nedjelja, 15. travnja 2012.

Tart by Jamie..

Ovo su bile šparoge jedne male šetnje po kamenjaru mog Raba.


A onda se umiješao Jamie Oliver s receptom Crispy and delicious asparugus and potato tart koji smo Stella i ja odgledale na tv i jedva ga čekale spraviti.


Sastojci jako fini, sve prožeto sirom i šparugama a na kraju..


Za tart vam je potrebno 500 g krumpira skuhanog i protisnutog kao za pire
                                       malo soli i svježe mljeveni papar
                                      500 g očišćenih šparoga koje ste prethodno bučnuli u vodu na 3 min
                                      100 g putra
                                      200 g naribanog sira
                                          3 jaja
                                     3 dcl vrhnja za kuhanje
                                     pola žličice muškatnog oraščića
                                     4 kore za pite
Kore slažemo jednu na drugu i svaku dobro namažemo s maslacem koji smo rastopili.Višak kora odstranite ali ipak ostavite s strane da malo vise.Protisnuti krumpir pomiješajte s naribanim sirom.U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje s dodatkom muškatnog orašćića.Zajedno sljubite oba dvije smjese i nanesite nadjev preko kora.Na vrh posložite prethodno obarene šparoge i sve zajedno stavite peći na 190  dok ne dobije zlatnu boju.


Pustite da malo odstoji. A onda slijedi totalno razočarenje ,krumpir  nam se nije uklopio s šparogama.Tart bez okusa čak i bljutav iako naravno kad sam ga radila sam dodala i soli i papra.Nadjev bogat vrhnjem sirom i još k tome šparoge  mislim da bi puno bilo bolje rješenje nego
ovaj dodatak krumpira koji tu prevladava.Inače jako volim njegove recepte , njegovu maštu, upotrebu začina ali mislim da je puno bolja ova opcija Dajanine pite s  ricottom ili Pita s šparugama s bloga What s for dessert u kojem je i još dodatak slanine, slatkog i kiselog vrhnja.A sad znam za drugi put.
A i Stella je bila razočarana jer iako nije dobra jako dobro miriši...

Broj komentara: 20:

  1. Predivno izgleda, slike su fantasticne, a sparoge obozavam, pa je ovo bas za mene.

    OdgovoriIzbriši
  2. koji krasan tart! uh, zavidim na ovim divljim šparogama! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I meni se sviđa Jamie i to pogotovo ovi njegovi zadnji recepti koje gledamo. A ovaj tart je jako zanimljiv zbog kombinacije s pire krumpirom!
    Čekam da kiša malo stane pa idem u šparoge!

    OdgovoriIzbriši
  4. obožavam šparoge!!iako ih ove godine još nisam brala..
    čudi me što ne idu u smjesu nego na nju, nisu odrvenile??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu jer su šumske pa su tanje nego uzgojene, po meni bi bilo bolje da dio ide u nadjev a dio po vrhu ali da se stave pred sam kraj pečenja.

      Izbriši
  5. Super izgleda, a mogu misliti da ste uživale..Gledam i sama često Jameia, fascinantno koliko taj čovjek uživa u spravljanju te hrane, do nijansi uživa, ali i ja gledajući ga. Baš sam danas gledala kako priprema rižoto s gljivama..naravno da su mi rasle zazubice..
    Tart je prava divota, slika govori za sebe, posebno još kad su u pitanju domaće Rapske šparoge, pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  6. Kad sam vidjela naslov prvo što sam pomislila je "super, još jedan recept za isprobati", a mislila sam da je krompir u tijestu. Žao mi je što ste ostale razočarane.

    OdgovoriIzbriši
  7. Blago tebi da šparoge možeš jednostavno nabrati:) Ovdje su skupe pod suho zlato, bilo divlje, bilo uzgojene (30 kn za 500 g). Krasno jelo, volim Jemieve recepte.

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš mi je žao da ste ostale razočarane,ovako na prvu zvuči super,divno je što imate šparoga branih u prirodi i kod nas su skupe:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super, obožavam šparoge i ja sam ih ovaj vikend brala... u Istri! Hvala na ideju za recept, stvarno je super, jako mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši
  10. Izvrsno izgleda,mora da jer dvostruko finija ako sam ubereš šparoge.

    OdgovoriIzbriši
  11. Dobro jutro!

    Otišao sam vas posjetiti!

    I diviti svojim nevjerojatnim jela!

    Dilajla umaótima tjedan za vas, s Bogom!

    Saúdaçoesdo Brazil.

    Adriano.


    Bom dia!

    Passei para te fazer uma visitinha!

    E me encantar com seus pratos incríveis!

    Dilajla umaótima semana pra Voce, com DEUS!

    Saúdaçoesdo Brasil.

    Adriano.

    OdgovoriIzbriši
  12. Krasan tart se napravile ! iako na kraju niste bile preoduševljene okusom, ovo tako dobro zvuči i izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  13. A izgleda tako dobro... Verovala ili ne, ja nikada nisam probala sparoge (ni divlje ni uzgajane), ali nekako ih zamisljam u kombinaciji sa sirom, kao sto i sama kazes...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miki da si bar bliže pa da ti pošaljem jer par dana u paketu i one nisu za ništa, zar nema u supermarketima uzgojene za kupiti ?

      Izbriši
  14. Baš mi je žao što vam se nije dopao. I ja volim Jamie, volim njegove ideje i kreativnost ali recimo recept za piri piri piletinu mi je bio prekiseo dok je portugalski tart savršen. Nekad i on omaši. :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Eh taj Oliver, uvik te navede na grijeh! Obožavam njegovo recepte, a ovo tako dobro izgleda! Baš mi je žao što vam se nije dopalo.

    OdgovoriIzbriši
  16. ...ajme koji divni tart!!!...i to sa šparogama i sirom... sastojci za uživanje...:)
    ...obožavam šparoge...i svake godine se u njima zajedem dok je sezona...čekam moje da mi pošalju iz Dalmacije...ali ove godine su zakazali sa drugom isporukom...:))
    ...divan blog...divne fotke..recepti za uživanje... :)
    ...lijep pozdrav ostavljam..pratimo se... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zadovoljstvo mi je da si otkrila ovaj dio mene ,zahvaljujem na komplimentima.

      Izbriši
  17. .º°❤
    °º✿ Olá, amiga!

    Imagino que essa receita é deliciosa,
    como todas aqui.
    Não conheço aspargos,
    acho que o clima do meu país não é bom para eles.
    Mas a aparência é de um vegetal de sabor suave.

    BOM FIM DE SEMANA!

    ¸.•°`
    °º✿ Beijinhos.
    º° ✿ ✿ Brasil

    OdgovoriIzbriši