Turski ražnjić s raitom od krastavca

Čim zatopli naš dnevni boravak postaje naša terasa a i roštilj je u punom pogonu, a zbog dviju stvari ja volim taj ljetni đir ne moram biti toliko u kuhinji jer bolja polovica to obožava a moj zadatak je samo složiti kakav prilog ili odličnu salatu.


Jutros sam prije odlaska na more pripremila raitu od krastavca, za mene jako fini prilog s puno okusa a koji vi definirate dodatkom chili papričica ovisno kako ljuto volite.

Raitu od krastavca 2 srednja krastavca
                             2 grčka jogurta (2x 150 g)
                             1 mala zelena paprika
                              prstohvat soli
                              prstohvat mljevenog kumina
                              1 mala sitno narezana chili papričica ( ja dodala 2 žlice mljevenog chiliija s dodatkom morske soli)
Krastavce narezati  na sitne kockice kao i zelenu papriku, dodati grčki jogurt ,mljeveni chili prah s solju, fino promiješati i staviti u frižider na hlađenje.



Turska marinada 900 g svinjetine, piletine (ja sam koristila svinjetinu)
                          1 veliki luk naribani
                           malo tamjana ,lovorovog lišća
                          1 limun i korica i sok
                           3 žlice maslonovog ulja (stavila 1 dcl)
Narezati meso na komade kako volite da izgledaju na ražnjići, nabodite ih na štapić i s svih stran ih okrenite u marinadi.Pustite da odstoje u marinadi.

Sad je vrijeme da odete na kupanje.


Ili da bacite oko na događanja koja se događaju u vašem gradu jučer je kod nas bila naša tradicionalna Fiumanka za koju vidite su svu uvjeti bili tu osim naravno vjetra , njega za početak nije bilo dobrih pola sata.


Evo i pobjedničke ekipe koja je već bila na punti Krka a neki su tek napuštali startnu liniju.


Lijepo je vidjeti ovakav šušur u gradu i u ljetnim mjesecima ,kad se bar prošetamo po rivi, popijemo kavu ili provedemo vrijeme u ugodnoj ćakuli.
A sad se vratimo na naš ručak, sve je spremno, bolja polovica nek napravi dobar roštilj s puno žara, dodajte već pripremljeno  meso, napravite finu salatu po vašem izboru postavite stol dodajte odličan raitu od krastavca i guštajte u odličnom vikendu.
Recept sam našla ovdje i definitivno preporučam.




Primjedbe

  1. Ovo je predobar post! Prepisujem, svakako ću roštiljati ovo meseko u ovoj marinadi, moram probati! Idealno za ljeto! Uskoro se i mi selimo na more tako da se veselim ovim divnim plavim prizorima... :) Ilina

    OdgovoriIzbriši
  2. E ovo je prava klopa,probam sigurno ovu kombinaciju,jer mi se jako sviđa..a ovi morski prizori ostavili su me bez daha,prelijepo!!

    OdgovoriIzbriši
  3. I kod mene se meni mijenja sa vremenskim sezonama; zimi dosta kuhanog', ljeti rostilj i salate. Raita i divno peceno meso - ne moze biti bolje!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mi bili jučer prvi put na kupanju, ja se smrzla a djeca nisu izlazila iz mora. I kod nas ista situacija s roštiljanje, jedva dočekam jedenje vani, kupanjac i terasu. Ovaj prilog mi se jako sviđa, slično radimo i mi uz roštilj.

    OdgovoriIzbriši
  5. Savršeno, i meso i prilog. Obožavam krastavce na ovaj način!

    OdgovoriIzbriši
  6. Sve izgleda tako dobro, bas ste uzivali, Grci prave marinadu na slican nacin i njihovi raznjici-suvlaki imaju pravi mediteranski smek, nema nista bolje od dobrog rostilja leti i neke osvezavajuce salatice... divne su sve fotkice!:)))

    OdgovoriIzbriši
  7. a joj ja bi gledala samo u ovu divotu od mora...kako su lijpe slike,ma sve je predivno !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. sigurno bo to v preihodnjih dneh na moji mizi z mojimi najdražjimi...


    ps.
    Včeraj smo iz Kastava v bližnjem mestecu, malem mestecu Vipava gostili KLAPA KASTAV iz Kastava skupaj s Tamburjaši iz Vipave. Krasni fanjte, krasni pevci višek dosegli s tamburjaši iz Vipave. Izjemen koncer, izjemen večer pod cvetočimi dišečimi kostanj in lipami.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uživali ste jako u dobroj klapskoj muzici i kako vidim i u divnok prirodnom okruženju, baš mi je drago da si se sjetila da i ja živim u kastvu.
      Lijep pozdrav..

      Izbriši
  9. e pa ne znam reći šta mi je bolje: recepti, sličice , ovaj šušur,...bravo!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je pravo uživanje ! Ražnjići su super, uvijek sam za dobar roštilj uz neku finu salatu, prava ljetna hrana ! Slike sa Finumanke su jako lijepe, vjetar bi dobro došao, ali uživanje i ovako nije izostalo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno izgledaju ovi ražnjići:))) Hvala ti puno za ove divne prizore sa mora:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi