četvrtak, 17. ožujka 2011.

Rolada od sira


 Ovu roladu stalno mjerkam i nikako da ju stignem napraviti a kod nje mi se sve sviđa okus a i izgled od kad ju je objavila naša Mihaela a htjela sam je uvrstiti i kad smo istraživali njen blog ali nisam uspjela pa sad pomalo nadoknađujem neke fine zaostatke.A povod je i bilo fino druženje samog ženskog društva u kojem sam zaista uživala.Uz ovu finu roladicu sam poslužila i slonovo uho i bio je pun pogodak.

Kora od sira 250 g isječenog sira (gaude ili tost sir),ja sam koristila tost sir i po dobrom naputke naše mamajac sam stavila tost sir na pek papir i s njim je posle bilo jako lako za baratati.



Fil za roladu 200 g pureće šunke izrezane na komadiće
                     100 g krastavca sitno nasjeckanih
                     100 g majoneze
                         5 žlica kiselog vrhnja
                     100 g naribanog sira



Moj se fil razlikuje od originala ali to svakako napravite po stanju svog frižidera i naravno okusa kojeg volite.
Sir za tost poredajte po pek papiru tako da se pri kraju sir preklapa i stavite u pećnicu peći na 100 C ali obavezno prekrijte tepsiju alu folijom.Mene je uhvatio strah šta ću s tim ako se bude pretvorilo u žvaku ali je moj strah bio neopravdan i kad se sir malo ohladio i ja namazala preko fil sve se tako fino zarolalo i na kraju i jako ukusno ispalo.Tako jednostavno,brzo i fino.

 I na kraju drage moje dobar tek vam želim....

Broj komentara: 6:

  1. Ne znam što je bolje i privlačnije od ovog što si napravila. I mene kopka ova rolada, a dopada mi se ovaj kontrast boja, očito si izabrala tamniji sir. Napravit ću po tvom.

    Novi baner, prekrasno!

    OdgovoriIzbriši
  2. odlično si napravila Mihaelinu roladu od sira i uz Slonovo uho je sigurno odlično išla. Sve super izgleda.
    A isto tako super izgleda i nova podloga bloga, jako lijepo !

    OdgovoriIzbriši
  3. Već po bojama ti je divno ispala. I ja je stalno mjerkam pa nikako na red!
    A slonovo uho je remekdjelo!

    OdgovoriIzbriši