petak, 16. listopada 2015.

Sirni kolač

Nemam jednostavno više vremena za one male stvari u kojima sam prije uživala i one male stvari koje volim a u to spada i ovaj moj mali blog i iako često svratim i pogledam meni dragu blogosferu koja mi uvijek naman osmijeh a u zadnje vrijeme se i zapitam zašto meni tako dragih osoba i nema više..
I dalje kuham slikam i spremam slikice u folder koji čekaju objavu i zato možda moj blog više i neće pratiti sezonu ali nadam se da će nekome dobro i doći.
Tako i ovaj kolač koji je kod nas omiljen i iako nema čokolade a zaista na njemu se može naći svako voće koje imate u svojem frižideru ili u košari s voćem ,


Sastojci 4 žlice griza
              1 žličica praška za pecivo
              120 g šećera
              500 g svježeg sira
              1 vanilin šećer
              3 jaja
              2 žlice soka od limuna
              130 g otopljenog maslaca i ohlađenog

Nadjev od voća  350-400 g ocijeđnog voća iz kompota
kod mene 2 breskve, jagode narezane na listiće koje su upotpunile sredinu i cca  10-12 trešanja za ljepši izgled

Vrlo jednostavna izrada tijesta sve sastojke pomiješati. Namazati dno kalupa maslacem (kod mene običan kalup za pite) te tijesto istresti , poravnati ga te po njemu poslagati voće.
Staviti peći na  180 C na donju razinu pećnice otprilike 55 min. Naravno provjerite čačkalicom jer to ipak ovisi od pećnice do pećnice. Izvadiie pečeno iz pećnice te posipajte šećerom u prahu.
I uživajte, odličan i s marelicama, samo s breskvama a i s šljivama neodoljiv.




Broj komentara: 7:

  1. Kolač izgleda baš super - voćno i sočno.
    Nekako je većina nas u fazi kad je blog pao u drugi, treći, peti plan. Ja čak niti ne spremam nove recepte, tako da, ako ništa drugo, zavidim na folderu sa zalihom :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Da baš, sve će nas ovo vrijeme i obaveze srediti.
    Kolač super izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  3. Samo se nadam da nećeš odustati od bloga jer ga puno volim, a sigurno nisam jedina...
    Kolač je divan!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja se nadam da nećeš odustati, volim tvoj blog. Nekada se čovjek zasiti, nekada nema vremena, različite su krize, ali uvijek je lijepo kada se vrati...

    OdgovoriIzbriši
  5. Dilajla prosim, če ponovno napišeš recept od PRHKI KEKSIĆI SA ĐUMBIROM U PRAHU I CIMETOM,
    sem ga iskala pa ga ne dobim. Vsi moji kolegi bi pekli te kekse.

    hvala.
    Erna

    OdgovoriIzbriši
  6. Izgleda preeeukusno! Morat cu probati, samo cu umjesto rafiniranog secera staviti steviju :)

    OdgovoriIzbriši