četvrtak, 4. veljače 2016.

Munchmalow


Iako nisam ljubitelj jako slastkih deserta ovo zove na još a tako fino pjenasto i zaista jako fino. Nestao je za čas pa zato pišem i recept koa podsjetnik za jedan ukusan kolač.

Biskvit  6 žutanjaka
            12 ravnih žlice šećera
              2 dcl hladnog mlijeka
              6 jušnih punih žlica brašna
              1 dcl ulja
              3 žlice kakaa
              pola paketića pecilnog praška

Umutiti žutanjke s šećerom , te u smjesu dodati mlijeko, ulje i kakao, prašaka za pecivo i brašno prosijati te dodati . Peći 15-20 min na 200 C dok čačkalica ne izađe suha iz biskvita.



Šaum od bjelanjka 
             6 bjelanjaka
            10 žlica šećera
             4 žlice vode
             8 žlice šećera

Umutiti bjelanjke s 10 žlice šećera u čvrst snijeg. Skuhati 8 žlica šećera s 4 žlice vode u gust sirup i zatim lagano sirup pmalo lijevati u bjelanjke i mutiti mikserom, masa će povećati volumen pa to sve radite u široj posudi da ne prska,
Biskvit izvadite iz pećnice i smanjite temperaturu pećnice na 130 C, te na biskvit namažite dobiveni šaum i vratitie u pećnicu na još 10 min.
Nakon 10 min kolač izvadite iz pećnice i još topao prelijte čokoladnom glazurom koju napravimo tako da otopimo 100g čokolade  s 3 žlice vode i 4 žlice ulja.



  Još topao odmah razrežite na kocke veličine kakve želite i onda uživajte u ovoj pjenastoj divotici
Recept možete u originalu naći kod naše Jasne iako sam ja napisala recept s izmjenama kako nama odgovaraa morate priznati da je i fotogeničan.
      

Broj komentara: 6:

  1. Super fin , lak kolać.Ja do skoro nisma znala da se i kolač zove mančmelou.Uvek sam tako zvala samo one bombone :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odavno ga nisam pravila, inače izgleda zaista fotogenično...

    OdgovoriIzbriši
  3. Odavno ga nisam pravila, inače izgleda zaista fotogenično...

    OdgovoriIzbriši
  4. Sećam se kad je ovaj kolač bio dosta popularan. Baš ga dugo nisam pravila, a moji su ga jako voleli. Hvala na podsećanju! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja nisam ljubitelj tih slatkih spužvastih kolača ali na slici izgleda super!

    OdgovoriIzbriši