Panna cotta s borovnicama

Treba ih iskorisiti dok ih još ima iako im je cijena paprena, ali za mene vrijede svaku kunu koliko ih volim, ma malo je reći volim obožavam ih.


Ovi mi je idealan recept kad trebam nešto slatko a ne trebam uključivati pećnicu. Panna cottu napravim dan prije i ostavim da se stvrdne u frižideru a preljev ovisno o godišnjem dobu i voću koje imam neposredno prije guštiranja.

Panna cotta 250 ml mlijeka
                  250 ml slatkog vrhnja
                  1 vanilin šećer
                   4 žlice šećera
                   5 žlica kokosovg brašna
                 1 vrećica želatine
Mlijeka i slatko vrhnje zagrijavamo na laganoj vatri.Želatinu pomiješamo s 4 žlice hladne vode i pustimo da nabrekne. U mlijeko dodamo šećere i miješamo da si rastopi, dodamo kokosovo brašno.Skinemo s štednjaka i umiješamo rastopljenu želatinu u koju smo prethodno umiješali par žlice tekućine. Sipamo u male posudice i pustimo da ohladi na sobnoj a potom i u frižideru.


Preljev 80 g borovnica ili bilo kojeg drugog voća po želji
            2-3 žlice šećera
            limunov sok, mala žličica
Kuhati na srednjoj temperaturi dok se nadjev ne zgusne.Preliti preko panna cotte i uživati.



Primjedbe

  1. Jednostavno, a divno. Prva slika je odlična, vuče k sebi...njam, njam....

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaoooooo....kako bi rekao moj sin: ako želim, onda želim! ŽELIM OVO PROBATI!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj Dilajla kako dobro izgledaju,stvarno primamljiv desert skroz:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Za borovnice bih izdvojila i posljednju lipu! Fotke su prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
  5. divna je panna cotta, volim dodatak kokosa, vrlo sam slično i ja radila ali s kokosovim mlijekom

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim ovako jednostavne i lagane deserte, a borovnice su mi, uz maline, najdraže voće.Nisam još probala s kokosom ali uskoro ću.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikako da napravim tu pana cotu. Tvoja je super...

    OdgovoriIzbriši
  8. Panna cotta je super , odlično izgleda, a borovnice i ja obožavam !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi