U posjeti kod Northie

Kad je objavila svoj post Gdje se prodaje vrijeme i uz njega objavila ovaj divan recept nikako se nisam mogla odvojiti od tih divnih sličica a tek kad je i napravila i svoju Katmer pitu shvatila sam da je vrijeme da ju i ja umijesim i zaista nije me razočarala i još osjećam tu finu hrskavu koricu pod mojim zubima.Tako fina a opet ima i teksturu mekanog kruha.Recept nisam mjenjala osim što sam je ja punila skutom i svježim sirom.

 
Tijesto 2 šalice od 200 ml, mlake vode
6 ravnih šalica od 200 ml, mekog pšeničnog brašna
2 žlice šećera
1mala žličica soli
1 mala žličica suhog kvasca
250 gr. maslaca
Od navedenih sastojka zamijesite tijesto da bude fino i elastično.Upotrijebite sve sastojke osim maslaca koji ćete poslije ribati.Kada je tijesto fino zamiješeno raspodijelite ga na veću i manju kuglu.Manju kuglu razvaljati na debljinu pola centimetra i preko nje naribati maslac,pa preklopiti do sredine a to isto napraviti is drugom polovicom,sad su obje strane savijene do sredine pa ste dobili pravokutnik,sad opet preko lijepo naribati maslac,pa lijevu stranu presaviti do pola i opet naribati maslac na nju pa preko njega presaviti desnu stranu.
Njega staviti s strane i ponoviti postupak i s većom kuglom.Manju kuglu razvaljati i stavite preko pleha ,staviti nadjev i preko nje staviti veću kuglu koju ste razvaljali i prstićima raditi valove.Nemojte kao ja ,ja sam je jednostavno stavila pa se zalijepila za nadjev već pomalo ih oblikujte da vam budu lijepi kao Natašini.Stavite ju peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200C i posle uživajte.Nataša hvala na divnoj piti.






Primjedbe

  1. Fantastično! Moraću i ja da je isprobam.

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja joj nisam mogla odoliti, a punila sam je svježim sirom i jajima. Nisam objavila sliku jer nisam stigla uslikati, dok sam se okrenula oni su je pojeli:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, kasno je, a ovo mi je baš onako pobudilo apetit. Ah. Sada ne mogu printati, a zapamtiti isto ne mogu (te prklopiš ovo preko onga i tako 5 puta), inače bih to odmah radila sutra u jutro.

    OdgovoriIzbriši
  4. I meni je ovaj recept na listi od kada ga je objavila, sad si me dodatno podsetila na njega :)
    Deluje fantasticno!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. aaaa :))))
    E baš si me obradovala što si napravila ovu piticu :)))) Znaš kako ćeš sa "valovima"? Kada gornju koru budeš stavljala preko nadjeva, koristi se oklagijom i prvo prisloni jedan kraj kore na rub donje kore. Zatim pažljivo odmotaj tijesto sa oklagije, ali pazi da ti se ne dodiruje previše nadjev i nagužvaj rukama. Zatim, opet odmotaj malo tijesta sa oklagije i nagužvaj dok ne dođeš do kraja. Sada spoji rubove gornje i donje kore i to je to. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. P.S Bilo bi mi drago kada bi i moj blog dodala na popis...:)

    OdgovoriIzbriši
  7. izvrsan blog :D
    pratim ga odsada :D
    posjetim moj ako te zanima ljepota i šminkanje

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi