Ajme koliko nas je ananas

Tema ovomjesečne Ajme koliko nas je ,igre koje je pokrenula Monsoon   a izabrala Branka  naša ovomjesečna domaćicas bloga Home made by B. je ananas,koji mi doma najviše volim svježi ili u obliku sladoleda.Ali sjetila sam se deserta koji obavezno radim ljeti kad su vrućine nesnosne a poželimo se nečeg slatkog a to slatko bude gotovo doslovce u pet minuta.I način pripremanja je pomalo ogzotičan.Možete korisiti i svježi ili ananas iz kompota.Ako koristite iz kompota ja ga izvadim i stavim na papirnate ubruse da upije višak tekućine.Na tavi pomalo otopite dvije žlice maslaca i i dodajte dvije žlice meda ,pola minute dinstajte i u to dodajte ananas samo časak s jedne strane pa ga pomalo okrenite da upije i s druge.Podlijte rumom ,zapalite .



Ananas izvadite ili u čase ili na tanjuriće stavite kuglicu ili dvije na njega i pomalo ga prekrijte preljevom od meda i ruma s maslacem.U dodiru s hladnim sladoledom preljev će postati kompaktan i nadasve fin.Naravno koliko volite ananas toliko feta izdinstajte.

Uživajte....

Primjedbe

  1. Mmmmm fenomenalno u svoj svojoj jednostavnosti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Vau, odlično. Super si ovo uspjela uslikati. Dok bi se ja namjestila ili bi mi se kuća zapalila ili bi rum već izgorio.

    OdgovoriIzbriši
  3. vau, baš impresivno izgleda ona fotka s vatrom. Totalno me oduševilo!

    OdgovoriIzbriši
  4. wow! fotke savršene, vatrene, a recept još bolji! Krasno! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan desert od ananasa , izgleda odlično ! A tek slikice, ...., pogotovo ona "vatrena" :), jako mi se sve sviđa !
    I hvala ti na sudjelovanju u ovom krugu igrice !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi