Moja nova prijateljica


Ovaj vikend smo imali pakleni plan cijeli dan šetnja po Baški i branje šparoga a nedjelja bicikle i vožnja oko jezera i piknik na travi,moram priznati nakon dugog vremena smo svi zajedno i već smo zaboravila kako to izgleda biti zajedno i provoditi vikend u krugu svoje obitelji.





Divna Baška pogotovo sad u proljeće puna boja ,okusa i mirisa a volim ju jer sam nekako bliže svome Rabu imam osjećaj da ispružim dlan i dotaknem Rab.Jedva čekam Uskrs da se spakiramo i da odem svojoj mami pa da i ja na tren budem nečije dijete.





A ovo vam je i pozivnica ako hoćete provesti jedno lijepo ljeto na jednoj od najljepših plaža na Kvarneru.




A sad da se vratimo na moju novu prijateljicu šećem vam se ja neki dan u Kauflandu i vidim mašinicu za paštu lijepu od inoxa sve ju ja gledam ,vrtim se oko nje ali gledam i cijenu 85,00 kn i ne vjerujem vlastitim očima inače su takve oko 300-400 kn i to još uz dva dodatka za rezance i tagliatelle i odem.Ali nije mi vrag dao mira i vratila sam se po nju ,muž mi je rekao sigurno je bila zadnja a nije jer cijelo paletno mjesto su zauzele mašinice za paštu a kriva je malo i Tamara  kada sam ugledala divne slikice njene pašte s  rikulom, maslinovim uljem  i pinjolima.


Recept za paštu po osobi ide cca 100 g brašna i obavezno jedno jaje i malo soli,shodno za koliko vam osoba treba pašte vi umijesite srednje tvrdo tijesto i pokrijte i ostavite da odmara pola sata a onda ga razvlačite na debljinu na koju želite.U ovom slučaju ja sam tijesto razvukla tanko i punila filom od rikote a onda ih samo  ubacila  u umak od zdenka sira koji sam malo rastopila u vrhnju za kuhanje i posula vlascem .Tako jednostavno a tako dobro.Moram reći da ovu paštu puno manje kuhate nego običnu jer je friška ,kuhajte je u puno vode da se pašta ne lijepi i naravno da je voda zasoljena.


Ostatak tijesta smo razvaljali isto tako tanko i radili po receptu s Majinog bloga i uživali.


A pogotovo je uživao Tin kojega je oduševilo da možemo sami raditi paštu i naravno ako je sada možemo jesti svaki dan kako on već kaže jer ova je puno zdravija nego ona iz kartona...

Primjedbe

  1. Blago tebi! Od kada je ja želim nabaviti! Pasta je odlična, nekada davno ju je moja mama imala pa smo uvijek pravili domaću pastu. Izvrstan recept a tek slike iz Baške! Zovu!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baška je krasna i rado dođem tamo, krasne su ti fotke.
    Tjesteninu si odlično napravila, s ovim božanstvenim punjenjem!

    OdgovoriIzbriši
  3. O pa mogla bi i ja do Kauflanda pogledati ima li mašinica i ovdje po ovako popularnoj cijeni. Super da si je kupila i napravila ovu super paštu.
    Slike Baške su prekrasne, divno je provesti vikend u prirodi i to ovako lijepoj uz more !Sigurno je i na Rabu isto tako lijepo i uživati ćeš sa svojima za blagdane.

    OdgovoriIzbriši
  4. Branka hvala a znaš i da hoću i jedva čekam taj mali predah.

    OdgovoriIzbriši
  5. Sve je divno: i slike Baške u proljeće i slike tortelina. Svaka čast! Bilježim!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvo, svaki put zaboravim da kažem, da me ova Rabska pita toliko mami i tako je dobro urađena, da ću morati jednom da zasučem rukave. Nemoj nikada menjati header.
    Slike su prelepe. Božanstvene.
    Ja imam savršenu mašinu od inoxa maminu, ali moram priznati da je nisam baš nešto koristila. Moraću da počnem. Pravila sam Majin pesto i od sada ide u standardna jela. Fenomenalno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Dilajla, prekrasna nova prijateljica (nova, jeftina i divno će poslužiti) :)
    Baš si me razveselila, neizmjerno mi je drago što si probala paštu i što ti se svidila :)
    Slike su isto tako prekrasne, a ova Rapska torta me uvijek mami kada svratim na tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasne sličice, Dilajla blago tebi. Ne znaš koliko ti zavidim što živiš na moru :)
    A "prijateljica" je divna. Moja "prijateljica" je riknula prošle sedmice i to dok sam pravila taljatele. Sreća pa bila pred kraj kad je kotačić za rihtanje debljine tijesta jednostavno odskočio i čitav valjak mi se iskrivio. Ko da sam tanjila kamenje, a ne tijesto za paštu :)))))) I sad tako, mogu samo da gledam ove tvoje delicije paštaste i da maštam. Bar dok ne naletim na novu mašinicu. :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi