U finoj posjeti kod Željke

Željkin blog u blogosferi ne može ostati neprimjećen i odavno sam markirala neke njene recepte ali bili su skoro svi deserti a ja sam se sad uhvatila i s slanim i s glavnim jelima a našao se i jedan mali desert. Jako lijep blog s puno finih stvari i divnih fotografija. Blog pun pita, bureka, gužvara i to jedne bolje od druge i tako se i ja priključujem istraživanju bloga Maminih jela u sklopu FBI rukavica gdje smo u siječnju i veljači istraživali blog Željke. Možda bi došao dobro još jedan mjesec za ovaj jako dobar blog.

                                                      Gibanica s sirom, jajima i jogurtom


                                                   
Jako fina, bogata i baš onako kako je ja volim s finom zapečenom koricom, iako kad sam je prelila s mješavinom jaja moja pita je dobro zaplivala, međutim kako se je fino pekla tako je i upila svu tekućinu i dobila ovu ljepu koricu. Taman je i sin došao s treninga i navalio na još toplu i mirisnu.




A o ova pita vam je božanstvena, bogata nadjevom, gljivama, finim sirom pa još prelivena vrhnjem i fino zapečena, a kao prilog moji su uz ovu zaista divnu pitu jeli i kisele kapulice koje jako vole. Prefina i preporuka.



Jako volim meso u saftu, rado ga pripremam pogotovo jer mi je to zgodno kad smo u suprotnim smjenama pa i klinci imaju jako fin i topao obrok tako da sam s Željkinog bloga posudila dva fina recepta i mi uživali u dva fina ručka.




Ovo je jedan od recepta u kojem možete iskorisiti višak riže koje ste skuhale a nitko nije htio pojesti. Fin ručak s finim umakom od pomidora i paprika i malih slatkih pomidora, ja jedino nisam piletinu razrezale na komade već ju pekla u filetima i posložila na rižu i fino zapekla.


                                                                    Milanske šnicle




Milanske šnicle od fine junetine zapečene u juhi od kocke, s pivom blago začinjene i kod mene s salatom brzo su nestale tako da su mi dali samo da uslikam jednu fotku i navalili, mislim da će milanske šnicle biti kod nas česte.

I na kraju pao je jedan mali desert ali jako fin koji sam ja radila u malim silikonskim kalupićima pa su valjda bili i slađi.

                                                                Nutella panna cotta


Fini kremasti desert s njima obožavanom nutellom iako su prigovarali zašto sam toliko nutelle potrošila za jedan običan recept koji to zaista nije.Jednostavan za pripremu , samo kod mene je bio problem kako će sačekati vrijeme da se stegne, pa su pojeli i par srčeka koji se nisu bili stvrdnuli ali svejedno su im bili jako fini.


Primjedbe

  1. Super si ti to sve pripremila, izgleda vrhunski!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sve mi se sviđa što si izabrala a najviše ova slana pita.

    OdgovoriIzbriši
  3. Dilajla sve je predobro,gledam ovo sve i ne mogu se oteti dojmu da bih ovo sve poželjela imati na stolu..skromnost mi je vrlina inače hehe..ugodan ti vikend!

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve izgleda vrlo primamljivo, divna ideja za jedan ukusan rucak... idem odmah da pogledam receptice.:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Posjeta je stvaro bila fina, prefina! Zazubice mi najviše rastu na ovu finu reš gibanicu a nakon toga panna cotticu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Draga Dilajla, ovo je poslednji link koji mi je Maja poslala jer smo se dogovorile da me obavesti da slučajno ne bih propustila nešto od vaših divnih prezentacija jela i slatkiša sa mog bloga, i stvarno je ovo što vidim kao višnja na šlag, za kraj... :) Hvala ti mnogo na lepim rečima, ovako divnim fotkicama i utiscima koje si napisala. I sama znaš koliko je lepo videti tu povratnu informaciju, da se ono što se tebi sviđa i što podeliš na blogu, svidi i drugima, da im jelo ili slatkiš uspe i da su svi zadovoljni ukusom. Tako je meni fino da čitam tvoje reči hvale i da vidim ovako lepe fotografije. Mnogi ti hvala, daj Bože zdravlja spremam se da svakoj ponaosob ja dođem u goste :) i na ovako lep način, kao što ste vi sve mene, predstavim na mom blogu. Veliki pozdrav ti šaljem. <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Krasan odabir. Vidim da imamo i zajednički recept, nutelle panna cottu.

    OdgovoriIzbriši
  8. Stvarno smo svi skupa isprobali toliko različitih recepata i tako sve skupa dobro izgleda. Ja bi komad gibanice...

    OdgovoriIzbriši
  9. Jako dobar izbor i sve si super pripremila, odlično izgleda, a piletinu sa rižom i povrćem odmah bilježim !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi