Masline u društvu
Nešto jako fino i jednostavno i kod nas omiljeno pogotovo kod klinaca, ovaj put sam koristila pečene masline koje zaista daju posebnu aromu ovom finom rižotu.A nadasve jako brz ,najviše vremena potrošim dok masline i piletinu narežem na komadiće i naravno dok dinstam rižu.
Sastojci za rižoto 2 kom pilećih prsa očišćenih od kože
100 g zelenih maslina
100 g crnim maslina(ja sam ovaj put imala domaće pečene masline )
1 dcl bijelog vina
žlica balsamično octa
4 režnja češnjaka
4 male kavine šalice riže
Piletinu narezati na male komadiće i staviti dinstati na maslinovo ulje.Masline odkoštiti i prepoloviti.Kad je piletina dobila bojicu dodati masline i lagano dalje dinstati.Dodati narezani češnjak.
Rižu dinstati na maslacu i kad je obložena maslacem podlijevati je temeljcem ili u slučaju kad nemate jušnog temaeljca skuhajte kocu goveđe juhe u litri vode.Piletinu zalijte bijelim vinom i dodajte žlicu balsamica.Još dinstajte cca 10 min ako vam sva tekućina ispari podlijte i meso temeljcem.
Meso nemojte soliti iz razloga što su masline već dosta slane.Kad vam je riža dinstana dodajte meso i lagano sljubite rižu i meso .Dodala sam i par kapara.Masline sam dobila domaće u ulju pa sam ih zamotala u alu foliju i malo dodala maslinovog ulja .Zatvorila alu foliju kao škartoc i na 200 C zapekla ih cca 10 minuta.Poslužite uz salatu po volji i uz malo parmezana.
I nažalost i dalje je vrijeme prestrašno noćas je bura na Rječkom području puhala brzinom preko 130 km/h nažalost stradala nam je i kuća na Rabu gdje je bura podigla crijepove na krovu a suprug ne može otići jer ni trajekti par dana ne voze, čak cijeli dan nemaju ni struje a moja draga sestrična kaže da par dana namaju ni novina, čak im i pošta ne stiže.Kaže da je noćas bila takva pijavica od bure joja još nije viđena na ovom području a najnovija vijest da i snijeg pada.Također na otoku Malom Lošinju ima preko 40 cm snijega.Zaista je zima pokazala svoje zube.
hvala na divnom receptu, prepisujem i sigurno ću isprobati :)
OdgovoriIzbrišia zima je doista pokazala svoje (oštre) zube...
ne mogu vjerovati da na moru ima toliko snijega!!
i još bura...a poznata je primorska bura...ljetujem u Selcu i znam kako je kad udari!
ali ovo ne mogu ni zamisliti..130km/h..brrr! idem si topli čaj odmah napraviti!
pozdrav :*
Koji dobar rižoto?! Tako jednostavno i fantastično složeno! A boje! Prekrasno!
OdgovoriIzbrišiZnam kako vam je što se zime tiče! Drž'te se!
Savršene fotke, vjerujem da je i rižot božanstven. U doba berbe masilna i ja ponekad napravim sličan rižot, al dodam jedan slani inćun za malo pikantniji okus.Veliki pozdrav iz snježnog Splita!
OdgovoriIzbrišiDilajla, obožavam ove pečene masline domaće, ja sam ih kupila prije jedno mjesec dana i držim ih u maslinovom ulju! predobre su, a rižot ti je stvarno divan i skroz zanimljiv! :)
OdgovoriIzbrišii da, užasno mi je žao zbog kuće, ova bura nije normalna, a mislim da ovdje u Rijeci snijega neće biti, bura je jednostavno prejaka da bi pao snijeg, osim u gorju naravno. nadam se da ćete uspjeti nekako što prije sanirati štetu i nadam se da će stvarno od ponedjeljka ova bura stati.
OdgovoriIzbrišiKako kaže moja mama nek je sve zlo u tome a evo u ovim večernjim satima se i smirila jer znaš kako se kaže bura se rađa u Senju, ženi u Rijeci a umire u Trstu.
IzbrišiI ja volim ovakve maslinice, rižoto je krasan! Žao mi je zbog kuće :(
OdgovoriIzbrišiJa obožavam rižota a i masline tako da je ovo kombinacija extra. Upravo i ja postavljam post sa jednim rižotom. pozzz A što se tiče nevremena ja mislim da nam je svima zime preko glave :(
OdgovoriIzbrišiMasline s tjesteninom jedemo, a u rižot ih nisam nikad stavljala, ali sigurno bi i tamo bile u dobrom društvu.
OdgovoriIzbrišiŽivim u kraju u kojem bura dosta često puše, ali ovako jaku i ovako dugotrajnu ne pamtim. Nadam se da će se vrijeme uskoro normalizirati pa ćete moći sanirati štetu.
Predobar rižoto! Dodatak pečenih maslina zaslužuje i glavni naslov u receptu :)
OdgovoriIzbrišiNa žalost, zima je pokazala svoje zube u cijeloj europi. Praktički smo okovani!
Dala si mi odličnu ideju za ručak,ovo se mora probati,a što se vremena tiče mi smo u snježnoj mećavi trenutno,snijega je toliko da već sada stvarno zabrinjava pored sve snježne idile...
OdgovoriIzbrišiJednom sam brala masline i zatim ih pekla, zaista su savršene, a uz rižoto još bolje. Što se vremena tiče, sami smo si ga dozvali, ovo je ono čemu stručnjaci pričaju kada govore o globalnom zatopljenju. Baš gadno!
OdgovoriIzbrišiOlá Dilajla!
OdgovoriIzbrišiUm lindo prato, parabéns!
Grato pelas alégres visitas! Vc é especial!
boa semana!
Krasan recept. baš mi je žao zbog kuće, nadam se da šteta nije prevelika.
OdgovoriIzbrišiMasline su zbilja u dobrom društvu, odličan rižoto ! Posebno mi se sviđa što si koristila pečene masline, one su mi baš aromatične i jako ukusne.
OdgovoriIzbrišiŽao mi je zbog nevremena i štete na kući na Rabu, nadam se da će se ubrzo sve smiriti i da šteta nije velika.
odlična riža.. sa maslinama , po mom ukusu.Super slike. I kod nas je bilo nevreme, sad će poplave... tako da od dva zla, ne znaš koje je gore...
OdgovoriIzbrišiOvo me na prvi pogled podsetilo na kinesku piletinu sa povrcem i pirincem, ali vidim da nije, i drago mi. Ne volim soja sos, sve mi pokvati to sladunjavo, a ovo mi je odlicna alternativa da to izbegnem, a jedem tako nesto slicno plus masline i to crne, odlicno!
OdgovoriIzbrišiThаnks οn yоur mагvelous posting!
OdgovoriIzbrišiI truly enjoyеd reading it, you mаy be а great
author. I will make certain tο bооκmark your blog and may сome bacκ later
on. I want to encourage you to сontinuе youг gгeat posts, have a nice aftегnoοn!
my web-sіte - http://www.uk-import-distributors.co.uk/
My web site > visit the next internet site
Unquestionablу bеlieѵe that ωhiсh
OdgovoriIzbrišiyоu said. Your faѵorіte гeaѕon seеmeԁ tо bе
оn thе net the simplest thing to be aware of.
I say tο you, I ceгtainly get irkeԁ while ρeορle
think about wοrгies that they јuѕt do not know about.
You managed to hit thе naіl upon
the toρ as well as defіned out the
ωholе thing withοut hаvіng ѕіԁe effect , people
can take a signal. Will liκely be back tο get more.
Τhanκs
Ѕtop by my wеbsitе :: click through the up coming webpage