Panna cotta s kokosom i karamel preljevom
Nekad su jednostavne stvari možda i najbolje,Nekad znam tako zakomplicirati stvari i posle se uvijek pitam šta mi je to trebalo.Ali da u datom trenutku to se čini najboljim rješenjem a ono figa...
Kad sam bila mlađa nekad mi je jako bilo teško reći oprosti iako sam u dubini duše znala da sam kriva a sad ispravljem svoje pogreške i ne srljam baš previše.Od kako sam izgubila svog tatu s drugačijim očima gledam na svijet oko sebe i cijenim drage ljude kojima sam okružena.Neznam da li sam trebala proći smrt drage osobe da cijenim ono što imam.A znam da ono što imam je zaista neprocjenjivo i bojim se da ću to izgubiti....
Ma lude misli mi danas kolaju glavom .
Ovaj receptić je inače od lp-l mama sa coolinarike ali je ona izbrisala recept neznam iz kojeg razloga a kod mene se nađe često kad nam usfali slatkog.
2,5 dcl slatkog vrhnja
2 žlice šećera
5 žlica kokosovog brašna
aroma vanilije
Karamel preljev 5 žlica šećera
2 žlice pinjola
Želatinu rastopite u vodi i sačekajte da nabubri.Mlijeko i slatko vrhnje s dodatkom šećera stavite da lagano zakuha.Dodajte esenciju vanilije i pomalo umiješajte kokosovo brašno.U međuvremenu lagano otopite želatnu i pomalo miješajući dodajte u kremu.i.Posudice u koju će te staviti panna cottu oplahnite vodom i lagano ih napunite i stavite hladiti.Nakon nekog vremana stavite ih u frižider.Prije degustacije na laganoj temperaturi otopite šećer i kada se pretvori u karamel dodajte pinjole .I sad brzo s žličicom na prevrnutu panna cottu izlijte malo karamel preljeva i brzo u frižider.Pustite da se karamel preljev stvrdne i lagano uživajte.
I recept i fotke su divni, pogotovo onaj ukras od karamelisanog secera!;)) meni je isto zao sto dragi ljudi sa coolinarike tako odu i izbrisu svoje receptice, pa sam zato za svaki slucaj pocela da ih prebacujem na komp, tu ce biti na sigurnom...;))
OdgovoriIzbrišiOdlična ti je ova panna cotta, osobito pinjoli u kombinaciji s karamelom. To mi je posebno dobro.
OdgovoriIzbrišiPredivna dekoracija! Volim te niti od secera ali mi nekako ne polazi za rukom da ih tako fino izvucem. Odlican ti je i desertic, volim i kokos i karamel ;)
OdgovoriIzbrišiaaaa panna cota i karamela :) mmmmmmmmm fino ;))
OdgovoriIzbrišikrasno. super ideja staviti malo kokosa unutra. meni osobno panna cota ako nema nekakvog preljeva i nije baš nešto.
OdgovoriIzbrišiJako mi se sviđa kontrast teksture u ovom slatkišu. Pinjole nemam ali sve drugo koštunjavo može da posluži. Odličan dodatak kokosa za kokosoljupce!
OdgovoriIzbrišiMmmmmmmmmmmmm, njamiii. Odlično, obožavam kokos a i na karamel sam slaba:)
OdgovoriIzbrišiDilajla è presentata molto bene questa panna cotta, buona domenica e un abbraccio ciao
OdgovoriIzbrišijako lijepa dekoracija
OdgovoriIzbrišipannacotta ti je savršena ! Tako je lijepa u obliku, a tek sa ovim preljevom ....., baš mi se jako sviđa ! Dekoracija je prekrasna, super si je napravila. Hvala ti što si ovdje napisala recept !
OdgovoriIzbriši