Ajme koliko nas je kruh

Sjednem sad ispred kompjutera s namjerom da objavim recepte za upotrebu kruha koju nam je zadala Nevena s bloga Hleb i lale i naravno skužim da kasnim ali ako Neveni ne smeta ja će se priključiti iako s kašnjenjem i ovom krugu Ajme koliko nas je s zadovoljstvom iako vidim i nova fina namjernica je izabrana za mjesec lipanj.


Priključujem se s ovim finim okruglicama od kruha koje se kuhaju u ubrusu.

Potrebno je 300 g kruha
                   žlica nasjeckanog peršina
                   žlica nasjeckanog vlasca
                   prstohvat soli
                   prstohvat muškatnog oraščića
                   2 jaja
                   200 ml mlijeka
                   glavica luka
                   30 g slanine
Stari kruh narezati na kockice pa ga popržiti na maslacu do zlaćane boje.Posebno nasjeckati slaninu i kapulu te ju popržiti na žlici ulja i preliti preko kockica kruha. Jaja izmućkati s vilicom te dodati mlijeko s prstohvatom soli, peršine, muškatnog oraščića te malo vegete.I tu smjesu dodati kruhu i lagano ga s vilicom pomiješati da se okusi prožmu .Ostaviti da se smjesa odmara cca 10 min a potom je zarolati u roladu i zamotati u čistu gazu ili alu foliju, s strane je stisnutu da izgleda kao bonbon i staviti kuhati u kupiću vodu 25 min, nakon kuhanja ju izvaditi prerazati gazu i narezati i poslužiti ili uz pečenje ili uz neki fini gulaš.


Moji jako vole pečeno pile ali mi je ono dasadnjikavo pa rado pile napunim nadjevom od starog kruha.

Glavicu i pol luka ispržim na ulju dodam 50 g pancete narezano na sitno i skupa dinstam. Tri kriške starog kruha prelijem s 2 dcl mlačnog mijeka i pustim da odstoji , nakon toga ga dobro ocijedim, dodam dinstanu pancetu i kapulu , jedno jaje malo soli, papra i sve dobro pomiješam i s tim nadjevom punim pile. S čačkalicama zatvorim otvor  pileta da nadjev ne curi van Kako režete pile tako svima stavljajte i žlicu nadjeva.Meni je nekad i bolji nadjev nego pile.Kad imam i gljiva prodinstam i njih uz kapulu i pancetu te potom dodam nadjevu.


A nije ni čudo da se s kašnjenjem priključujem jer smo  Tin i ja pobjegli na Rab iako u okrnjenom sastavu, tata nije mogao spojiti a Stella je i u petak imala školu .Moram priznati da uživamo u malo sunca koje u Rijeci već danima nismo vidjeli a ni 100 km južnije je ljeto na  vratima.


Iako ovih par dana starog godišnjeg će tako brzo proći a onda sve po starom.

Primjedbe

  1. Baš me raduje ovaj tvoj recept, jer na identičan način i ja radim ovakvu "štrucu iz kuhinjske krpe" kao priolog divljači ili govedini a la wild. Zato svima preporučam jer je zbilja odlično. I kao prilog i kao punjenje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridna pridna pridna..
    tudi sama naredim cmoke iz kruha oz. kruhve štreuklje.... mmmmm
    piščanec pa sem enkrat kupila s tem namenom da ga polnim, vendar do realizacije zdej je prilika za to ...

    dež, dež, dež kot da živim v amazonskem gozdu.... vse je ozelenelo skorajda brez sončka, gozda in okolice skorajda neprepoznavna ...vlaga, nizka oblačnost, ploha,
    to je letošnja pomlad... človek se vsega navadi privadi... vendar sonček rabi... vendar po vsakem dežju pride sonce ..

    OdgovoriIzbriši
  3. Divan recept, trebalo mi je upravo tako nesto, saljem lepe pozdrave i zelim vam da fino iskoristite preostale dane godisnjeg odmora!:)) p.s. cekamo lepe slicice kad se vratis.:)))

    OdgovoriIzbriši
  4. nikad nije kasno...uglavnom je odličan recept i za punjenje i kao dodatak nekom dobrom gulašu :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Moja opsesija s kruhom me je privukla. U Bosni pravimo obicno 'poparu' od starog kruha, ali bih rado isprobala i ovaj tvoj recept, tako da ga kradem!

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš divan recept,obožavam ovakvo što..lijepo provedi ostatak godišnjeg:)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi