subota, 2. travnja 2011.

Puž pita od sira i tikvica

Ja sam neprijateljica s tim pitama i još nisam došla na ti s njima ali radim na tome da promijenim  a razlog je vrlo jednostavan svi doma vole te pite ,bureke ,burekčiće itd.Kad mi je Ariana pričala o svome receptu i jednostavnosti izrade nisam se previše dvoumila  i krenula...


A krenite i vi jer je zaista jako fine puž pite a tikvice im daju poseban okus i nemojte ih izostaviti.
Tijesto- 600 g brašna
                 3 dcl mlake vode
                 1 i 1/2 žličica soli
Od brašna ,soli i mlake vode zamijesiti tijesto i podijeliti na onoliko kuglica kolko bureka želite napraviti.Meni ih je ispalo 10 tj 20 malih pužića veličine kavenog pijatića.Svaku kuglicu namažite uljem i ostavite u masnoj posudi pola sata do sat.Umeđuvremenu napravit nadjev za što vam je potrebno.


Nadjev- 500 g svježeg sira
                  2 jaja
                  2 velike žlice vrhnja (ja sam izostavila)
                   žličica soli
                 1 srednja ribana tikvica

Pomiješajte sir s jajima,dodajte ribanu tikvicu i pomiješajte nadjev.
Sad moja prijateljica kaže da svaku jufkicu uzmemo u ruke i širimo dlanovima a to će biti lako jer su nauljene,
na što sam ja pomislila da kod tebe možda ali kod mene nikako.A kad ono stvarno one se same šire i lijepo vuku i još kad sam stavila ruke ispod i podvlačila ih vidjela sam radnu podlogu ispod kako su bile tanke.E da bila sam ponosna na sebe ha,ha...
Pomalo rasporedite nadjev zarolajte s svake strane i kad se nađete na sredini oštrim nožem tako da dobijemo dvije male pužić pite.Rasporedite ih u masnu tepsiju i stavite peći na 200 C dok ne dobiju zlaćanu boju,
Kad se ispeku ostaviti ih 10 min da odležu ,ovaj korak sam ja odmah preskočila jer sam jedva čekala ih probati pa sam i uspijela i opeći i jezik.

Broj komentara: 19:

  1. Pa kako nisi na ti sa pitama, ove ti izgledaju super! I ja obozavam pitu od tikve...da li samo tikva i luk, ili ovako sa sirom, nebitno:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mi djeluje i više nego odlično!

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako su fine, a jos kad su napravljene sa domacim korama, mmmm...mislim da ti odlicno ide pravljenje testa, hvala puno na recepticu!;)))

    OdgovoriIzbriši
  4. ovo bilježim jer divno izgleda, a čini se lako za napraviti. Jako dobro.

    OdgovoriIzbriši
  5. fantastično izgleda ova pita, jako fino!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je nešto za mene. Obavezno ću probat, opis rada savršeno jasan.

    OdgovoriIzbriši
  7. Slično radim kada radim štrukle, a moram ti priznati da je kombinacija presavršena!
    Izgledaju divno!

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo izgleda odlično, a verujem i da je ukusno...

    OdgovoriIzbriši
  9. Mmmmmmljac! :) Stvarno izgleda tako da se poželim i ja potruditi!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ne znam kako mi je promaklo nakon što ste postali moj follower da vam ne uzvratim posjet? Ali našla sam vas na Masaterinom blogu u komentarima i kliknulo mi je da ste jednom ostavili komentar a ja vam nisam odgovorila.
    Ispravljam grešku i sa velikim zadovoljstvom ostavljam komentar na ovom prekrasno i zanimljivom blogu:)
    Odlični recepti i blog, sve pohvale!
    Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam ni ja sa pitama baš na "ti" ali mislim da si se ti sa njima upravo spijateljila :) . Ovo si super napravila i odlično izgleda ! Zabilježiti ću recept i kada mi moji dođu sa njima ih počastiti, i kod nas su omiljene .

    OdgovoriIzbriši
  12. Da znaš, radila sam, odlično je, iako nisam zadovoljna do kraja kako sam sve izvela, ali drugi puta će biti baš kao tvoje. Zbilja odlično!

    OdgovoriIzbriši
  13. katarzis,jako mi je drago da si se okuražila i probala napraviti ovu divnu pužić pitu ,meni je ove drugi put i prezadovoljna sam rezultatima.

    OdgovoriIzbriši
  14. Predivna "PITA", fino izgleda!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  15. Izgleda lijepo i ukusno!

    OdgovoriIzbriši