Rustikalna torta

Ma i nije toliko rustikalna s svojim jednostavnim  sastojcima i ako vam se ne mijesi prhko tijesto možete zamijeniti mljevenim digestive ili plazma jeksima, dobro je ohladiti i guštati.



Prvo treba umijesiti prhko tijesto iz razloga što treba odležati u frižideru najmanje pola sata

Tijesto 140 g oštrog brašna
                  1 pecilni prašak
               70 g šećera
                 1 vanilin šećer
                 1 jaje
              prstohvat soli
               70 g maslaca

Brzo umijesiti tijesto dok ne dobijete strukturu krušnih mrvica, brzo ga zamotajte u foliju te stavite u frižider da se odmori, ako vam je tijesto tvrdo slobodno dodate žlicu kiselog vrhnja da lakše umijesite prhko tijesto , ja i maslac hladni naribam na ribež da ga lakše umijesim.

Sirna krema 500 g svježeg sira
                        120 g šećera
                           3 cijela jaja
                        200 g kiselog vrhnja
                        200 g slatkog vrhnja
                        korica neprskanog limuna

Izmiksati svježi sir s šećerom, jajima te kiselim vrhnjem, dodati koricu limuna i slatko vrhnje koje smo lagano umutili u šlag.

Tijesto razvaljati na veličinu obruča za torte od 26 cm, stranice čistog obruča premazati hladnim maslacem te lagano pobrašniti.
Tijesto lagano utisnuti , izbockati vilicom te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 C oko 8 minuta.


Smanjite pećnicu na 180 C, izvaditi prhko tijesto te preko njega izliti sirnu kremu a kremu prekriti s 200 g ribizla opranih i osušenih i da mogu biti borovnice, maline sve što volite ili imate u tom trenutku od voća. Pustite je u pećnici na 180C da se peče oko 45 min, nakon tog vremena isključite pećnicu ali pustite tortu još 15 minuta s polu- otvorenim vratima pećnice. Nakon toga je izvadite, ostavite ju da se ohladi a potom je spremite u frižider najbolje preko noći.
A onda hladnu narežite i uživajte u nastavku ljeta a ja u očekivanju svog godišnjeg odmora.


Komentari

Objavi komentar

Popularni postovi