Vijenac od jaja ,brokule i šunke


Ali odmah da ispravim naslov u mom slučaju uz dodatak šparoga a ne brokula koji moji doma baš ne obožavaju a i vratila sam se iz Raba a tamo ima šparoga u izobilju pa sam skitala po vrletima i brala šparoge i sakupljala kadulju ili kuš po domaću za moj sirup i naravno uživala u moru i suncu.




.Ali i ova priča ima svoj kraj i sad sve po starom a to znate lipe moje i same kuća-posao-djeca i tako do neke opet male prilike da možemo spakirati pa makar i malu torbu i otići pa bar samo na izlet.


Baš mi je drago da smo odabrali slanu verziju naših Kuvarijacija i tako imale i priliku skuhati ili u ovom slučaju ispeći nešto slano a opet jako fino i da malo drugačije.E da a jako i lijepo izgleda kao ukras na stolu a k tome i jako fino.


Za nadjev sam koristila  jednu malu glavicu luka na kojoj sam ja izdinstala šparoge,dodala veliku šaku samoniklih šparoga malo posolila i tiho izdinstala,u drugom pijatu sam 5 jaja umutila i uz dodatka 0,5 dcl mlijeka i 10 dkg krem sira pomalo pomiješala i dodala kapuli i šparogama i još nasjeckala 10 dkg kuhane šunke i sve pomalo dinstala dok se nadjev nije stisnuo.Lisnato sam tijesto  rezala u trokutiće i kako nam je vrtaljica savjetovala slagala na masnom papiru i punila nadjevom i pomalo zarolala .Nisam rezala višak tijesta
nego sam ga ostavila za ukras.


Također sam koristila Lidlovo gotovo lisnato tijesto koje je zaista jako fino ,pekla na 180 C oko 30 min ,dok lisnato nije dobilo finu zlatnu boju.


I zaista jako fini vijenac s finom hrskavom koricom i zaista bogatim nadjevom  i toplo ga preporučam drage moje ali nemojte čekati drugi Uskrs da ga napravite.


Primjedbe

  1. o, pa naravno da nećemo čekati idući Uskrs da ga napravimo. :)) prekrasno ti je ispao, sviđa mi se dodatak šparoga i morati ću ovo isprobati ubrzo! Prelijepe slike iz prirode :D
    p.s.:molim te, jesi li stavila gdje recept za sirup od kadulje? ajde molim te mi pošalji link od recepta sirupa, baš mi treba jer je i ja berem puno kadulje.. hvala

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo Ebba http://dilajla-svatarica.blogspot.com/2010/08/sirup-od-kusa-kadulje.html kako ga ja već godinama radim,odličan i kao sirup za piti ili kao čisti sirup za grlo i pluća.

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh oh..divno, volim Rab..hvala na prisjećanju na jedan lijep odmor na tom otoku..Da mi je samo jedan dan sjedenja na nekom kamenu uz more i gledanja u more i kočarice, ali doći će ljeto brzo..
    Vijenac odlično izgleda, vjerujem da je i sa šparogama odličan...

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo ne samo da je lijepo, već jaaako ukusno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Moram ti priznati da mi se tvoja varijacija s šparogama sviđa više nego brokula! Luda sam za šparogama i volila bi da im je sezona dulja (da ne kažem da bi volila da traju cile godine) :)
    Neka si se lipo odmorila, sreća na domaćoj kadulji, maslinovom ulju i šparogama :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Divno si ovo napravila ! Šparoge su sigurno pun pogodak, a ideja za iskoristiti "krakove" tijesta na ovaj način mi je super ! Sve skupa odlično !

    OdgovoriIzbriši
  7. Koja je ovo apstrakcija, ali izgleda super! Zakasnila sam na takmicenje, ali cu potaknuta vasim fotkama jos i napraviti vijenac!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Bas je dobro uspeo i mislim da ce nam se Snjeza jako obradovati kad bude sve videla...sparoge nisam nikada probala, ovde ih uopste ne uzgajaju, ali dekoracija sa isprepletanim kracima testa je vrlo originalna...fotke su prelepe!;)))

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako mi se sviđa ova ideja sa šparogama. Iako mi je i originalni recept super mislim da šparoge daju jedan posebni okus vijencu.
    Jako lijepo izgleda u tvojoj verziji. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Mnogo mi se dopada kako izdleda, i kako se testo fino razlistalo...

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi