četvrtak, 1. svibnja 2014.

kuVarijacije - Pita s šparugama

 

Ma kako se ne priključiti ovom krugu kuVarijacija i to s ovom divnom Pitom od šparuga naše Tamare s prekrasnog bloga koji i ima i tako dobro ime Whats for dessert i meni omiljenom namjernicom koju volim u svim kombinacijama. A imam i sreću da živim na par koraka od moje kuće pa volim provoditi vrijeme u šumi s boljom polovicom i brati šparoge. A ove godine ih stvarno ima tako da je i frizer pun ovih finih delicija.


A Tamarina pita odlična i čim je izglasana ja sam ju napravila iako imam sličan recept volim isprobavati varijacije na temu. Meni je bila odlična za ručak s dodatkom salate a muškom dijelu prilog s mesom u saftu
Svako po svom guštu.
.

Tijesto 200 g brašna
           100 g maslaca narezanog na kockice
            pola žličice soli
            3 žlice ledene vode

Utrljati maslac u brašno , dodati vodu i maslac i umijesiti tijesto te ga formirati u disk i zamotati u foliju i staviti ga u frižider na pola sata. Nakon toga razvaljati ga na pobrašnjenoj podlozi i obložiti kalup za pitu.
Prekriti papirom za pečenje, opteretiti papir rižom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 10 min na 200C.
Nakon 10 min maknite papir s rižom i pecite tijesto dok malo ne porumeni.

Nadjev 200 g očišćenih šparoga
             1 manja kapula
             100 g pancete narezane na manje komade
             100 g kuhanog kukuruza
             2 jaja
             200 ml slatkog vrhnja
             100 g kiselog vrhnja
             50 g svježe naribanog parmezana
             sol i papar po ukusu

Na malo ulja prodinstajte kapulu pa dodajte pancetu da se preprži s svih strana. U zdjelice umutiti 2 jaja, dodati kiselo i slatko vrhnje, ribani parmezan te malo soli i ja sam dodala malo bijelog papra.
Kukuruz pomiješajte s kapulom i pancetom. Na pečeno tijesto rasporedite šparoge te mješavinu pancete i kapule i sve fino zalijte s jajima, kiselim i slatkim vrhnjem. Pecite 20-25 min dok pita ne dobije finu i rumenu boju. A onda uživajte u okusu i mirisu ove fine pite. Dobar tek...


4 komentara:

  1. Odlično ti je pita i mi smo uživali u njoj. Slaninica/špek joj je dala baš onaj fini ukus.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je drago da se našao macić šparuga i za ovu pitu pa si sudjelovala u kuvarijacijama. Pita krasno izgleda, a ja bih se isto priklonila muškom dijelu što se tiče ručka :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Pitu si odlično napravila i ne sumnjam da je bila ukusna, drago mi je da ste svi u njoj uživali , svatko na svoj način i u omiljenoj kombinaciji !

    OdgovoriIzbriši
  4. I mi smo uživali, odnosno muž i ja, super izgleda

    OdgovoriIzbriši