U kuhinji kod Pippi

 
Danas je izašao njen recept Cimet kiflice i umjesto da sam se uhvatila knjige ili išla na more i iako je naglasila da bolje da se kiflice ne rade po ovoj vrućini meni vrag nije dao mira a zašto jer obožavam cimet i tako da sam se i ja pekla zajedno s pećnicom na 190 C.Zanimljive nadasve kiflice malo dizanog tijesta pa malo preklapanja kao kod lisnatog i na kraju šećer s cimetom.Jako su fine i sočne iako mi se malo šećerni preljev prelio ali na kraju su bile savršene ali to nek ocjenjuje Pippi, meni su bile jako dobre i zbog njenih odličnih kiflica pridružujem se igri
koju je pokrenula mamajac s bloga Cooks and Bakes.

   Cimet kiflice

500-550 g brašna
1 kvasac svježi (ni tu je nisam poslušala imala sam samo suhi)
70 g šećera
70 g margarina
250 ml mlijeka
malo soli
malo limuna

Brašno lijepo zamijesite da bude fino mekano  i stavite da se diže cca 40-50 min.

Za fil koji ide između treba vam i margarin,200 g šećera i 2 žličice cimeta e kod mene 4 i da trebam naglasiti ja sam u ovoj fazi stavila puter a ne margarin.Tijesto sam fino razvaljala lagano ide i onda sam na polovicu


naribala puter i preklopila drugom stranom.Potom sam stavila u frižider na 20 min.Nakon toga sam opet razvaljala tijesto,namazala kistićem s vodom i posipala šećerom i cimetom obilato e a sad sam opet na svoje malo zamotala kao što kaže Pippi pa mi je bilo predebelo pa sam na polovici razmotala i odvojila tijesto tako da sam dobila dvije štruce i onda sam je rezala na komade velike cca 5 cm i redala ih na pleh .Onaj dio s frižiderom sam preskočila jer mi je bilo VRUĆE.Pekla sam ih na 190 C oko 23 min.Ispale savršene ,kažu da cijela kuća miriše i to je to.

Primjedbe

  1. Ja sam ti isto luda za cimetom, podsjeća me na djetinjstvo, na toplinu kuhinje moje mame, i jednostavno - meni je neodoljiv. Još kad vidim kad onako rastopljen šećer s cimetom curi iz kiflica, uh, i meni se jedu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Evo i mene u klub ljubitelja cimeta, potpisujem sve sto je Dajana rekla :))) Kiflice su ti predivne!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. i ja potpisujem gornje komentare, mene često zezaju na račun cimeta koliko ga volim :DD ove slične kiflice već duže vrieme planiram napraviti tj. one tipične švedske u obliku puža, pa nikako.. predivne su ti! :D

    OdgovoriIzbriši
  4. hmm gdje mi je nestao komentar? :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim cimet,ali ne bas previse...:)Izgleaju sočno i meko!

    OdgovoriIzbriši
  6. :) pa to su moje omiljene Franzbrötchen!!! Odlicne su, a super je i verzija sa rozinama.

    OdgovoriIzbriši
  7. Dilajla odlicno izgledaju. Sad se i meni jedu. Nije strasno sto se secer malo vise otopi, sve to ponistava ukus. Slike su odlicne!

    melrose i meni su Franzbrötchen omiljeni. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja sam ih pravila i u mene su ispali pužići. Ali, moram priznati da ove tvoje savršeno izgledaju. A ukusne su i meni i mojim kušačima do boli:)))

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi