Rogač bajadera
Baš sam bila sretna kad je izglasana za ovaj krug kuVarijacija upravo Rogač bajadera s svojim posebnim okusom koji ja volim a i ne samo u desertima već i u likerima pa ću i usput i napisati recept za divan liker od rogača. E sad rogač volite ili ne, možda zbog svog specifičnog mirisa ali i malo oporog ukusa. Ali zaista vrijedi napraviti desert od njega jer na kraju se možda i iznenadite.
Sastojci 250 g sitnog mljevenog rogača
250 g mljevenog keksa (kod mene je to petit keks)
100 ml vrhnja za šlag
100 ml mlijeka
1 vanilin šećer
2 rum šećera
100 g smeđeg šećera
2 žličice naribane korice limuna
Glazura 1 žlica ulja
100 g tamne čokolade
Kekse samljeti te dodati mljeveni rogač te limunovu koricu , ja sam umjesto rum šećera dodala dobre 4 žlice ruma, meni odlično paše uz njega a na kraju bajadera ima čak i osvježavajući okus.
Mlijeko, vrhnje te šećer staviti kuhati i lagano miješati da se šećer rastopi , maknuti s ploče i prelite preko smjese keksa i rogača. Smjesu ravnomjerno promiješati, tepsiju obložiti alu folijom i u nju utisnuti rukama smjesu. Čokoladu lagano miješajući otopiti s žlicom ulja (dodala 3-4 žlice slatkog vrhnja) te preliti preko smjese i pustiti u frižideru da se stisne.
Meni posebno fina a i doma su uživali u njenom okusu, Jedina promjene je bila dodatak ruma ali kako je i Sandra napisala može se dodati a isto tako se može promijeniti omjer rogača i keksa.
A kako sam napisala evo i recepta za liker od rogača i snjime se pridružujem igrici Ajme koliko nas je s temom rogača koji nam je zadala Nikolina s njenog bloga U slast .
Sastojci 1 l rakije (lozovače)
250 g šećera
6-7 mahuna rogača
1 mahuna vanilije
Rogač oprati i mahune prepoloviti na manje komade. U čistu staklenku od zapremine 1,5 l šireg grla uliti rakiju, dodati šećer, mahune vanilije te usitnjeni rogač. Par dana ostaviti na suncu te svaki dan staklenku protresti da se šećer brže otopi. Nakon 5-6 dana staklenku maknuti s sunca i spremiti na tamno najmanje 45 dana. Nakon toga roka procijediti i evo divnog mirišljavog likera koji možete korisititi kao i dodatak kolačima.
Sastojci 250 g sitnog mljevenog rogača
250 g mljevenog keksa (kod mene je to petit keks)
100 ml vrhnja za šlag
100 ml mlijeka
1 vanilin šećer
2 rum šećera
100 g smeđeg šećera
2 žličice naribane korice limuna
Glazura 1 žlica ulja
100 g tamne čokolade
Kekse samljeti te dodati mljeveni rogač te limunovu koricu , ja sam umjesto rum šećera dodala dobre 4 žlice ruma, meni odlično paše uz njega a na kraju bajadera ima čak i osvježavajući okus.
Mlijeko, vrhnje te šećer staviti kuhati i lagano miješati da se šećer rastopi , maknuti s ploče i prelite preko smjese keksa i rogača. Smjesu ravnomjerno promiješati, tepsiju obložiti alu folijom i u nju utisnuti rukama smjesu. Čokoladu lagano miješajući otopiti s žlicom ulja (dodala 3-4 žlice slatkog vrhnja) te preliti preko smjese i pustiti u frižideru da se stisne.
Meni posebno fina a i doma su uživali u njenom okusu, Jedina promjene je bila dodatak ruma ali kako je i Sandra napisala može se dodati a isto tako se može promijeniti omjer rogača i keksa.
A kako sam napisala evo i recepta za liker od rogača i snjime se pridružujem igrici Ajme koliko nas je s temom rogača koji nam je zadala Nikolina s njenog bloga U slast .
Sastojci 1 l rakije (lozovače)
250 g šećera
6-7 mahuna rogača
1 mahuna vanilije
Rogač oprati i mahune prepoloviti na manje komade. U čistu staklenku od zapremine 1,5 l šireg grla uliti rakiju, dodati šećer, mahune vanilije te usitnjeni rogač. Par dana ostaviti na suncu te svaki dan staklenku protresti da se šećer brže otopi. Nakon 5-6 dana staklenku maknuti s sunca i spremiti na tamno najmanje 45 dana. Nakon toga roka procijediti i evo divnog mirišljavog likera koji možete korisititi kao i dodatak kolačima.


Uuuu, i tvoja je super! A i dobar ti je ovaj liker :-)
OdgovoriIzbrišiObožavam rogač, nekada sam ga znala kupovati u voćarni i jesti mahune, sada se jako rijetko nađu. Ovo je baš odličan recept.
OdgovoriIzbrišiOdlično izgleda.
OdgovoriIzbrišiO super, baš mi se sviđaju ove bajaderice, obožavam rogač, mislim da ću ih isprobati sad za Uskrs.
OdgovoriIzbrišiSpadam u one koji ne vole rogač, nisam čak ni sigurna gdje sam ga probala da mi se zamjerio
OdgovoriIzbrišiBajadera je krasna, žao mi je što je nisam stigla isprobati obzirom da sam ljubitelj rogača. Hvala ti i za recept za liker, sve mi krasno izgleda !
OdgovoriIzbrišiObožavam! I liker i bajaderu!
OdgovoriIzbrišiBajadera mmmm odlično i vrrlo ukusno izgleda. Ako želiš da se zapratimo obavesti me na blogu: https://savrsenoalako.blogspot.com
OdgovoriIzbrišiOPIPLJIVE INFORMACIJE O BOŽIĆNOM KREDITU ZA PLANIRANJE...
OdgovoriIzbrišiOvo nije normalna objava koju svakodnevno vidite na internetu gdje ljudi daju lažne izjave i lažne informacije o ogromnoj financijskoj pomoći.. Svjestan sam da su mnogi od vas prevareni i da su lažni agenti iskoristili one koji traže kredite. Neću ovo nazvati normalnom izjavom, nazvat ću ovu situaciju u kojoj živim svjedokom kako možete dobiti svoj kredit kada ispunjavate uvjete tvrtke. Zaista nije važno imati dobar kreditni rejting ili odobrenje vlade, sve što vam treba je važeća osobna iskaznica i važeći IBAN broj da biste mogli podnijeti zahtjev za kredit s kamatnom stopom od 3%. Minimalni iznos je 1000 eura, a maksimalni iznos koji se može posuditi je 100.000.000 eura. Dajem vam 100% jamstvo da možete dobiti svoj kredit putem ove pouzdane i poštene tvrtke, poslujemo 24 sata online i pružamo kredite svim građanima Europe i izvan Europe. Poslali su mi dokument koji je provjeren i testiran kao valjan prije nego što sam dobio kredit, stoga pozivam sve kojima je potreban kredit da ih posjete ili kontaktiraju putem
E-pošte: michaelgardloanoffice@gmail.com
WhatsApp za Europu: +385915608706
WhatsApp za SAD: +1 (717) 826-3251
Nakon što ih kontaktirate, javite im da vam je gđa. Dejana Ivica iz Zagreba dala informacije. Vidjeti znači vjerovati i zahvalit ćete mi kasnije kada dobijete kredit od njih. Dao sam obećanje da ću nakon što dobijem kredit od njih, objaviti dobru vijest svima online. Ako imate prijatelje ili rodbinu, uključujući kolege, možete im reći za ovu ponudu i da se događa ovog BOŽIĆA.