen. Nekad i on omaši. :)
OdgovoriIzbrišiEh taj Oliver, uvik te navede na grijeh! Obožavam njegovo recepte, a ovo tako dobro izgleda! Baš mi je žao što vam se nije dopalo.
OdgovoriIzbriši...ajme koji divni tart!!!...i to sa šparogama i sirom... sastojci za uživanje...:)
OdgovoriIzbriši...obožavam šparoge...i svake godine se u njima zajedem dok je sezona...čekam moje da mi pošalju iz Dalmacije...ali ove godine su zakazali sa drugom isporukom...:))
...divan blog...divne fotke..recepti za uživanje... :)
...lijep pozdrav ostavljam..pratimo se... :)
Zadovoljstvo mi je da si otkrila ovaj dio mene ,zahvaljujem na komplimentima.
Izbriši.º°❤
OdgovoriIzbriši°º✿ Olá, amiga!
Imagino que essa receita é deliciosa,
como todas aqui.
Não conheço aspargos,
acho que o clima do meu país não é bom para eles.
Mas a aparência é de um vegetal de sabor suave.
BOM FIM DE SEMANA!
¸.•°`
°º✿ Beijinhos.
º° ✿ ✿ Brasil