Još jedni kroasani
Kojima treba posvetiti malo više vremena jer ja nisam čitala text recepta do kraja pa vi obavezno pročitajte recept do kraja, jer će te uživati drugi dan u njima.
Recept 165 ml vode
1 suhi kvasac
165 ml toplog mlijeka
50 g šećera
1 žlica paste od vanilije ili 2 vrećice vanilin šećera
Prstohvat soli
560 g glatkog brašna
55 g maslaca
Premaz između tijesta 200 g omekšalog maslaca
U veću zdijelu prosijajte brašno dodajte šećer, suhi kvasac, mlijeko, vodu, sol i omekšali maslac te umijesite mekano tijesto te ga pustite da odstoji oko 40-50 min. Kada se tijesto lijepo diglo podijelite ga na 18- 22 kuglice, ja sam ga podijelila na 16 kuglica, svaku sam razvaljala te premazala obilno omekšalim maslacem te svako tijesto stavljala jedno iznad drugog zadnju ne premazivati maslacem, pokriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
Tijesto razvaljati valjkom za tijesto dobijete fini krug tijesta, valjkom za pizzu podijelite na 16 trokuta filujte nutelom, zarolajte, premažite s malo žutanjka pomiješanog s mlijekom, pospite listićima badema te stavite peći na 180 C oko 30 -35 min i uživajte u toplim kroasanima.
Recept sam našla na instagramu kod vrijedne ženice koja ima divne recepte https://www.instagram.com/reel/Chhv6YVgDxe/?igshid=MDJmNzVkMjY=
Primjedbe
Objavi komentar