Još jedni kroasani

 Kojima treba posvetiti malo više vremena jer ja nisam čitala text recepta do kraja pa vi obavezno pročitajte recept do kraja, jer će te uživati drugi dan u njima.


Recept 165 ml vode

                 1 suhi kvasac

             165 ml toplog mlijeka  

               50 g šećera

              1 žlica paste od vanilije ili 2 vrećice vanilin šećera

              Prstohvat soli

            560 g glatkog brašna

              55 g maslaca

Premaz između tijesta 200 g omekšalog maslaca


U veću zdijelu prosijajte brašno dodajte šećer, suhi kvasac, mlijeko, vodu, sol i omekšali maslac te umijesite mekano tijesto te ga pustite da odstoji oko 40-50 min. Kada se tijesto lijepo diglo podijelite ga na 18- 22 kuglice, ja sam ga podijelila na 16 kuglica, svaku sam razvaljala te premazala obilno omekšalim maslacem te svako tijesto stavljala jedno iznad drugog  zadnju ne premazivati maslacem, pokriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.


Tijesto razvaljati valjkom za tijesto dobijete fini krug tijesta, valjkom za pizzu podijelite na 16 trokuta filujte nutelom, zarolajte, premažite s malo žutanjka pomiješanog s mlijekom, pospite listićima badema te stavite peći na 180 C oko 30 -35 min i uživajte u toplim kroasanima.


Recept sam našla na instagramu kod vrijedne ženice koja ima divne recepte https://www.instagram.com/reel/Chhv6YVgDxe/?igshid=MDJmNzVkMjY=







 




Primjedbe

Popularni postovi