Girelle pan brioche

Tako u biti jednostavan recept a tako privlačan i fin, ništa nisam mjenjala samo sam dodala žličicu kurkume da dobijem zlaćanu boju tijesta, recept sam pronašla kod Benedette koja stvarno ima odlične recepte i svakako pokoji i probajte dali slani ili slatki.


Tijesto:550 g brašna (manitoba)
              2 žličice šećera
              1 žličica kurkume (nije obavezno)
              vrećica suhog kvasca
                50 g ribanog sira (tipa paškog, livanjskog,pecorino)
                60g ulja
               prstohvat soli
              300 ml mlačnog mlijeka
               1 jaje te 1 žutanjak za premaz tijesta
               lan, sezam, chia za posip po želji


      U brašno dodati suhi kvasac te šećer te pomiješati i ostaviti s strane. U drugoj zdjeli pomiješati cijelo jaje s prstohvatom soli, mlačnim mlijekom te s dodatkom ulja, u to dodati naribani sir te pomalo dodavati brašno , kod mene s dodatkom i kurkume.
Zamijesiti tijesto te pustiti da se digne, trebalo mu je kod mene nekih 50 min ali kuhinja i nije bila pretjerano zagrijana.
Kada se je tijesto diglo ,podijelimo na pola, razvučemo svaki dio tijesta u pravokutnik debljine pola prsta i oštrim nožem režemo trakice široke 1 cm,malo ih razvaljamo da budu duge cca10-15 cm te ih prepolovimo i tako dobijemo dva kraja koje motamo jedne oko druge kao pletenice te ih spojimo u krug, ili ih jednostavno zamotamo kao male burekiće.  Stavimo ih na podlogu koju smo obložili pek papirom, pustimo jos malo da se dignu a potom ih premažemo žutanjkom i posipamo sjemenkama po odabiru.


Pečemo ih u ventilacijskoj pećnici na 170 C dok ne dobiju zlaćanu boju ili u običnoj na 180 C. Kad su fino pečene pustite da se ohlade a potom ih servirajte kao male sendviče punjene po izboru iako su jako fine onako tople i same.


A ja vam želim dobar tek i nakon dugog vremena i ugodan vikend očekujući proljeće .

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi